Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
23 Ekim, 2023 14:39 tarihinde yayınlandı
0

Bartın’da Ayı Kapana Yakalandı

Bartın’da bir tarlaya kurulan domuz kapanına yakalanan ve kanlar içerisinde kalan ayı, ekiplerin 3 saat süren operasyonuyla kurtarılıp, tedavi edildikten sonra doğal hayata salındı.
Ulus ilçesi Aşağıçerçi köyünde bir tarlaya kurulan domuz kapanına ayı yakalandı. Köylülerin haber vermesi üzerine jandarma ekipleri ve Bartın Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekipleri bölgeye sevk edildi. Askerler çevre güvenlik tedbiri alırken, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şubesi ekipleri ise uyuşturucu iğne atan tüfekle ağzı kanlar içerisinde kalan ayıyı vurarak, bayılttı. Bayıltılan hayvanın 2 yaşında erkek yaban ayısı olduğunu belirleyen ekipler, ayıyı sarmalayan çelik halatları keserek sıkıştığı yerden kurtardı. Baygın halde yatan ayının tedavisini yapan ekipler yaklaşık 1 saat ayının ayılmasını bekledi. Ayıldıktan sonra yeniden ayağa kalkan ayı, arazi yakınlarındaki ormanın derinliklerine giderek gözden kayboldu.
Öte yandan, sık sık ayıların görüldüğü bölgede daha önce de bir yavru ayının domuz kapanına yakalandığı ve yine ekiplerin müdahalesi ile ayının kurtarılarak, doğaya salındığı öğrenildi. (İHA)

Bizi sosyal medyadan takip edin
ineboluda ciftcilere 124 bin adet sebze fidesi dagitildi OMEgwlCE
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
09 Mayıs, 2026 00:22 tarihinde yayınlandı
0
0

İnebolu’da çiftçilere 124 bin adet sebze fidesi dağıtıldı

Kastamonu’nun İnebolu ilçesinde çiftçilere 124 bin 880 adet sebze fidesi dağıtıldı.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen “Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi” çerçevesinde İnebolu ilçesinde çiftçilere 70 bin 350 adet domates, 45 bin 570 adet biber, 8 bin 960 adet salatalık olmak üzere toplam 124 bin 880 adet fide dağıtıldı.

İnebolu İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü yerleşkesinde düzenlenen fide dağıtım törenine İnebolu Kaymakamı Necdet Uçar, İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Kılıç ile çiftçiler katıldı.

Törende konuşan Kaymakam Uçar, 2026 yılı itibarıyla ilçede bin 473 çiftçinin Çiftçi Kayıt Sistemine dahil olduğunu ve fındık üretimi, örtü altı sebzecilik, arıcılık ve hayvancılık alanlarında ilçenin güçlü bir üretim kapasitesine sahip olduğunu vurguladı. Devletin tüm kurumlarının üreticilere verdiği desteklerin artarak sürdüğünü belirten Uçar, 2025 yılında çiftçilere 16,5 milyon TL destekleme ödemesi yapıldığını ve farklı projeler kapsamında binlerce fide ve sera desteği sağlandığını kaydetti.

Bizi sosyal medyadan takip edin