Bartın’da kar yağışı: Kimi yolda kaldı, kimi müzik açıp oynadı
Bartın’da beklenen kar yağışı kimine çile kimisine ise eğlence oldu. Kar nedeniyle kapanan yollarda mahsur kalanlar dakikalarca kurtarılmayı beklerken, bazıları ise araçta müzik açıp göbek attı.
Bartın’da akşam saatlerinde başlayan kar, gecenin ilerleyen saatlerinde esarete dönüştü. Yüksek kesimlerde 20 santimetreyi bulan kar kalınlığı ve yolda kayan araçlar nedeniyle köy yolları ve ilçe yolları geçici süreliğine ulaşıma kapandı. Bartın’ın Hasankadı beldesine giden 2 araç ise 10 dalikada yolları kapatan kar nediyle mahsur kaldı. Toplam 4 kişinin bulunduğu araçları kurtarmak için İl Özel İdaresi ve Hasan Kadı Belediyesi karla mücadele ekipleri alarma geçti. Araçları kara saplanan ve yaklaşık yarım saat kurtarılmayı bekleyen 4 kişiye ulaşan ekipler, bir taraftan yolu açarken diğer taraftan ise kara saplanan araçları iş makinesi ile çekerek kurtardı.
Bartın-Amasra yolunda da kara saplanan ve yolda kayan araçlar nedeniyle zaman zaman ulaşım sağlanamadı. Kapanan yolda bekleyenler ise kar yağışını eğlenceye çevirdi. Yol kenarında bekleyenler, müzik açıp göbek attı. Kar sevinci yaşayan grup, yol açılana kadar kar altında eğlendi.
Öte yandan karla mücadele ekipleri, aniden bastıran kar yağışının ardından kapanan köy yollarını açmak için kar küreme çalışması başlattı.
AK Partili İnan: “Her geçen gün CHP’nin siyaseti düşen seviyede”
AK Parti Genel Sekreteri Eyyüp Kadir İnan, CHP’nin son periyotta kullandığı lisanın Türk siyasetinin düzeyini düşürdüğünü belirterek, "Bir vakitler siyasetin bir asaleti vardı. Bugün CHP’nin genel liderinden yardımcılarına kadar her gün biraz daha düşen bir düzey izliyoruz" dedi.
Karabük’te düzenlenen AK Parti Genişletilmiş Vilayet Müşavere Meclisi Toplantısı’nda konuşan İnan, CHP’nin Suriye tezkeresine "hayır" demesinin devletin dirayetine karşı bir duruş olduğunu söyledi.
İnan, "Yeni yasama yılı başlar başlamaz CHP karakterini gösterdi. Suriye tezkeresine ’hayır’ diyerek hudut güvenliğimize, Mehmetçiğimize, devletimizin dirayetine karşı hizalandı. Kim Türkiye’nin askeri ataklarından rahatsızsa bugün CHP de onun yanında. Dün ’Türkiye Esad’la görüşmeli’ diyen baş, bugün birebir akılla tezkereye hayır diyor. Esed’in yanına koşmak isteyen Özgür Özel buyursun gitsin. Bir numaralı yancısı Ali Becerikli Başarır’ı da yanına alsın. Ali Uzman, bak dinle tezkere namustur. Sen ’hayır’ dedin. Git Esad’la yüz yüze konuş; kim namuslu kim değil, ona anlat. Lakin bil senin gibilere karşın ulu Mehmetçik destan yazmaya devam edecek. Kin ve iftira üzerine siyaset kuranlar, attıkları çamurun altında kalır" diye konuştu.
CHP yöneticilerinin son devirde kullandığı üslubu sert sözlerle eleştiren İnan, şunları söyledi:
"Rakipler birbirine ağır kelam söylese bile, bir ölçü, bir edep sonu gözetirdi. Lakin bugün, Cumhuriyet Halk Partisi’nin Genel Liderinden genel lider yardımcılarına kadar, her gün biraz daha düşen bir düzey izliyoruz. Siyasette yer dolduramayan, milletin gönlünde karşılığı olmayan bir takım var karşımızda. Ve bu boşluğu, nezaketle değil, hakaretle doldurmaya çalışıyorlar. Kaba sözlerle, berbat tabirlerle, siyasette var olduklarını sanıyorlar. Zira diğer sermayeleri yok! Ne fikirleri var, ne vizyonları Geriye yalnızca öfkeleri kalmış. Bakın, içlerinden biri çıktı; yeniden ağza alınmayacak kelamlar söyledi. O kadar pervasız, o kadar terbiyesizce ki, aslında kendi iç dünyasını anlattı. Kullandığı her söz, kendi düzeyinin aynasıydı. Bizim lisanımızda bu kadar nahoşluk yok. Zira biz Türk siyasetinin vakarına, milletin iradesine, bu şanlı Meclis’in haysiyetine inanıyoruz. Lakin onun neden bu kadar saldırgan olduğunu da uygun biliyoruz. Zira o zat, kendi iradesiyle konuşmuyor."
Yargı ve devlet kurumlarına yönelik hücumlara da reaksiyon gösteren İnan, "Hukuka, adalete, kamu görevlilerine yönelik baskılara müsaade vermeyiz. Hakaretle siyaset yapılmaz. Bu milletin iradesine uzanan her el sandıkta kırılır." Milletin huzuruna çıkıp, bu devletin askerine, yargısına, polisine tehdit savurmak delikanlılık değildir. Biz 24 yılda ne vesayetler gördük, ne alçaklıklar atlattık. Senin iki cümlelik tehditlerin bize söker mi sanıyorsun?
Biz 24 senede; askeri vesayetle çarpışa çarpışa geldik. Fetö’cü hainlerle, terör örgütleriyle omuz omuza duranlarla gayret ede ede geldik" diye konuştu.
CHP’ye yönelik yolsuzluk ve casusluk tezlerine da değinen İnan, "Vatandaşın kimlik ve banka bilgilerini yurt dışına satan bir şebeke, CHP’yi dizayn etmeye kalktı. Bu mesele parti değil, milletin hakkının sorunudur. Gerçekler konuşacak, hakikat kazanacak." dedi.
Türkiye’nin terörle uğraşında kararlılıkla ilerlediğini vurgulayan İnan, "Cumhur İttifakı tarihin hakikat tarafındadır. Sayın Devlet Bahçeli devlet aklının abidesidir. Her hücum milletimizi daha da kenetledi. Biz terörü değil, artık gençliği, huzuru ve inancı konuşuyoruz." tabirlerini kullandı.
Toplantıda, AK Parti Karabük milletvekilleri Cem Şahin ve Ali Keskinkılıç, Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya ve AK Parti Vilayet Lideri Ferhat Salt da birer konuşma yaptı.
Konuşmanın akabinde AK Parti Vilayet Lideri Ferhat Salt tarafından İnan’a armağan takdimi yapıldı.