BARTIN’da Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları ek binası Çocuk Acil Servisi yenileme çalışmaları tamamlandı. Bartın’da yaklaşık bir ay önce başlanılan Bartın Devlet Hastanesi Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları ek binası Çocuk Acil Servisi yenileme çalışmaları tamamlandı. Konuyla ilgili açıklama yapan Bartın Kamju Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Doktor Osman Açıkgöz, “Bilindiği gibi hastanemizin farklı alanlarında daha modern bir görünüm ve daha rahat çalışma ortamı oluşturulmaya devam edilmektedir. Bu kapsamda çalışmaları tamamlanan Çocuk Acil Servisi, yedi yataklı çocuk müşahede, dört yataklı bayan müşahede, resüsitasyon odası, hasta muayene odası, hekim ve hemşire dinlenme odası, acil laboratuvar, hasta kayıt birimi ve depo alanlarının da mevcut olduğu daha modern ferah olacak şekilde tasarlanmıştır. Daha kapsamlı yapılan fizibilite çalışması ile acil servisimize yeni bir poliklinik odası, depo, bayan müşahede odası kazandırıldı. Müdahale odası ile poliklinik odasının birbirinden ayrılmasıyla, acil müdahale gerektiren vakalara yaklaşım konusunda daha efektif bir çalışma ortamı oluşturuldu. Ayrıca ambulans ile gelen hastaların giriş alanı ile ayaktan gelen hastaların giriş alanını ayrılmıştır. Hasta karşılama alanının genişletilerek acil servisin ilk giriş alanına konumlandırılması ile servisimize başvuran hastalarımıza daha etkin tiriaj yapılabilmektedir. Böylelikle fiziksel ortamdan kaynaklanan iş akışı aksaklığının önüne geçilmiş oldu” dedi.


Bartın’da çocuk acil servisi yenilendi
Zonguldak’ta terör örgütü operasyonunda gözaltına alınan 4 öğrenciden 3’ü tutuklandı
Zonguldak’ta polis ekiplerince yasa dışı sol terör örgütlerine yönelik düzenlenen operasyonda adliyeye sevk edilen 4 kişiden 3’ü tutuklandı.
Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen soruşturma kapsamında THKP-C, Dev-Yol ve Devrimci Hareket örgütleri içerisinde faaliyet gösterdikleri ve Devrimci Gençlik Dernekleri (DGD) ile bağlantılı oldukları iddia edilen 4 öğrenci hakkında gözaltı kararı verildi. Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürlüğü ekiplerince kent genelinde belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenlendi. Gerçekleştirilen operasyonda N.Ş., S.D., İ.K. ve B.O. isimli öğrenciler yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelilerin ikametlerinde yapılan aramalarda ele geçirilen çeşitli dijital materyallere incelenmek üzere el konuldu. Emniyetteki sorgu işlemleri tamamlanan şüpheliler, sağlık kontrolünün ardından yoğun güvenlik önlemleri eşliğinde Zonguldak Adliyesi’ne sevk edildi. Cumhuriyet savcılığındaki ifadeleri sonrası mahkemeye çıkarılan şüphelilerden N.Ş., S.D. ve B.O. tutuklanarak cezaevine gönderildi. Şüphelilerden İ.K. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Olayla ilgili çok yönlü soruşturmanın devam ettiği öğrenildi.


