Bartın'da İhracat Arttı, İthalat Azaldı - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
30 Nisan, 2016 08:08 tarihinde yayınlandı
0
0

Bartın’da İhracat Arttı, İthalat Azaldı

BARTIN Türkiye İstatistik Kurumu (TUİK) verilerine göre, Bartın’da 2016 Mart ihracat yüzde 25,3 artarken, ithalat yüzde 44,3 azaldı. Türkiye İstatistik Kurumu Zonguldak Bölge Müdürlüğü, 2016 Mart ayı dış ticaret istatistiklerini açıkladı. TUİK’ten açıklanan rakamlara göre, Bartın’da ihracat yüzde 25,3 arttı, ithalat ise yüzde 44,3 azaldı. Müdürlüğe bağlı Zonguldak’ta ise ihracat yüzde 41,5 arttı, ithalat da yüzde 30,6 azaldı. Karabük’te de ihracat yüzde 2,1 azalırken, ithalatta ise yüzde 8,2 artış gözlendi. Türkiye İstatistik Kurumu ile Gümrük ve Ticaret Bakanlığı işbirliğiyle oluşturulan geçici dış ticaret verilerine göre; ülke genelinde de ihracat 2016 yılı Mart ayında, 2015 yılının aynı ayına göre yüzde 2,3 artarak 12 milyar 811 milyon dolar, ithalat yüzde 5,2 azalarak 17 milyar 758 milyon dolar olarak gerçekleşti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
safranbolu tso yorex fuarinda yoresel urunlerini tanitti iCzqzQOq
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
23 Nisan, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Safranbolu TSO, YÖREX Fuarı’nda yöresel ürünlerini tanıttı

Safranbolu Ticaret ve Sanayi Odası, bu yıl 14’üncüsü düzenlenen YÖREX Yöresel Ürünler Fuarı’na Batı Karadeniz Kalkınma Birliği ile birlikte katılarak bölgenin yöresel ürünlerini tanıttı.

Türkiye’nin dört bir yanından katılımcıların yer aldığı fuarda Safranbolu standı ziyaretçilerden yoğun ilgi gördü.

Fuarda, Safranbolu’nun coğrafi işaretli ürünleri başta olmak üzere yöresel lezzetler katılımcıların beğenisine sunuldu.

Erol Altuntepe, yaptığı açıklamada, bu tür organizasyonların yerel üreticilerin tanıtımı ve ürünlerin ulusal pazarda bilinirliğinin artırılması açısından büyük önem taşıdığını belirtti.

YÖREX Yöresel Ürünler Fuarı’nın hem ticari bağlantılar kurmak hem de kültürel değerleri geniş kitlelere ulaştırmak adına önemli bir platform olduğunu ifade eden Altuntepe, Safranbolu’nun değerlerini tanıtmaya yönelik çalışmaların sürdürüleceğini kaydetti.

Fuar süresince Safranbolu standını ziyaret eden katılımcılara ürünler hakkında bilgi verilirken, bölgenin turizm potansiyeli de tanıtıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin