Bartın'da Çocuk ve Ergen Psikiyatrisi Polikliniği Hizmete Girdi - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
25 Şubat, 2016 09:36 tarihinde yayınlandı
0
0

Bartın’da Çocuk ve Ergen Psikiyatrisi Polikliniği Hizmete Girdi

BARTIN Devlet Hastanesi’nde Çocuk ve Ergen Psikiyatrisi bölümüne uzman hekimin atanmasının ardından poliklinik hizmetlerine başladı.
Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Doktor Osman Açıkgöz, “Genel sekreterliğimiz bünyesindeki Bartın Devlet Hastanesine uzun zamandır ilimizde eksikliği hissedilen Çocuk ve Ergen Psikiyatrisi bölümüne uzman hekimin de atanmasıyla polikliniğimiz açılarak Bartın halkımıza hizmet vermeye başlandı. Devlet Hastanesi Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Ek binası 3. Katında açılan Çocuk ve Ergen Psikiyatrisi polikliniğimizde, 0-18 yaş arasındaki (18 yaş dahil) çocukların ruh sağlığı sorunları ile bebeklik, okul öncesi, okul çağı ve ergenlik dönemlerine ait gelişimsel ve psikiyatrik bozukluklarla ilgili poliklinik hizmeti verilecektir” dedi.
Çocuk sağlığını önemsediklerini ifade eden Açıkgöz,
“Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları alanı, tüm dünyada ve ülkemizde hızla gelişen bir bilim dalıdır. Çocuk ve ergenlerde ortaya çıkan zihinsel, duygusal ve davranışsal sorunları erken dönemde saptayıp önlemeye ve tedavi etmeye çalışan “Çocuk ve Ergen Psikiyatrisi,” Temel araştırma alanları ; Depresyon ve İntihar Eğilimi, Hiperaktivite ve Dikkat Eksikliği, Obsesif Kompulsif Bozukluk, Otizm, Çocukluk ve Gençlik Çağı Psikozları, Anksiyete, Sosyal Fobi, Yeme ve Uyku Bozuklukları, Tik Bozuklukları, Psikosomatik Hastalıklar, Madde Bağımlılığı, Farmakoterapi, Psikoterapi, vs. bir çok hastalıkları içermektedir.
Ayrıca Çocuk ve ergenlerin psikometrik değerlendirmeleri kapsamında gerektiğinde psikologlar tarafından nöropsikolojik testler, zeka testleri ya da gelişimsel tarama testleri uygulanacaktır. Çocuk ve ergen psikiyatrisi uzman hekiminin hastanemize gelmesiyle, çocuk hastalarımızın beden sağlığı kadar ruh sağlığı ile ilgili problemlerinin de takibi ve tedavisi hastanemizde yapılabilecek. Böylelikle daha önce Çocuk ve Ergen Psikiyatrisi hastalıklarının teşhis ve tedavisi için il dışındaki başka merkezlere gitmek zorunda kalan hastalarımız artık hastanemizde teşhis ve tedavilerini olabilecekler” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
xxxx
Asuman Doğan Avatarı
Asuman Doğan tarafından
23 Nisan, 2026 13:27 tarihinde yayınlandı
0
0

Başkan Köse koltuğunu çocuklara devretti

Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında koltuğunu Ünsal Tülbentçi İlkokulu öğrencilerine devretti.

Safranbolu Belediye Başkanlığı makamında gerçekleşen ziyarette, Ünsal Tülbentçi İlkokulu 3. sınıf öğrencileri Yiğit Alp Barış, Erva Bilen ve Hatice Sahra Gülden, Belediye Başkanı Elif Köse tarafından karşılandı. Temsili devir teslim töreninde çocuklar, bir günlüğüne tarihi kentin yönetimini üstlendi.

Makam koltuğuna oturan minik başkanlar, UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan Safranbolu gibi önemli bir turizm merkezinde belediye başkanı olmanın heyecanını yaşadı. Görev süresince yapmak istedikleri projeleri anlatan öğrenciler, Safranbolu’nun tarihi dokusunu korumanın önemine değindi.

Öğrenciler, ortak açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

“Böylesine köklü bir tarihe sahip ve dünyanın her yerinden turist çeken bir kentte başkanlık yapmak hem çok zor bir sorumluluk hem de çok büyük bir gurur. Şehrimizi korumak ve geliştirmek için çalışmak çok önemli.”

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanı Mimar Elif Köse, bir süre sohbet ettiği öğrencilere belediyecilik faaliyetleri hakkında sorular sordu. Başkan Köse, günün anısına öğrencilere Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümsüz eseri “Nutuk” kitabını hediye etti.

Başkan Köse, yaptığı açıklamada, “Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın özgüveni ve bu tarihi kente duydukları aidiyet bizleri çok mutlu etti. 23 Nisan, onlara olan güvenimizin en büyük simgesidir” dedi.

Programda çocuklara Okul Müdürü Latif Gürbüzce ve Sınıf Öğretmeni Meral Akyürek de eşlik etti.

Tören, hatıra fotoğrafı çekiminin ardından sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin