Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
02 Temmuz, 2014 07:53 tarihinde yayınlandı
0

Bartın’da Kabotaj Bayramı Kutlandı

BARTIN 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı Bartın’da düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı. Bartın Limanı’nda düzenlenen etkinliğe Bartın Valisi Seyfettin Azizoğlu, Belediye Başkanı Cemal Akın, Garnizon Komutanı Mehmet Erdemir, İl Emniyet Müdürü Mehmet Altınok, Liman Başkanı Hasan Özer, askeri personel, liman çalışanları ve denizciler katıldı. Vali Azizoğlu diğer protokol üyeleri deniz turu yaparak, deniz şehitleri ve gaziler anısına denize çelenk bırakıp çiçek attılar. Daha sonra yılın denizcisi ödülünü almaya hak kazanan denizcilere ödülleri verildi. Ödül töreninde, emektar denizcilerden Emin Fırıncıahmetoğlu ödülünü Bartın Valisi Seyfettin Azizoğlu, Rahmi Kibir’e Garnizon Komutanı Mehmet Erdemir, İlyas Dursun’a Belediye Başkanı Cemal Akın tarafından plaketleri verildi. Bartın Liman Başkanı Hasan Özer törende yaptığı konuşmada, “Hiçbir zaman denizin bir güç ve vatanın bütünlüğü içerisinde renginin mavi olan bir parçası olduğunu unutmamak gerekir. Deniz yetki alanlarımızı sahiplenmek, kaynaklarından yeteri kadar yararlanabilmek ve halkımızın denizi yüzmenin dışında daha fazla kullanmasını sağlamak gerekmektedir. Bu da halkımızın tekne sahibi olmasını sağlamakla mümkün olacaktır. Bunun içindir ki, gençlerimize çeşitli etkinliklerle denizi sevdirerek, onların iyi birer denizci olarak yetişmelerini sağlamak ve sektörde kalifiye eleman olarak istihdam etmek, büyük önem arz etmektedir. Tüm ulusumuzun ve denizcilik camiamızın 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramını kutluyorum” dedi. Başkan Akın ise, üç tarafı denizlerle çevrili Türkiye’de denizcilik sektörünün önemine değinerek, “Denizcilik ve Kabotaj Bayramı hem ırmak hem de deniz kenti olan, 56 kilometre uzunlukta bir sahile sahip Bartın için büyük önem arz etmektedir” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
karadenizdeki saldirida hayatini kaybeden ve yaralanan balikcilar kastamonuya getirildi TKUdBXDY
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
06 Haziran, 2026 04:52 tarihinde yayınlandı
0 0

Karadeniz’deki saldırıda hayatını kaybeden ve yaralanan balıkçılar Kastamonu’ya getirildi

Karadeniz’de saldırıya uğrayan Türk bayraklı balıkçı teknesinde hayatını kaybeden vatandaşın cenazesi ile 4 yaralı, Kastamonu’nun İnebolu ilçesine getirildi.

Kırım’ın batısında, Sivastopol açıklarında saldırıya uğrayan Türk bayraklı “Duru 67” isimli balıkçı teknesindeki 5 kişi yaralandı. Teknedeki yaralılar, yakınlarında bulunan “Burak Kaya” isimli balıkçı teknesine tahliye edildi. Kastamonu’nun İnebolu ilçesi istikametine doğru hareket eden teknedeki yaralılardan biri hayatını kaybetti. Balıkçı teknesinden yapılan yardım çağrısı üzerine Sahil Güvenlik Komutanlığına ait TCGSG-96 gemisi, 4 doktor, 15 UMKE personeli, hemşire ve yardımcı sağlık personelinden oluşan toplam 19 kişilik uzman tıbbi ekiple harekete geçti. İnebolu Limanı’ndan dün saat 12.35’te hareket eden Sahil Güvenlik Komutanlığı gemisi, balıkçı teknesiyle saat 19.20 sıralarında yaklaşık 115 mil açıkta temas kurdu.

Hayatını kaybeden balıkçının cenazesi ve yaralı balıkçılar daha sonra Sahil Güvenlik Komutanlığı gemisine alındı. Yaralılara uzman sağlık ekibi tarafından ilk müdahale ise gemide yapıldı. Dönüşe geçen Sahil Güvenlik Komutanlığı gemisi, saat 03.00 sıralarında Kastamonu’nun İnebolu ilçesindeki İnebolu Limanı’na yanaştı. Gemiden indirilen 4 yaralı, ambulanslarla Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Hayatını kaybeden vatandaşın cenazesi ise cenaze aracıyla morga götürüldü.

Bizi sosyal medyadan takip edin