Bartın’da 29 Ekim kutlaması - Karabük Haber Postası
bartinda 29 ekim kutlamasi XREd5ciR
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
29 Ekim, 2024 00:30 tarihinde yayınlandı
0
0

Bartın’da 29 Ekim kutlaması

Bartın’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları çelen bırakma töreni ile başladı

Bartın Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşen program çelenk bırakma ile start aldı. Bartın Valisi Nurtaç ArslanGarnizon Komutanlığı adına Türk Deniz Kuvvetleri Seyir, Hidrografi ve Oşinografi Dairesi Başkanı Dz.Kd.Alb. Hakan Kuşlaroğlu ve Belediye Başkanı Muhammet Rıza Yalçınkaya tarafından çelenklerin sunuldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam eden program Türk Bayrağı’nın göndere çekilmesiyle sona erdi.

Programa Vali Arslan. Dz. Kd. Alb Kuşlaroğlu ve Başkan Yalçınkaya’nın yanı sıra Ak Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz, Bartın Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Orhan Uzun, askeri erkan, polis amir ve müdürleri, daire müdürleri, sivil toplum örgütleri ve bazı siyasi parti temsilcileri de katıldı.

Kutlamalar Salı günü, tebrikat, kutlama töreni ve kabul töreni ile devam edecek

Bizi sosyal medyadan takip edin
corumda 3 puduhepa kadin kultur festivali basladi 885H54F8
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
24 Mart, 2026 20:22 tarihinde yayınlandı
0
0

Çorum’da 3. Puduhepa Kadın Kültür Festivali başladı

Çorum’da bu yıl 3’üncüsü düzenlenen Hitit İmparatorluğu’nun güçlü kadın figürlerinden Puduhepa adına gerçekleştirilen kültür festivali yoğun katılımla başladı. Kortej yürüyüşü ve sahne gösterileriyle devam eden program, katılımcılardan ilgi gördü.

Çorum Belediyesi tarafından organize edilen festival için Hürriyet Meydanı’nda toplanan kadınlar, belediye bandosu eşliğinde Bedesten’e kadar yürüdü. Festivalde sahne alan halk oyunları ekibi, sergilediği gösteriyle izleyicilerden beğeni topladı. Kadınların toplumsal hayattaki yerini anlatan koreografi de katılımcılar tarafından uzun süre alkışlandı. Programda konuşan Vali Yardımcısı Yeliz Mercan, kadınların kültürü geleceğe taşıyan en önemli unsur olduğunu belirterek, bu tür etkinliklerin toplumsal farkındalığa katkı sağladığını ifade etti.

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın ise festivalin daha geniş kapsamlı hale getirildiğini belirterek, “Bu yıl daha neşeli yapıyoruz. Daha fazla etkinlikle yapıyoruz. Allah’ın izni ile kadının gücünü, kadının enerjisini tüm şehre yansıtacağız. Bundan sonra da geleneksel hale gelecek ve devam edecek” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin