Bartın’da bir kişi, aracına çarpıp kaçan kamyonetin kasasına atladı. 5 kilometre kamyonetin kasasında giden kişi, bir müddet sonra yayan kaçan şahsı yakalayarak polise teslim etti.
Edinilen bilgiye nazaran, Bartın Orduyeri Köprüsünün alt kısmında seyir eden Ali Koman yönetimindeki araca, bir kamyonet çarptı. Kazanın akabinde şoförün durmayacağını fark eden Ali Koman koşarak yetiştiği kamyonetin kasasına atladı. Yaklaşık 5 kilometre kamyonetin kasasında seyir eden Ali Koman, sürücüyü durması için ikna etmeye çalıştı. Gayretlerine karşın sürücüyü ikna edemeyen Koman, polisi arayarak, kendisinin tanımadığı bir kişinin kamyonetinin kasasında bulunduğunu ve kaçırıldığını ihbar etti.
İhbarın akabinde polis kamyonetin istikametindeki tüm yolları kapatırken, ismi öğrenilemeyen kamyonet şoför ise kurtulamayacağını anlayarak aracı 186 Nolu sokakta durdurarak yayan kaçmaya başladı. Şoförün peşini bırakmayan Koman, kısa bir kovalamacanın akabinde sürücüyü yakalayarak polise teslim etti.
Gelen polis takımları tarafından alkol testi yapılmak istenen şoför alkolmetreyi üflemeyi reddetti.
Gözaltına alınan şoför hakkında süreç başlatıldığı öğrenildi.


Bartın’da film gibi kovalamaca
Bolu’da 3 bin 154 öğrenci LGS’de ter döktü
Bolu’da 8’inci sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen Liselere Geçiş Sistemi (LGS) çerçevesindeki sınav başladı. Şehirde 3 bin 154 öğrencinin katıldığı sınavda zilin çalmasının ardından öğrenciler okul sıralarında veliler ise okulun çevresinde ter dökmeye başladı.
Milli Eğitim Bakanlığınca, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) çerçevesinde ortaokul 8. sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen merkezi sınav heyecanı başladı. Bolu’da da sınava girecek olan adaylar ve velileri, sabahın erken saatlerinden itibaren okulların önünde toplandı. İçeri giriş saatinin gelmesinin ardından polis ve gözetmenlerin eşliğinde sınıflara giden öğrenciler, 09.30’da sınavın birinci oturumuna katıldı. Zilin çalmasının ardından öğrenciler okul sıralarında veliler ise okulun çevresinde ter dökmeye başladı. LGS çerçevesinde düzenlenen sınavda birinci oturum 10.45’te sona erecek, ikinci oturum ise 11.30’da başlayacak. Bolu’da sınava, 3 bin 154 öğrenci katıldı.
“Sıkı bir şekilde çalıştı kardeşlerimiz bugün neticelerini almaya geldiler”
Sınav öncesinde kalemini unutan öğrencilere destek amacıyla okul önünde kalem dağıtan AK Parti Bolu Gençlik Kolları Başkanı Tacettin Sirac Uzunöz, “Yeğenimizi sınava bırakmaya geldik. Hem de gençlik kolları olarak sınava gelen öğrenciler kalemlerini unutursa diye onlara da kalem hediye etmeye geldik. Sıkı bir şekilde çalıştı kardeşlerimiz bugün neticelerini almaya geldiler” dedi.
“Önemli olan bugün sınavının güzel geçmesi”
Kızını sınava getiren Aydın Tüfekçioğlu, “Kızım eylül ayından itibaren büyük çaba sarf etti. Bugün de sınava girecek. Kızım mühendis olmak istiyor. Ama lise hayatı nasıl geçer? Sonrasında ne düşünür? Değişebilir hedefleri. Önemli olan bugün sınavının güzel geçmesi” diye konuştu.

