Karabük Postası tarafından
11 Ocak, 2016 09:19 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Bartın’da Çöp Dağları Oluştu

BARTIN ’da çöplerin 1 haftadır toplanmaması tepkilere sebep oldu. Çoğu vatandaş kendi sokağındaki çöp dağlarının resimlerini çekip, sosyal medya aracılığı ile paylaştı. Bartın'da yaklaşık iki haftadır Bartın Belediyesi tarafından toplanmayan çöpler, adeta dağ gibi oldu. Vatandaşlar insan sağlığını tehdit eden çöplerin toplanmaması üzerine belediye tepki gösterdi. Vatandaş kendi sokağındaki çöp dağlarının resimlerini çekip, sosyal medya aracılığı ile paylaştı. Mahallesinde biriken çöplerin fotoğraflarını çekerek, sosyal medya üzerinden belediyeye tepki gösteren Hasan Baykır, “Bundan 1 hafta önce şehrimize 1 metreye yakın kar yağdı. Halk 4 gün evlerinden dışarı çıkamadı. Haliyle mahalle ve sokaklarda çöp dağları oluştu. Belediye ekipleri karla mücadelede sınıfta kalırken, birde çöpler 1 haftadır toplanmadı. Sokaklarda oluşan çöpler etrafa yayıldı. Pis kokular sokakları esir aldı. Çocuklarımız çöp nedeniyle karın tadını çıkartamadı. Çöplerin bir an önce toplanması için yetkilileri göreve davet ediyorum” dedi. Öte yandan Bartın Belediyesi Başkan Yardımcısı Hüseyin Taner Çetin konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Öncelikle çöplerin toplanmamasının nedeni Bartın’da 4 gün etkili olan kar yağışı oldu. Ekiplerimiz öncelikli olarak kapanan yolları açmak için çalıştı. Bu arada kar nedeniyle mahalle ve sokaklarda çöpler birikti. Karın tamamen temizlenmesinin ardından bugün itibari ekiplerimiz çöpleri toplamaya başlamıştır. Kısa sürede tüm çöpler toplanacaktır. 3 ekip merkezde, 6 ekip ise, mahallelerde olmak üzere toplam 9 ekip çöp toplama çalışması yapıyor. Su işleri ekiplerini de takviye olarak çöp toplama işine yönlendirdik. Daha önce külleri yerinden alıyorduk. Kar nedeniyle küllerin vatandaşlar tarafından gelişi güzel dökülmesi nedeniyle birikti en kısa sürede onları da toplayacağız” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
29 Ocak, 2026 20:45 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Başkan Çetinkaya Ankara Caddesi’nde esnaf ve vatandaşlarla buluştu

Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, kentin önemli ticaret ve sosyal akslarından biri olan Ankara Caddesi’nde esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi.
Cadde üzerindeki iş yerlerini tek tek ziyaret eden Başkan Çetinkaya, esnafın talep ve beklentilerini dinleyerek yürütülen belediye çalışmaları hakkında değerlendirmelerde bulundu. Ziyaret kapsamında vatandaşlarla da sohbet eden Çetinkaya, günlük yaşama ilişkin görüş ve önerileri dinleyerek taleplerin ilgili birimlerce değerlendirilmesi için not alınmasını sağladı.
Ziyarete ilişkin açıklamalarda bulunan Başkan Özkan Çetinkaya, şehir yönetiminde sahada olmayı ve istişare kültürünü esas aldıklarını belirterek, "Karabük’te hizmet anlayışımızın merkezinde hemşehrilerimiz yer alıyor. Esnafımızdan ve vatandaşlarımızdan aldığımız her geri bildirim, şehrimizin geleceğine dair attığımız adımlarda yol gösterici oluyor. Daha düzenli ve daha yaşanabilir bir Karabük için çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz" dedi.
Başkan Çetinkaya, kamuoyunda yer alan bazı iddialara da açıklık getirerek Ankara Caddesi’ne ilişkin "yıkım" haberlerinin gerçeği yansıtmadığını vurguladı. Ankara Caddesi için bir planlama sürecinin yürütüleceğini ancak herhangi bir yıkımın söz konusu olmadığını ifade eden Çetinkaya, Cumapazarı mevkiinde kentsel dönüşüm çalışmalarının başlayacağını, sürecin vatandaşların hakları gözetilerek ve istişare içerisinde yürütüleceğini kaydetti.

Bizi sosyal medyadan takip edin