Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
16 Eylül, 2014 07:19 tarihinde yayınlandı
0

Bartın’da Ders Zili Çaldı

BARTIN Tüm Türkiye’de olduğu gibi Bartın’da da 2014-2015 eğitim ve öğretim yılı için ilk ders zili çaldı. Cumhuriyet Alanı’nda düzenlenen çelenk sunma töreniyle başlayan İlköğretim Haftası kutlama programı, Akçamescit Ortaokulu’nda düzenlenen törenle devam etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Demir Atatürk büstüne çelenk sundu. Program daha sonra Akçamescit Ortaokulu’nda düzenlenen törenle devam etti. Akçamescit Ortaokulu bahçesinde yapılan törene, Bartın Valisi Seyfettin Azizoğlu, Garnizon Komutanı Deniz Kıdemli Albay Mehmet Erdemir, CHP Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya, Bartın Belediye Başkan Vekili Hüseyin Fırıncıoğlu, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Tekin Aktemur, Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, İl Emniyet Müdürü Mehmet Altınok, Milli Eğitim Müdürü Yaşar Demir, AK Parti Bartın İl Başkanı Yaşar Arslan, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Bartın Valisi Seyfettin Azizoğlu töreni öğrencilerin arasında izledi. Törenin açılış konuşmasını yapan Akçamescit Okul Öğretmeni Adnan Tunçtürk, “Gelişmiş, çağdaş ülke sınıfındaki ülkeler eğitime ne kadar çok değer veriyorlarsa bizler de o kadar hatta onların gösterdiklerinden daha çok önem vermeliyiz ki biz onları takip edeceğimize geçmişte olduğu gibi onlar bizi takip etsinler. Yeni eğitim öğretim yılının hepimize hayırlı olması ve bu yılımızın verimli bir biçimde tamamlanmasını dilerim” dedi. Akçamescit Okul Müdürü Yavuz Çiçek ise yaptığı konuşmada, “Eğitim ve Öğretim yılına başlarken coşku ve heyecan içindeyiz. Okula gelmek, ondan yararlanmak insan hayatında çok önemli bir aşamadır. Okulun bütün imkanlarından yararlanınız. Öğretmenlerinizden, en iyi biçimde faydalanınız. Düzenli çalışınız. Çünkü başarılı olmanın yolu, düzenli ve disiplinli çalışmaktan geçer. Yeni bilgiler, güzel günler ve aydınlık fikirlere kavuşmamız dileğiyle İlköğretim haftanızı kutlarım” dedi. Bartın Valisi Seyfettin Azizoğlu ise, “İnsan eğitiminde aileden sonra en önemli basamak olan okul, bireyi hayata hazırlayan, gelişme ve çağdaşlaşma çabalarını başarıya ulaştıran, eğitim imkanlarını sistemli bir şekilde sunan ve geleceğe ilişkin hedeflerine ulaştıracak olan bir eğitim yuvasıdır. Hayatımızın önemli aşamalarından biri olan eğitim-öğretim hayatında göstereceğimiz başarı ve her öğretim döneminin, bir önceki yıldan daha verimli geçmesi, daha müreffeh bir hayatın temeli ve teminatı olacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle başta sevgili öğrencilerimiz olmak üzere tüm eğitim camiasının İlköğretim Haftası’nı kutluyor, 2014-2015 eğitim-öğretim yılının ilimiz ve ülkemize başarılar getirmesini temenni ediyorum” dedi. Tören halk oyunları gösterileri ile sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
saatlerce pesinden kostular kurbanlik dana ilceyi birbirine katti uxhQ8uC7
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
19 Mayıs, 2026 20:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Saatlerce peşinden koştular: Kurbanlık dana ilçeyi birbirine kattı

Kastamonu’nun İnebolu ilçesinde kurban pazarından kaçan dana, saatler süren kovalamacanın ardından veteriner hekimin sakinleştirici iğnesiyle yakalandı.

İnebolu ilçesi İkiçay mevkiinde kurulan kurban pazarında bulunan bir dana, sahibinin elinden kaçarak pazardan uzaklaştı. Şehit Rahmi Yılmazer Caddesi üzerinden ilçe merkezine doğru koşan kurbanlık dana, sürücülere ve vatandaşlara zor anlar yaşattı. Cadde üzerinde kendisini yakalamaya çalışan vatandaşlara da saldıran dana, ilçede hareketliliğe neden oldu. Otobüs Terminali’ne kadar kaçan hayvan, burada ekipler tarafından kontrol altına alınmaya çalışıldı. Kurbanlık dana, veteriner hekimin yaptığı sakinleştirici iğnenin ardından etkisiz hale getirildi. Ekiplerin ve vatandaşların yardımıyla yeniden kurban pazarına getirilen dana, sahibine teslim edildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin