Bartın’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları çelen bırakma töreni ile başladı
Bartın Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşen program çelenk bırakma ile start aldı. Bartın Valisi Nurtaç ArslanGarnizon Komutanlığı adına Türk Deniz Kuvvetleri Seyir, Hidrografi ve Oşinografi Dairesi Başkanı Dz.Kd.Alb. Hakan Kuşlaroğlu ve Belediye Başkanı Muhammet Rıza Yalçınkaya tarafından çelenklerin sunuldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam eden program Türk Bayrağı’nın göndere çekilmesiyle sona erdi.
Programa Vali Arslan. Dz. Kd. Alb Kuşlaroğlu ve Başkan Yalçınkaya’nın yanı sıra Ak Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz, Bartın Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Orhan Uzun, askeri erkan, polis amir ve müdürleri, daire müdürleri, sivil toplum örgütleri ve bazı siyasi parti temsilcileri de katıldı.
Kutlamalar Salı günü, tebrikat, kutlama töreni ve kabul töreni ile devam edecek


79
Bartın’da 29 Ekim kutlaması
117
Yola saçılan tuğlalar ulaşımı tek yöne düşürdü
Karabük-Yenice kara yolunda seyir halindeki tırdan düştüğü iddia edilen tuğlalar nedeniyle ulaşım bir süre tek şeritten kontrollü olarak sağlandı.
Balıkısık Orman Deposu mevkiinde kara yoluna saçılan tuğlaları fark eden sürücüler durumu yetkililere bildirdi. İhbar üzerine bölgeye jandarma ve kara yolları ekipleri sevk edildi. Yolun bir bölümünü kaplayan tuğlalar nedeniyle ulaşım bir süre tek şeritten kontrollü olarak sağlandı. Ekiplerin yolda yaptığı temizlik çalışmasının ardından tuğlalar kaldırılarak trafik akışı normale döndü.
Olayla ilgili inceleme başlatıldı.

