Reklam
Reklam

Bartın’da 6 Yeni Okul Yeni Eğitim Öğretim Yılına Yetişecek

Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
08 Temmuz, 2014 08:08 tarihinde yayınlandı
0

BARTIN AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, yapımına bu yıl içerisinde başlanan 6 yeni okul binasının yapımınının tamamlayarak, 2014-2015 eğitim-öğretim yılında hizmete açacaklarını söyledi. Milletvekili Tunç, yapımı devam eden Amasra Kaleşah İlk ve Ortaokulu, Merkez Ağdacı İlkokulu, Abdipaşa Lisesi, Ulus İmam Hatip Ortaokulu, Kozcağız İmam Hatip Ortaokulu, Kumluca İmam Hatip Ortaokulu’nu 2014-2015 eğitim öğretim yılının başında hizmete açacaklarını söyledi. Milletvekili Tunç, Bartın’da her alanda büyük yatırımlara imza attıklarını belirterek, gerek yeni üniversite kampüsünde devam eden fakülte inşaatları, gerekse yapımı süratle devam eden ilkokul, ortaokul ve lise binaları ile Bartın’ı bir eğitim şehri yaptıklarını söyledi. Tunç, Kurucaşile Lisesi Kapalı Spor Salonu ile Abdipaşa Lisesi Kapalı Spor Salonu inşaatlarının da tamamlanmak üzere olduğunu, yeni eğitim öğretim yılında öğrencilerin hizmetine sunacaklarını söyledi. Milletvekili Tunç, Bartın’a kazandırdıkları yatırımlar için, “Başbakanımız Tayyip Erdoğan’a, bakanlarımıza ve ayrıca Bartın’daki eğitim yatırımları için Milli Eğitim Bakanımız Nabi Avcı’ya teşekkür ediyorum. Gayretlerinden dolayı İl Özel İdaremizin yetkilileri ile müteahhit firma çalışanlarını da tebrik ediyorum” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Karadeniz’in Zeugması Hadrianopolis’te kazı çalışmaları başladı

3f1d94e4 417d 40c2 85e0 bfe9a0a2ab33
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
18 Haziran, 2026 10:31 tarihinde yayınlandı
Yapay Zeka
Yazıyı sesli dinle
0 0

Karabük’ün Eskipazar ilçesindeki Hadrianopolis Antik Kenti’nde 2026 yılı kazı sezonu başladı. Kazılarda Dört Nehir Kilisesi’nin doğusunda tespit edilen yeni yapının ortaya çıkarılması hedeflenirken, ortaya çıkarılan sarayın kabul salonundaki mozaikler de bu yıl restore edilerek ziyarete açılacak.

Geç Kalkolitik, Roma ve Erken Bizans dönemlerine ait önemli kalıntılarıyla dikkat çeken Hadrianopolis Antik Kenti’nde 2026 yılı kazı sezonu başladı. Bu yıl kazılar, Dört Nehir Kilisesi’nin doğusunda belirlenen yeni bir alanda yoğunlaştırılacak. Kazı Başkanı Prof. Dr. Ersin Çelikbaş, geçmiş yıllarda yapılan jeoradar araştırmalarında tespit edilen yeni yapının gün yüzüne çıkarılması için çalışmalara başladıklarını belirtti. Küçük bir ekiple sezonu açtıklarını ifade eden Çelikbaş, hedeflerinin söz konusu yapının kazısını bu yıl içerisinde tamamlamak olduğunu söyledi. Hadrianopolis’te her yıl yeni bir yapıyı ortaya çıkarıp restorasyonunu tamamlayarak ziyaretçilere açmayı amaçladıklarını dile getiren Çelikbaş, bu yıl da aynı hedef doğrultusunda çalışacaklarını kaydetti. Çelikbaş, “Diğer bir önemli bizim çalışma noktamız ise geçen yıl ortaya çıkarmış olduğumuz saray yapısının bir bölümü olan kabul salonunun zemin mozaiklerinin bu yıl restorasyonunu tamamen bitirip, yine ziyaretçilerimizin hizmetine açmayı planlıyoruz” diye konuştu.

Son yıllarda tanıtım faaliyetlerinin etkisiyle Hadrianopolis’e olan ilginin önemli ölçüde arttığını vurgulayan Çelikbaş, antik kentin akşam saatlerinde dahi ziyaretçi ağırladığını ifade etti. Çelikbaş, kazı ekibinin önümüzdeki yıllarda da Hadrianopolis’e yeni yapılar ve teşhir alanları kazandırmaya devam edeceğini sözlerine ekledi.

Bizi sosyal medyadan takip edin