Bartın'da İhracat Arttı, İthalat Azaldı - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
30 Nisan, 2016 08:08 tarihinde yayınlandı
0
0

Bartın’da İhracat Arttı, İthalat Azaldı

BARTIN Türkiye İstatistik Kurumu (TUİK) verilerine göre, Bartın’da 2016 Mart ihracat yüzde 25,3 artarken, ithalat yüzde 44,3 azaldı. Türkiye İstatistik Kurumu Zonguldak Bölge Müdürlüğü, 2016 Mart ayı dış ticaret istatistiklerini açıkladı. TUİK’ten açıklanan rakamlara göre, Bartın’da ihracat yüzde 25,3 arttı, ithalat ise yüzde 44,3 azaldı. Müdürlüğe bağlı Zonguldak’ta ise ihracat yüzde 41,5 arttı, ithalat da yüzde 30,6 azaldı. Karabük’te de ihracat yüzde 2,1 azalırken, ithalatta ise yüzde 8,2 artış gözlendi. Türkiye İstatistik Kurumu ile Gümrük ve Ticaret Bakanlığı işbirliğiyle oluşturulan geçici dış ticaret verilerine göre; ülke genelinde de ihracat 2016 yılı Mart ayında, 2015 yılının aynı ayına göre yüzde 2,3 artarak 12 milyar 811 milyon dolar, ithalat yüzde 5,2 azalarak 17 milyar 758 milyon dolar olarak gerçekleşti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
barude dunya sanat gunu cesitli etkinliklerle kutlandi Om9kqCEi
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
17 Nisan, 2026 08:52 tarihinde yayınlandı
0
0

BARÜ’de Dünya Sanat Günü çeşitli etkinliklerle kutlandı

Bartın Üniversite’sinde (BARÜ) Dünya Sanat Günü kapsamında düzenlenen resim, heykel, müzik ve atölye çalışmalarıyla sanatın farklı alanları bir araya getirildi.

Bartın Üniversitesi (BARÜ) Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü tarafından 15 Nisan Dünya Sanat Günü kapsamında bir program düzenlendi. Sanatın farklı alanlarını bir araya getiren etkinliğin açılışı Kutlubey Yerleşkesi İİBF- Eğitim Fakültesi Sergi Salonu’nda BARÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Akkaya ve Bartın Dernekler Federasyonu (BARFED) Başkanı Sabri Avcı‘nın katılımıyla gerçekleştirildi.

Program, BARÜ Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü öğretim elemanları ile Bartın ilindeki görsel sanatlar öğretmenlerinin eserlerinin yer aldığı karma resim sergisinin gezilmesiyle başladı. Eserleri inceleyen Rektör Akkaya, sanatın birleştirici ve dönüştürücü gücüne vurgu yaparak emeği geçen akademisyen ve öğretmenleri tebrik etti.

Dünya Sanat Günü etkinlikleri çerçevesinde sulu boya, özgün baskı resim, desen ve lavi, ebru, heykel, anime ve manga ile müzik işitme alanlarında atölyeler düzenlendi. Alanında uzman akademisyenler ve öğrenciler tarafından yürütülen bu çalışmalarla katılımcılar keyifli dakikalar yaşadı.

Ayrıca program kapsamında sulu boya, yağlı boya ve ebru atölyelerinde çeşitli etkinlikler yapıldı. “Filmlerde Yaşayan Şarkılar” ve “Royal Jazz Band” konserleri, halk dansları ve modern dans gösterilerine de yer verildi. İki gün boyunca devam eden etkinlik, öğrencilerin yoğun katılımıyla tamamlandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin