Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
08 Temmuz, 2014 08:08 tarihinde yayınlandı
0

Bartın’da 6 Yeni Okul Yeni Eğitim Öğretim Yılına Yetişecek

BARTIN AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, yapımına bu yıl içerisinde başlanan 6 yeni okul binasının yapımınının tamamlayarak, 2014-2015 eğitim-öğretim yılında hizmete açacaklarını söyledi. Milletvekili Tunç, yapımı devam eden Amasra Kaleşah İlk ve Ortaokulu, Merkez Ağdacı İlkokulu, Abdipaşa Lisesi, Ulus İmam Hatip Ortaokulu, Kozcağız İmam Hatip Ortaokulu, Kumluca İmam Hatip Ortaokulu’nu 2014-2015 eğitim öğretim yılının başında hizmete açacaklarını söyledi. Milletvekili Tunç, Bartın’da her alanda büyük yatırımlara imza attıklarını belirterek, gerek yeni üniversite kampüsünde devam eden fakülte inşaatları, gerekse yapımı süratle devam eden ilkokul, ortaokul ve lise binaları ile Bartın’ı bir eğitim şehri yaptıklarını söyledi. Tunç, Kurucaşile Lisesi Kapalı Spor Salonu ile Abdipaşa Lisesi Kapalı Spor Salonu inşaatlarının da tamamlanmak üzere olduğunu, yeni eğitim öğretim yılında öğrencilerin hizmetine sunacaklarını söyledi. Milletvekili Tunç, Bartın’a kazandırdıkları yatırımlar için, “Başbakanımız Tayyip Erdoğan’a, bakanlarımıza ve ayrıca Bartın’daki eğitim yatırımları için Milli Eğitim Bakanımız Nabi Avcı’ya teşekkür ediyorum. Gayretlerinden dolayı İl Özel İdaremizin yetkilileri ile müteahhit firma çalışanlarını da tebrik ediyorum” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
tokatta asiri yagis kirazi vurdu NZpP27LT
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
05 Haziran, 2026 00:15 tarihinde yayınlandı
0 0

Tokat’ta aşırı yağış kirazı vurdu

Tokat’ta son günlerde etkili olan yağışlar tarım arazilerinde büyük zarara yol açtı. Sular altında kalan bahçelerde özellikle erkenci kiraz çeşitlerinde çatlama ve dökülmeler yaşandı.

Tokat Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Emin Yılar, bazı bölgelerde kirazda hasarın yüzde 100’e ulaştığını belirtti.

Geçtiğimiz yıl yaşanan don felaketinin etkilerinin henüz atlatılamadığını belirten Yılar, “Geçen yıl devletimiz çiftçiye dönüm başına destek vererek önemli bir katkı sağladı. Bu destek üreticiyi ayakta tuttu. Ancak bu yıl da özellikle Tokat’ta kiraz üreticileri çok ciddi bir afetle karşı karşıya kaldı. Bazı bölgelerde erkenci ve orta sezon çeşitlerde hasar yüzde 80 ila yüzde 100 arasında değişiyor. Ürünler tamamen çatladı ve pazarlanamaz hale geldi” dedi.

İhracata yönelik geç sezon kiraz çeşitlerinde ise umutların sürdüğünü ifade eden Yılar, yağışların sona ermesi halinde kalan ürünlerin ayıklanarak ihracata gönderilebileceğini belirtti. Ege Bölgesi’nde kiraz ihracatının başladığını hatırlatan Yılar, ürünlerin kilogram fiyatının 180-200 lira seviyelerinde olduğunu söyledi.

Kiraz üretimindeki kaybın binlerce tonu bulduğunu belirten Yılar, “Erkenci ve orta sezon çeşitlerde yaklaşık 2 bin tonluk zarar olduğunu düşünüyoruz. Eğer yağışlar durursa geç sezon ihracatlık çeşitlerden 3-4 bin ton ürün alınabilir. Ancak genel toplamda bu yıl Tokat’ta kirazda 8 ila 10 bin ton arasında ürün kaybı bekliyoruz” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin