Karabük Postası tarafından
25 Aralık, 2023 10:56 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Bartın’da balık asfaltta oltaya geldi

Günlerdir sağanak yağışın etkili olduğu Bartın'da, yüksek kesimlere yağan karın da erimesi ile Bartın Irmağı taştı. Çağlayan piknik alanı önündeki asfalt yol su altında kalırken, bir vatandaş kaldırımdan asfaltta attığı olta ile balık avladı. Bartın Irmağı, günlerdir devam eden sağanak yağış ve yüksek kesimlere yağan karların erimesi sonucu taştı. Çağlayan piknik alanında yaklaşık 3 metre genişliğindeki asfalt yol ile yol kenarında bulunan ağaçlar ve gezi yolu sular altında kaldı. Taşkını fırsat bilen Mustafa Köseoğlu adlı vatandaş ise iki oltayı yola atarak balık avına başladı. Suların henüz ulaşmadığı kaldırımdan asfalt yolun üzerine oltasını atan Köseoğlu, yarım kiloyu aşan iki balık yakaladı. Her taşkın döneminde yolda balık avladığını belirten Köseoğlu, her seferinde de balık yakalamayı başardığını ifade etti. Köseoğlu, "Daha önce buradan çok balık aldım. Sazana varana kadar hemen her cinsten balık aldım. 1 kiloluk balıklar yakaladım. Balık akıntıdan kenara geliyor. Onun için yola atıyorum oltayı. Bugün iki karabalık aldım. Genelde bu kış mevsiminde olur. Su seviyesi yükseldiğinde, sel geldiğinde kenara atarım sürekli. Balık kenara yaklaşır. Bu yol dün su altında kalmaya başladı. Bugün büyük bölümü suyun altında bulunuyor" dedi. Ilgaz Dağı'ndan doğan ve Kocaçay ile Kocanaz Çayı'nın şehir merkezindeki Gazhane Burnu'nda birleşerek oluşturduğu Bartın Irmağı, son yağmurlarla birlikte taşma noktasına ulaştı. Karadeniz'e dökülen yaklaşık 15 kilometre uzunluğundaki Bartın Irmağı'nın rengi de kahverengiye dönüştü. Irmağın taştığı Çağlayan piknik alanının girişine şerit çeken polis ekipleri, alana girişi yasakladı. Irmağın Yalı mevkisi kesiminde de taşkın yaşanırken, gezi yolu su altında kaldı. Polis ekipleri her iki bölgeyi de sık sık kontrol ederek, gerekli tedbirleri alıyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Mustafa Akgün tarafından
28 Ocak, 2026 17:25 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

YÖREMDEN GURME KARABÜK’TE

Karabük’te düzenlenen “Yöremden Gurme” Lezzet Fuarı, Kares Alışveriş Merkezi’nde Karabüklülere kapılarını açtı. 

Türkiye’nin dört bir yanından gelen yöresel tatların buluştuğu fuar, doğal ve taze ürünleriyle vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor.

Anadolu’nun zengin mutfak kültürünü yansıtan fuarda; peynir, zeytin, bal, sucuk, baharat çeşitleri, yöresel reçeller, kuruyemişler, sirkeler, soslar ve kahvaltılık ürünler başta olmak üzere birçok lezzet ziyaretçilerin beğenisine sunuluyor. Fuarda özellikle kahvaltılık ürünlerde yüzde 30’a varan indirimlerdikkat çekiyor.

SON 4 GÜN KALDI

Kares Alışveriş Merkezi’nin zemin katında kurulan stantlarda gerçekleştirilen “Yöremden Gurme” fuarının, 1 Şubat Pazar günü sona ereceği bildiren Fuar Koordinatörü Zeynep Şahin, lezzet şölenine katılmak isteyen vatandaşlar için fuarda son 4 güne girildiğini vurgulandı.

ALIŞVERİŞ MERKEZİNDE TÜRKİYE HAVASI

Türkiye’nin 7 bölgesinden getirilen yöresel ürünlerin sergilendiği fuarda; Siirt’ten Batman’a, Diyarbakır’dan Şanlıurfa’ya, Afyon’dan Kahramanmaraş’a kadar birçok il ve ilçenin özgün tatları bir araya geliyor. Ziyaretçiler, hem farklı şehirlerin mutfak kültürlerini tanıma hem de yöresel ürünlerini seyahat etmeden tatma imkanı buluyor.

Fuara yoğun ilgi gösteren Karabüklüler, yöresel lezzetleri uygun fiyatlarla temin etme fırsatı yakaladıklarını belirtti.

Fuar Koordinatörü Zeynep Şahin, Anadolu’nun meşhur lezzetlerini Karabük halkıyla buluşturmayı amaçladıklarını ifade ederek, “Yöremden Gurme” fuarının belirli aralıklarla Karabük’te yeniden düzenleneceğini de ekledi.

Video için tıklayınız.

Bizi sosyal medyadan takip edin