Karabük Postası tarafından
11 Ocak, 2016 09:19 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Bartın’da Çöp Dağları Oluştu

BARTIN ’da çöplerin 1 haftadır toplanmaması tepkilere sebep oldu. Çoğu vatandaş kendi sokağındaki çöp dağlarının resimlerini çekip, sosyal medya aracılığı ile paylaştı. Bartın'da yaklaşık iki haftadır Bartın Belediyesi tarafından toplanmayan çöpler, adeta dağ gibi oldu. Vatandaşlar insan sağlığını tehdit eden çöplerin toplanmaması üzerine belediye tepki gösterdi. Vatandaş kendi sokağındaki çöp dağlarının resimlerini çekip, sosyal medya aracılığı ile paylaştı. Mahallesinde biriken çöplerin fotoğraflarını çekerek, sosyal medya üzerinden belediyeye tepki gösteren Hasan Baykır, “Bundan 1 hafta önce şehrimize 1 metreye yakın kar yağdı. Halk 4 gün evlerinden dışarı çıkamadı. Haliyle mahalle ve sokaklarda çöp dağları oluştu. Belediye ekipleri karla mücadelede sınıfta kalırken, birde çöpler 1 haftadır toplanmadı. Sokaklarda oluşan çöpler etrafa yayıldı. Pis kokular sokakları esir aldı. Çocuklarımız çöp nedeniyle karın tadını çıkartamadı. Çöplerin bir an önce toplanması için yetkilileri göreve davet ediyorum” dedi. Öte yandan Bartın Belediyesi Başkan Yardımcısı Hüseyin Taner Çetin konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Öncelikle çöplerin toplanmamasının nedeni Bartın’da 4 gün etkili olan kar yağışı oldu. Ekiplerimiz öncelikli olarak kapanan yolları açmak için çalıştı. Bu arada kar nedeniyle mahalle ve sokaklarda çöpler birikti. Karın tamamen temizlenmesinin ardından bugün itibari ekiplerimiz çöpleri toplamaya başlamıştır. Kısa sürede tüm çöpler toplanacaktır. 3 ekip merkezde, 6 ekip ise, mahallelerde olmak üzere toplam 9 ekip çöp toplama çalışması yapıyor. Su işleri ekiplerini de takviye olarak çöp toplama işine yönlendirdik. Daha önce külleri yerinden alıyorduk. Kar nedeniyle küllerin vatandaşlar tarafından gelişi güzel dökülmesi nedeniyle birikti en kısa sürede onları da toplayacağız” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
17 Aralık, 2025 00:45 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Safranbolu’ya Sağlıklı Hayat Merkezi yapılacak

Karabük’ün Safranbolu ilçesinde yapılması planlanan Sağlıklı Hayat Merkezi Projesi kapsamında ihale sürecine geçildi.
Proje çerçevesinde 8 hekimli Aile Sağlığı Merkezi ile 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu ilçeye kazandırılacak. Sağlık Bakanlığı Yatırım Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından Kasım 2025’te ihale yetkisi verildiği, yatırımın ihalesinin ise 8 Ocak 2026 yılında gerçekleştirileceği bildirildi.
Safranbolu’nun sağlık altyapısını güçlendirecek olan projenin 2026 yılının son çeyreğinde hizmete açılması planlanıyor. Projenin hayata geçirilmesine yönelik sürecin, AK Parti Karabük İl Başkanı Ferhat Salt ile AK Parti Karabük Milletvekilleri Cem Şahin ve Ali Keskinkılıç tarafından yakından takip edildiği belirtildi.
Sağlıklı Hayat Merkezi ile birlikte bölge halkının birinci basamak sağlık hizmetleri ile acil sağlık hizmetlerine daha hızlı ve etkin şekilde erişiminin sağlanması hedefleniyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin