BARTIN Tüm Türkiye’de olduğu gibi Bartın’da da 2014-2015 eğitim ve öğretim yılı için ilk ders zili çaldı. Cumhuriyet Alanı’nda düzenlenen çelenk sunma töreniyle başlayan İlköğretim Haftası kutlama programı, Akçamescit Ortaokulu’nda düzenlenen törenle devam etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Demir Atatürk büstüne çelenk sundu. Program daha sonra Akçamescit Ortaokulu’nda düzenlenen törenle devam etti. Akçamescit Ortaokulu bahçesinde yapılan törene, Bartın Valisi Seyfettin Azizoğlu, Garnizon Komutanı Deniz Kıdemli Albay Mehmet Erdemir, CHP Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya, Bartın Belediye Başkan Vekili Hüseyin Fırıncıoğlu, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Tekin Aktemur, Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, İl Emniyet Müdürü Mehmet Altınok, Milli Eğitim Müdürü Yaşar Demir, AK Parti Bartın İl Başkanı Yaşar Arslan, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Bartın Valisi Seyfettin Azizoğlu töreni öğrencilerin arasında izledi. Törenin açılış konuşmasını yapan Akçamescit Okul Öğretmeni Adnan Tunçtürk, “Gelişmiş, çağdaş ülke sınıfındaki ülkeler eğitime ne kadar çok değer veriyorlarsa bizler de o kadar hatta onların gösterdiklerinden daha çok önem vermeliyiz ki biz onları takip edeceğimize geçmişte olduğu gibi onlar bizi takip etsinler. Yeni eğitim öğretim yılının hepimize hayırlı olması ve bu yılımızın verimli bir biçimde tamamlanmasını dilerim” dedi. Akçamescit Okul Müdürü Yavuz Çiçek ise yaptığı konuşmada, “Eğitim ve Öğretim yılına başlarken coşku ve heyecan içindeyiz. Okula gelmek, ondan yararlanmak insan hayatında çok önemli bir aşamadır. Okulun bütün imkanlarından yararlanınız. Öğretmenlerinizden, en iyi biçimde faydalanınız. Düzenli çalışınız. Çünkü başarılı olmanın yolu, düzenli ve disiplinli çalışmaktan geçer. Yeni bilgiler, güzel günler ve aydınlık fikirlere kavuşmamız dileğiyle İlköğretim haftanızı kutlarım” dedi. Bartın Valisi Seyfettin Azizoğlu ise, “İnsan eğitiminde aileden sonra en önemli basamak olan okul, bireyi hayata hazırlayan, gelişme ve çağdaşlaşma çabalarını başarıya ulaştıran, eğitim imkanlarını sistemli bir şekilde sunan ve geleceğe ilişkin hedeflerine ulaştıracak olan bir eğitim yuvasıdır. Hayatımızın önemli aşamalarından biri olan eğitim-öğretim hayatında göstereceğimiz başarı ve her öğretim döneminin, bir önceki yıldan daha verimli geçmesi, daha müreffeh bir hayatın temeli ve teminatı olacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle başta sevgili öğrencilerimiz olmak üzere tüm eğitim camiasının İlköğretim Haftası’nı kutluyor, 2014-2015 eğitim-öğretim yılının ilimiz ve ülkemize başarılar getirmesini temenni ediyorum” dedi. Tören halk oyunları gösterileri ile sona erdi.


Bartın’da Ders Zili Çaldı
Giresun’da kedinin devirdiği çuvaldaki cevizleri yoldan geçen vatandaşlar topladı
Giresun’da bir işyerinin önünde bulunan ceviz dolu çuval, sokak kedisi tarafından devrildi. Yola saçılan cevizleri yoldan geçen vatandaşlar el birliğiyle toplarken, o anlar güvenlik kamerasına yansıdı.
Giresun’da bir işyerinin önünde bulunan ceviz dolu çuvalı sokak kedisi devirdi, çevredeki vatandaşlar ise yola saçılan cevizleri toplamak için seferber oldu. O anlar işyerinin güvenlik kamerasınca kaydedildi.
Olay, Giresun’un Yeniyol mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Yağızbey isimli işyerinin önünden geçen bir sokak kedisi, işyeri önünde bulunan ceviz dolu çuval üzerinde tırnaklarını törpülemeye başladı. Bu sırada dengesini kaybeden çuval devrilirken, cevizler kaldırıma ve yola saçıldı. Gürültüyle birlikte olay yerinden kaçan kedinin ardından işyeri çalışanları dışarı çıktı.
Ne olduğunu ilk anda anlayamayan çalışanlar, çevredeki vatandaşların da yardımıyla yere saçılan cevizleri toplamaya başladı. Daha sonra güvenlik kamerası görüntülerini inceleyen işyeri çalışanları, çuvalı devrilenin mahallede sıkça görülen bir sokak kedisi olduğunu fark etti.
“Mahallenin kedisi genelde çuvallarda tırnaklarını törpülüyordu; Bu kez çuvalı devirmiş”
Yaşananları anlatan işyeri çalışanı Ahmet Emrehan Pir, “İçeride müşterimizle ilgileniyorduk. Bir anda dışarıdan büyük bir ses geldi. Dışarı çıktığımızda cevizlerin yere saçıldığını gördük. İlk başta panik olduk ama çevredeki vatandaşlar hemen yardıma koştu. Kameraları izlediğimizde ise çuvalı kedinin devirdiğini gördük. Mahallenin kedisi genelde çuvallarda tırnaklarını törpülüyordu. Bu kez çuvalı devirmiş” dedi.


