Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
30 Nisan, 2016 08:08 tarihinde yayınlandı
0

Bartın’da İhracat Arttı, İthalat Azaldı

BARTIN Türkiye İstatistik Kurumu (TUİK) verilerine göre, Bartın’da 2016 Mart ihracat yüzde 25,3 artarken, ithalat yüzde 44,3 azaldı. Türkiye İstatistik Kurumu Zonguldak Bölge Müdürlüğü, 2016 Mart ayı dış ticaret istatistiklerini açıkladı. TUİK’ten açıklanan rakamlara göre, Bartın’da ihracat yüzde 25,3 arttı, ithalat ise yüzde 44,3 azaldı. Müdürlüğe bağlı Zonguldak’ta ise ihracat yüzde 41,5 arttı, ithalat da yüzde 30,6 azaldı. Karabük’te de ihracat yüzde 2,1 azalırken, ithalatta ise yüzde 8,2 artış gözlendi. Türkiye İstatistik Kurumu ile Gümrük ve Ticaret Bakanlığı işbirliğiyle oluşturulan geçici dış ticaret verilerine göre; ülke genelinde de ihracat 2016 yılı Mart ayında, 2015 yılının aynı ayına göre yüzde 2,3 artarak 12 milyar 811 milyon dolar, ithalat yüzde 5,2 azalarak 17 milyar 758 milyon dolar olarak gerçekleşti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
tokatta sel alarmi alinan tedbirler masaya yatirildi mpUITvIY
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
19 Mayıs, 2026 00:37 tarihinde yayınlandı
0
0

Tokat’ta sel alarmı: Alınan tedbirler masaya yatırıldı

Tokat’ta etkili olan yoğun yağışlar sonrası Turhal’da kurulan İlçe Afet ve Acil Durum Koordinasyon Merkezi’nde alınan tedbirler değerlendirildi.

Tokat’ın Turhal ilçesinde, kent genelinde etkili olan yoğun yağışların ardından alınan tedbirlerin değerlendirilmesi amacıyla İlçe Afet ve Acil Durum Koordinasyon Merkezi’nde koordinasyon toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya Tokat Valisi Abdullah Köklü’nün yanı sıra AFAD yetkilileri, belediye ekipleri, DSİ temsilcileri ve ilgili kurum amirleri katıldı. Toplantıda özellikle Yeşilırmak Havzası’nda artan su debisi, taşkın riski bulunan bölgeler ve sahada yürütülen çalışmalar ele alındı. İl genelinde ekiplerin 24 saat esasına göre görev yaptığı belirtilirken, riskli bölgelerde iş makineleri ve personelin hazır bekletildiği öğrenildi. Bazı köylerde ise tedbir amaçlı tahliye ve güvenlik önlemlerinin sürdüğü ifade edildi.

Toplantı sonrası açıklamalarda bulunan Tokat Valisi Abdullah Köklü, vatandaşların resmi kurumların uyarılarını dikkate almasını istedi. Kent genelinde tüm kurumların koordinasyon içerisinde çalıştığını belirten Köklü, can ve mal kaybının yaşanmaması adına gerekli tedbirlerin aralıksız sürdürüldüğünü ifade etti.

Öte yandan bölgede yağışların etkisini sürdürmesi nedeniyle dere yatakları ve taşkın riski bulunan alanlarda güvenlik önlemlerinin artırıldığı bildirildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin