Bartın'da İhracat Arttı, İthalat Azaldı - Karabük Haber Postası
Reklam Alanı — Gövde Üst Bu alana reklam ver
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
30 Nisan, 2016 08:08 tarihinde yayınlandı
0
0

Bartın’da İhracat Arttı, İthalat Azaldı

BARTIN Türkiye İstatistik Kurumu (TUİK) verilerine göre, Bartın’da 2016 Mart ihracat yüzde 25,3 artarken, ithalat yüzde 44,3 azaldı. Türkiye İstatistik Kurumu Zonguldak Bölge Müdürlüğü, 2016 Mart ayı dış ticaret istatistiklerini açıkladı. TUİK’ten açıklanan rakamlara göre, Bartın’da ihracat yüzde 25,3 arttı, ithalat ise yüzde 44,3 azaldı. Müdürlüğe bağlı Zonguldak’ta ise ihracat yüzde 41,5 arttı, ithalat da yüzde 30,6 azaldı. Karabük’te de ihracat yüzde 2,1 azalırken, ithalatta ise yüzde 8,2 artış gözlendi. Türkiye İstatistik Kurumu ile Gümrük ve Ticaret Bakanlığı işbirliğiyle oluşturulan geçici dış ticaret verilerine göre; ülke genelinde de ihracat 2016 yılı Mart ayında, 2015 yılının aynı ayına göre yüzde 2,3 artarak 12 milyar 811 milyon dolar, ithalat yüzde 5,2 azalarak 17 milyar 758 milyon dolar olarak gerçekleşti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
kpyeni 16
Mustafa Akgün Avatarı
Mustafa Akgün tarafından
27 Nisan, 2026 10:42 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük’te kamu yatırımları hız kesmeden devam ediyor

Karabük İl Özel İdaresi tarafından yürütülen “Eflani İlçesi Hükümet Konağı ve İlçe Emniyet Müdürlüğü Binası Yapım İşi” projesinde çalışmalar aralıksız sürüyor. İlçenin kamu hizmet kapasitesini artırması hedeflenen proje, bölge için önemli yatırımlar arasında yer alıyor.

Toplam 2.052 metrekare inşaat alanına sahip olan projede, yapı oturum alanı ise 491 metrekare olarak planlandı. İhalenin ve kontrollük hizmetlerinin Karabük İl Özel İdaresi tarafından yürütüldüğü projede, teknik ekipler sahadaki çalışmaları yakından takip ediyor.

Projede gelinen son duruma göre, betonarme imalatları tamamlanırken, çatı ve duvar imalatlarının ise devam ettiği bildirildi. Çalışmaların planlanan takvim doğrultusunda ilerlediği ifade edilirken, yetkililer projenin tamamlanmasıyla birlikte Eflani’de kamu hizmetlerinin daha modern ve etkin bir şekilde sunulacağını belirtti.

Karabük İl Özel İdaresi yetkilileri, projede emeği geçen tüm personele teşekkür ederek, yatırımın en kısa sürede tamamlanması için çalışmaların kararlılıkla sürdürüldüğünü vurguladı.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin