Bartın'da İhracat Arttı, İthalat Azaldı - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
30 Nisan, 2016 08:08 tarihinde yayınlandı
0
0

Bartın’da İhracat Arttı, İthalat Azaldı

BARTIN Türkiye İstatistik Kurumu (TUİK) verilerine göre, Bartın’da 2016 Mart ihracat yüzde 25,3 artarken, ithalat yüzde 44,3 azaldı. Türkiye İstatistik Kurumu Zonguldak Bölge Müdürlüğü, 2016 Mart ayı dış ticaret istatistiklerini açıkladı. TUİK’ten açıklanan rakamlara göre, Bartın’da ihracat yüzde 25,3 arttı, ithalat ise yüzde 44,3 azaldı. Müdürlüğe bağlı Zonguldak’ta ise ihracat yüzde 41,5 arttı, ithalat da yüzde 30,6 azaldı. Karabük’te de ihracat yüzde 2,1 azalırken, ithalatta ise yüzde 8,2 artış gözlendi. Türkiye İstatistik Kurumu ile Gümrük ve Ticaret Bakanlığı işbirliğiyle oluşturulan geçici dış ticaret verilerine göre; ülke genelinde de ihracat 2016 yılı Mart ayında, 2015 yılının aynı ayına göre yüzde 2,3 artarak 12 milyar 811 milyon dolar, ithalat yüzde 5,2 azalarak 17 milyar 758 milyon dolar olarak gerçekleşti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
baruden patent basarisi finans alaninda turkiye ucunculugu HaG9B4Eb
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
24 Nisan, 2026 08:45 tarihinde yayınlandı
0
0

BARÜ’den patent başarısı: “Finans” alanında Türkiye üçüncülüğü

Bartın Üniversitesi (BARÜ) 2025 yılı patent performansının değerlendirildiği sıralamada en iyiler arasına girerek “Finans” alanında Türkiye’de ilk 3’te yer almayı başardı.

Türkiye’nin yenilikçilik ve Ar-Ge performansını geliştirmek hedefiyle Patent Effect tarafından hazırlanan “Türkiye’nin Patent Raporu 2025” listesi yayımlandı. Bartın Üniversitesi (BARÜ) açıklanan listede “Patent Şampiyonu Üniversiteler” kategorisinde yer alarak önemli bir başarıya imza attı. Farklı kategorilerde değerlendirmelerin yapıldığı raporda BARÜ, “Finans” alanındaki patent başvurularıyla Türkiye’nin en iyileri arasına girdi.

Raporda, farklı alanlarda en çok patent başvurusu yapan ilk 10 üniversite açıklandı. BARÜ, 2025 yılında finans alanında gerçekleştirdiği patent başvuru sayısıyla devlet ve vakıf üniversiteleri arasında 3’üncü sırada yer aldı. BARÜ üçüncülüğü İstanbul Teknik Üniversitesi, Bahçeşehir Üniversitesi, İstanbul Medipol Üniversitesi ve İzmir Ekonomi Üniversitesi ile paylaştı.

Bilimsel çalışmaların katma değere dönüşmesinin önemini vurgulayan BARÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Akkaya, “Bartın Üniversitesi olarak bilgiyi değere dönüştürme hedefiyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Patent başvurularında elde ettiğimiz başarıyı da daha ileri taşımak adına nitelikli projeler üretmeye ve bu projeleri patent süreçleriyle buluşturmaya devam edeceğiz. Bu doğrultuda araştırma-geliştirme ekosistemimize katkı sunan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin