Bartın’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları çelen bırakma töreni ile başladı
Bartın Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşen program çelenk bırakma ile start aldı. Bartın Valisi Nurtaç ArslanGarnizon Komutanlığı adına Türk Deniz Kuvvetleri Seyir, Hidrografi ve Oşinografi Dairesi Başkanı Dz.Kd.Alb. Hakan Kuşlaroğlu ve Belediye Başkanı Muhammet Rıza Yalçınkaya tarafından çelenklerin sunuldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam eden program Türk Bayrağı’nın göndere çekilmesiyle sona erdi.
Programa Vali Arslan. Dz. Kd. Alb Kuşlaroğlu ve Başkan Yalçınkaya’nın yanı sıra Ak Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz, Bartın Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Orhan Uzun, askeri erkan, polis amir ve müdürleri, daire müdürleri, sivil toplum örgütleri ve bazı siyasi parti temsilcileri de katıldı.
Kutlamalar Salı günü, tebrikat, kutlama töreni ve kabul töreni ile devam edecek


Bartın’da 29 Ekim kutlaması
Çorum’da hafif ticari araç istinat duvarından yan yola uçtu: 2 yaralı
Çorum’un Sungurlu ilçesinde hafif ticari aracın yaklaşık 3 metrelik istinat duvarından düşmesi neticesinde 2 kişi yaralandı.
Kaza, Sungurlu-Çorum kara yolu Hastane Kavşağı’nda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, U.G. idaresindeki 06 HB 7054 plakalı Fiat marka hafif ticari araç, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi neticesinde kaldırıma çıkıp, yaklaşık 3 metrelik istinat duvarından yan yola düştü. Kazada sürücü ile araçta bulunan A.Y. yaralandı. 112 Acil Çağrı Merkezine yapılan ihbar üzerine olay yerine sağlık, polis ve Sungurlu Belediyesi itfaiye ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen ekipler tarafından araçtan çıkartılan yaralılar, yapılan ilk müdahalenin ardından Sungurlu Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.
Polis ekipleri kazayla ilgili inceleme başlattı.

