Bartın'da Kabotaj Bayramı Kutlandı - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
02 Temmuz, 2014 07:53 tarihinde yayınlandı
0
0

Bartın’da Kabotaj Bayramı Kutlandı

BARTIN 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı Bartın’da düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı. Bartın Limanı’nda düzenlenen etkinliğe Bartın Valisi Seyfettin Azizoğlu, Belediye Başkanı Cemal Akın, Garnizon Komutanı Mehmet Erdemir, İl Emniyet Müdürü Mehmet Altınok, Liman Başkanı Hasan Özer, askeri personel, liman çalışanları ve denizciler katıldı. Vali Azizoğlu diğer protokol üyeleri deniz turu yaparak, deniz şehitleri ve gaziler anısına denize çelenk bırakıp çiçek attılar. Daha sonra yılın denizcisi ödülünü almaya hak kazanan denizcilere ödülleri verildi. Ödül töreninde, emektar denizcilerden Emin Fırıncıahmetoğlu ödülünü Bartın Valisi Seyfettin Azizoğlu, Rahmi Kibir’e Garnizon Komutanı Mehmet Erdemir, İlyas Dursun’a Belediye Başkanı Cemal Akın tarafından plaketleri verildi. Bartın Liman Başkanı Hasan Özer törende yaptığı konuşmada, “Hiçbir zaman denizin bir güç ve vatanın bütünlüğü içerisinde renginin mavi olan bir parçası olduğunu unutmamak gerekir. Deniz yetki alanlarımızı sahiplenmek, kaynaklarından yeteri kadar yararlanabilmek ve halkımızın denizi yüzmenin dışında daha fazla kullanmasını sağlamak gerekmektedir. Bu da halkımızın tekne sahibi olmasını sağlamakla mümkün olacaktır. Bunun içindir ki, gençlerimize çeşitli etkinliklerle denizi sevdirerek, onların iyi birer denizci olarak yetişmelerini sağlamak ve sektörde kalifiye eleman olarak istihdam etmek, büyük önem arz etmektedir. Tüm ulusumuzun ve denizcilik camiamızın 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramını kutluyorum” dedi. Başkan Akın ise, üç tarafı denizlerle çevrili Türkiye’de denizcilik sektörünün önemine değinerek, “Denizcilik ve Kabotaj Bayramı hem ırmak hem de deniz kenti olan, 56 kilometre uzunlukta bir sahile sahip Bartın için büyük önem arz etmektedir” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
karabukte mart ayinda 444 arac trafige kayit edildi 9AbIZxl3
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
18 Nisan, 2026 16:30 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük’te Mart ayında 444 araç trafiğe kayıt edildi

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, Karabük’te 2026 yılı Şubat ayında 86 bin 262 olan kayıtlı araç sayısı Mart ayı itibariyle motorlu kara taşıtı sayısı 86 bin 706 oldu.

TÜİK’in 2026 yılı Mart ayına ilişkin açıkladığı motorlu kara taşıtları istatistiklerine göre, Türkiye genelinde 159 bin 931 adet taşıtın trafiğe kaydı yapıldı.

Batı Karadeniz illerinden Karabük’te dönem sonu itibarıyla trafiğe kayıtlı araç sayısı 86 bin 706 olarak kayıtlara geçti. Komşu illerden Zonguldak’ta trafiğe kayıtlı motorlu kara taşıtı sayısı 210 bin 982, Bartın’da ise 70 bin 206 oldu.

TÜİK verilerine göre Karabük’teki taşıtların 48 bin 850’sini otomobil, 10 bin 672’sini kamyonet, 3 bin 441’ini kamyon, 14 bin 262’sini motosiklet, bin 623’ünü minibüs, 605’ini otobüs, 6 bin 881’ini traktör ve 372’sini özel amaçlı taşıtlar oluşturdu.

Bizi sosyal medyadan takip edin