BARTIN ’da Aralık ayı kaymakamlar toplantısı gerçekleştirildi.
Bartın Valiliği Çeşm-i Cihan Toplantı Salonu‘nda, Bartın Valisi Seyfettin Azizoğlu başkanlığında Aralık ayı kaymakamlar toplantısı icra edildi.
Toplantıda yıl içerisinde yapılan planlamalar doğrultusunda gerçekleşen hizmetlerin genel durumu değerlendirildi.
Gündem gereği, kurumlar arası koordinasyon eksikliklerinin giderilmesi, ilçelerin 2016 yılı KÖYDES projelerinin ve kamu yatırımlarının değerlendirilmesi, yaklaşan kış mevsimi nedeniyle kurumlar için karla mücadelede alınacak tedbirlerin belirlenmesi, okullara sağlanan yemek hizmetlerinin denetimi ve gerekli tedbirlerin alınması gibi hususlar görüşülerek karara bağlandı.
Toplantı, yıl içerisinde planlanan diğer çalışmaların ele alınması ve görüş alışverişinde bulunulmasıyla sona erdi. Toplantıya vali yardımcıları, kaymakamlar, jandarma komutanı, emniyet müdürü ve il özel idare genel sekreteri ve ilgili kurum müdürleri katıldı.


Bartın’da Aralık Ayı Kaymakamlar Toplantısı Yapıldı
KBÜ’de web ve mobil projeler için hackathon düzenlendi
Karabük Üniversitesi’nde (KBÜ) gerçekleştirilen “Fikirlerden Kodlara Hackathon Yarışması”nda öğrenciler, yazılım geliştirme becerilerini uygulamalı olarak sergiledi.
Karabük Üniversitesi’nde düzenlenen hackathon etkinliğinde öğrenciler, 24 saat boyunca web ve mobil proje geliştirmek için yarıştı.
Karabük Üniversitesinde, öğrencilerin yazılım geliştirme becerilerini artırmak amacıyla “Fikirlerden Kodlara Hackathon Yarışması” düzenlendi. Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen proje kapsamında gerçekleştirilen etkinlik, 24 saatlik yazılım maratonuna sahne oldu.
Karabük Üniversitesi öğrencileri tarafından kurulan Unika Sativus Uzay, Havacılık ve Teknoloji Kulübü öncülüğünde organize edilen hackathon, Sosyal Yaşam Merkezinde gerçekleştirildi. Etkinlikte farklı sınıflardan öğrencilerden oluşan 7 ekip, belirlenen tema doğrultusunda web sitesi veya mobil uygulama geliştirmek üzere yarıştı.
Kulüp Başkanı İlknur Dalgıç, yarışmanın 24 saat sürdüğünü ve ekiplerin 3 ila 5 kişiden oluştuğunu belirterek, disiplinler arası bir çalışma ortamı oluşturulduğunu ifade etti.
Hackathon sonunda dereceye giren ekiplere çeşitli ödüller verildi. Birinci olan takıma Karabük Teknokent’te staj imkânı sağlanırken, katılımcılara çevrim içi eğitim ve etkinlik fırsatları da sunuldu.


