Bartın’da ilginç kaza - Karabük Haber Postası
bartinda ilginc kaza YzDBI3OO jpg
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
14 Haziran, 2024 00:45 tarihinde yayınlandı
0
0

Bartın’da ilginç kaza

Bartın’da meydana ilginç kazada, elektrikli bisiklet ile metrelerce uzunluğunda demir boru taşıyan genç, dengesini kaybederek, yola düştü. Tekrar toparlanarak yola devam eden gencin kaza görüntüleri cep telefonu ile kaydedildi.

Bartın’da Sanayi Kavşağı’ndan Gölbucağı kavşağı istikametine giden elektrikli bisiklet sürücüsü, önüne koyduğu metrelerce uzunluğundaki demir boruyu taşıdı. Bir süre sonra dengesini kaybeden sürücü tekrar dengesini toparlayamadı. Elektrikli bisiklet ve sürücü yola devrilirken, demir boruda yol ortasına düştü. Kaza esnasında yolda seyir eden herhangi bir aracın bulunması ise faciayı önledi.

Kaza da durdurmadı

Kaza anı ise elektrikli bisikletin arkasından seyir eden bir araç sürücüsünün cep telefonu kamerası ile saniye saniye görüntülendi. Kazanın ardından tekrar toparlanan genç sürücü demiri de yoldan kaldırdı. Sürücünün bir süre sonra demiri tekrar elektrikli bisikletin önüne koyarak, yola devam ettiği öğrenildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
amasyada 2 bin yildir yetistirilen meyveden yapilan tatli elma tatlisi 8beUhflx
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
23 Mart, 2026 12:15 tarihinde yayınlandı
0
0

Amasya’da 2 bin yıldır yetiştirilen meyveden yapılan tatlı: Elma tatlısı

Amasya’da 2 bin yıldır yetiştirilen antik meyve misket elmalardan yapılan elma tatlısı, damaklarda unutulmaz izler bırakıyor.

Usta şefler ve genç kızların mutfaklarda kolları sıvayıp sunduğu elma tatlısı titizlikle hazırlanıyor. Tarihi kentteki evlerde ve restoranlarda konuklara ikram ediliyor.

“Amasya’nın en ünlü markası misket elması”

Amasya Yalıboyu Turizm İşletmeleri Derneği Başkanı Selçuk Başün, “Amasya’nın en ünlü markası misket elmasıdır. Bunu da tatlıyla birlikte insanlara servis etmek keyif verici” dedi.

Elma tatlısının tarifini anlatan Başün, “Elmalar temizlenip soyacak yardımıyla ortasını açılıyor. Tencereye yerleştirip içlerine ve her elmanın ortasına bir yemek kaşığı şeker ekleniyor. Üzerlerine hibiskus ve tarçın ilave edip kısık ateşte ağzı kapalı pişiriliyor. Soğuyunca elmaların içine ceviz, fıstık ekleyip üzerini kaymak ile süsleniyor” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin