BARTIN ’da Aralık ayı kaymakamlar toplantısı gerçekleştirildi.
Bartın Valiliği Çeşm-i Cihan Toplantı Salonu‘nda, Bartın Valisi Seyfettin Azizoğlu başkanlığında Aralık ayı kaymakamlar toplantısı icra edildi.
Toplantıda yıl içerisinde yapılan planlamalar doğrultusunda gerçekleşen hizmetlerin genel durumu değerlendirildi.
Gündem gereği, kurumlar arası koordinasyon eksikliklerinin giderilmesi, ilçelerin 2016 yılı KÖYDES projelerinin ve kamu yatırımlarının değerlendirilmesi, yaklaşan kış mevsimi nedeniyle kurumlar için karla mücadelede alınacak tedbirlerin belirlenmesi, okullara sağlanan yemek hizmetlerinin denetimi ve gerekli tedbirlerin alınması gibi hususlar görüşülerek karara bağlandı.
Toplantı, yıl içerisinde planlanan diğer çalışmaların ele alınması ve görüş alışverişinde bulunulmasıyla sona erdi. Toplantıya vali yardımcıları, kaymakamlar, jandarma komutanı, emniyet müdürü ve il özel idare genel sekreteri ve ilgili kurum müdürleri katıldı.


Bartın’da Aralık Ayı Kaymakamlar Toplantısı Yapıldı
Taş ocağında dinamit patlatılması sırasında 4 işçi yaralandı
Zonguldak’ın Alaplı ilçesine bağlı Aydınyayla çevresinde faaliyet gösteren bir taş ocağında dinamit patlatılması sırasında 4 işçi yaralandı.
Olay, saat 13.00 sıralarında Alaplı Aydınyayla kırsalında meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, taş ocağında kontrollü dinamit patlatması gerçekleştirildiği sırada çevreye savrulan kaya parçaları bazı işçilere isabet etti. Diğer işçilerin ihbarı üzerine bölgeye sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Yaralanan E.T., F.G., E.D. ve E.B., olay yerindeki ilk müdahalenin ardından ambulanslarla Alaplı ve Ereğli Devlet Hastanelerine kaldırılarak tedavi altına alındı. Yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Jandarma ekipleri çevrede geniş güvenlik önlemleri alırken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.


