Bartın’da kahverengi kokarca istilası kabusa dönüştü - Karabük Haber Postası
bartinda kahverengi kokarca istilasi kabusa donustu KJM35m1k
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
04 Ekim, 2025 04:07 tarihinde yayınlandı
0
0

Bartın’da kahverengi kokarca istilası kabusa dönüştü

Bartın’da sürüler halinde ortaya çıkan kahverengi kokarca vatandaşı bıktırdı. Bartın kırsalındaki konut ve otomobilleri bile istila eden kokarcalar vatandaşlar için kabusa dönüştü.

Bartın ilçelerinin yanı sıra vilayet merkezindeki birtakım mahallelerden Zonguldak sonundaki köylere kadar çok geniş alanda görülen kokarcalar insanlara güç anlar yaşatıyor. Yumurtlama devrinde olduğu belirtilen kokarcalar, konut ve iş yerlerinden araçlara kadar her yeri istila ediyor. Sürüler halinde görülen ve meskenlerin duvar, balkon ve camlarını saran kokarcalardan kimilerinin boyutunun bilinenden 2 kat daha büyük boyutlarda olması dikkat çekiyor.

Kendi imkanlarıyla kokarcalarla uğraş etmeye çalışan vatandaşlar, uğraşın kâfi olmaması nedeniyle yetkililerden dayanak istiyor.

Çiftlik, Ulugeçitambarcı üzere birçok köyde yaygın biçimde görülen kokarcaları görüntüleyen onlarca toplumsal medya kullanıcısı, kendi hesaplarından ve kümelerden paylaşarak yetkililerden yardım bekliyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
karabukte saganak etkili oldu simsekler gokyuzunu aydinlatti m9YGq6tz
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
03 Nisan, 2026 04:37 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük’te sağanak etkili oldu, şimşekler gökyüzünü aydınlattı

Karabük’te gece saatlerinde başlayan gök gürültülü sağanak yağmur, öncesinde oluşan şimşekler kentin üzerinde adeta görsel şölen oluşturdu.

Karabük’te sabah saatlerinde başlayan ve gün içerisinde kesilen sağanak yağmur akşam saatleri itibariyle yeniden etkili oldu.

Sağanak yağmur sonrası yollarda su birikintileri oluşurken çakan şimşekler geceyi gündüze çevirdi.

Dakikalarca görsel şölen sunan şimşekler cep telefon kameralarıyla görüntülendi.

Bizi sosyal medyadan takip edin