Bartın’da film gibi kovalamaca - Karabük Haber Postası
bartinda film gibi kovalamaca uscImukW
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
23 Aralık, 2024 20:45 tarihinde yayınlandı
0
0

Bartın’da film gibi kovalamaca

Bartın’da bir kişi, aracına çarpıp kaçan kamyonetin kasasına atladı. 5 kilometre kamyonetin kasasında giden kişi, bir müddet sonra yayan kaçan şahsı yakalayarak polise teslim etti.

Edinilen bilgiye nazaran, Bartın Orduyeri Köprüsünün alt kısmında seyir eden Ali Koman yönetimindeki araca, bir kamyonet çarptı. Kazanın akabinde şoförün durmayacağını fark eden Ali Koman koşarak yetiştiği kamyonetin kasasına atladı. Yaklaşık 5 kilometre kamyonetin kasasında seyir eden Ali Koman, sürücüyü durması için ikna etmeye çalıştı. Gayretlerine karşın sürücüyü ikna edemeyen Koman, polisi arayarak, kendisinin tanımadığı bir kişinin kamyonetinin kasasında bulunduğunu ve kaçırıldığını ihbar etti.

İhbarın akabinde polis kamyonetin istikametindeki tüm yolları kapatırken, ismi öğrenilemeyen kamyonet şoför ise kurtulamayacağını anlayarak aracı 186 Nolu sokakta durdurarak yayan kaçmaya başladı. Şoförün peşini bırakmayan Koman, kısa bir kovalamacanın akabinde sürücüyü yakalayarak polise teslim etti.

Gelen polis takımları tarafından alkol testi yapılmak istenen şoför alkolmetreyi üflemeyi reddetti.

Gözaltına alınan şoför hakkında süreç başlatıldığı öğrenildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
universite ogrencilerinden kan bagis kampanyasina yogun ilgi D7cCH12w
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
14 Nisan, 2026 16:30 tarihinde yayınlandı
0
0

Üniversite öğrencilerinden kan bağış kampanyasına yoğun ilgi

Bartın Üniversitesi (BARÜ) ve Türk Kızılay iş birliği ile kan bağış kampanyası düzenlendi. Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği kampanyada ilk kanı ise BARÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Akkaya verdi.

Bartın Üniversitesi Kutlubüy Kampüsü’nde “BARü’nün kanında hayat var” sloganıyla kan bağış kampanyası düzenlendi. Üniversite idari personel ile akademisyenlerin de katıldığı kampanyaya üniversite öğrencileri yoğun ilgi gördü. 1071 ünite kan toplama hedefiyle gerçekleştirilen kampanyada ilk kanı ise Rektör Prof. Dr. Ahmet Akkaya verdi. Kan vermenin insan sağlığına olan katkılarına dikkat çeken Akkaya, kan vererek hayat kurtarılabileceğini kaydetti. Kan bağışında bulunmak isteyenlere üniversite kapılarının açıldığını hatırlatan Akkaya, çevre köylerde yaşayanlar ve isteyen herkesin üniversiteye gelerek kampanyaya katılabileceğini de sözlerine ekledi.

Türk Kızılayı Bartın Şubesi Başkanı Nihat Yayçın ise kan bağış kampanyasının organizesinde destek veren Bartın Üniversitesi ve Kızılay Karabük Kan Bağış merkezi yetkili ve görevlilerine teşekkür ederek, Kan bağış kampanyası tüm hemşehrilerimize de açık. Toplumsal dayanışma ve yardımlaşma bilincinin geliştiği kampanya ile hem hayat kurtarabiliriz, hem kendi sağlığımızı iyileştirebiliriz. İsteyen herkes üniversiteye gelerek, kan verebilir. Kan veren üniversite öğrencileri olmak üzere kampanyaya destek olan herkese teşekkür ederiz” dedi.

Kutlubey Kampüsü’nde 14-15-16 Nisan tarihleri arasında sabah saat 9:00 ila akşam saat 19:00 arasında, 21 Nisan’da ise Ağdacı Kampüsü’nde saat 09:00-18:00 arasında gerçekleşecek kampanyanın ilk gününde boyunca yaklaşık 4 saat içerisinde 123 ünite kan toplandı.

Kan bağış kampanyasının açılış programına Rektör Akkaya, Kızılay Bartın Şubesi Başkanı Yalçın’ın yanı sıra Kızılay Kan Bağış Merkezi Müdürü Dr. Mehmet Aydın, Karabük Kan Bağış Merkezi Müdürü Dinçer Karagöz, Müdür Yardımcısı Dilan Kablan da katıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin