Bartın’da düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarında renkli imgeler ortaya çıktı.
Kutlamalarda bir öğrenci elindeki davul ile gösteri yaptı.
Bartın’da Cumhuriyet Meydanı’nda çelenk bırakma merasimi ile başlayan kutlamalarda renkli imajlar yaşandı. Atatürk Stadyumumda gerçekleşen etkinliklere Bartın Valisi Nurtaç Arslan ve berberindeki vilayet protokolü, öğrenciler ve aileleri katıldı. Arslan’ın öğrenci ve ailelerinin bayramını kutlaması ile start alan aktiflikte, anaokulundan ortaokula kadar farklı yaş kümelerindeki öğrenciler, becerilerini sergiledi. Halk oyunları oynanıp, şiirlerin okunduğu programda bir öğrenci davul çaldı. Davul ile gösteri yapan öğrenci ve halay çeken arakadaşları, iştirakçiler tarafından ayakta alkışlandı.
Çuval ve yumurta yarışlarının yapıldığı program vakit zaman izleyicileri güldürdü. Program 23 Nisan nedeniyle düşenlenen, kompozisyon, şiir üzere müsabakalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ile sona erdi.


Bartın’da 23 Nisan coşkusu
Kelkit Çayı’nın Yeşilırmak ile birleşme noktasında su seviyesi yükseldi
Kelkit Çayı’nın birleşerek Yeşilırmak’ı oluşturduğu Tokat ile Amasya arasındaki Boğazkesen mevkiinde artan su debisi havadan görüntülendi.
Gümüşhane ili sınırları içerisinde yer alan Çimen Dağları ve Gümüşhane Dağları’ndan doğan Kelkit Çayı, Tokat’ın Erbaa ilçesi ile Amasya’nın Taşova ilçesi arasında bulunan Boğazkesen mevkiinde Yeşilırmak ile birleşiyor. Birleşme noktası olan Boğazkesen Köprüsü’nde yaşanan debideki artış dron ile görüntülendi. Yağışların ardından debisi yükselen çayların geniş bir alana yayıldığı görüldü. Kahverengiye dönen suyun güçlü akışı dikkat çekerken, izlenmeye değer bir görsel oluştu. Bölgedeki tarım arazilerinin suya yakın alanlarında taşkın izleri görülürken, Boğazkesen Köprüsü’nün Tokat ile Amasya arasındaki ulaşımı sağlamaya devam ettiği gözlendi. Yeşilırmak’ın oluştuğu nokta olarak bilinen Boğazkesen hem doğal yapısı hem de tarihi geçiş güzergâhı olması nedeniyle bölgenin önemli noktaları arasında yer alıyor.
Yeşilırmak debisinin yükseldiğini söyleyen yöre sakinlerinden Hakan Uca, “Amasya ile Tokat arasında tarihi Boğazkesen Köprüsü’nde eşsiz bir noktadayız. Tozan ve Kelkit çaylarının birleştiği noktada suların debisinin yükselmesiyle adeta görsel bir şölen oluştu. Buradaki doğa olayımızı daha net ve anlaşılır bir şekilde de çektik. İnşallah daha kötüye gitmez” dedi.

