Bartın’da düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarında renkli imgeler ortaya çıktı.
Kutlamalarda bir öğrenci elindeki davul ile gösteri yaptı.
Bartın’da Cumhuriyet Meydanı’nda çelenk bırakma merasimi ile başlayan kutlamalarda renkli imajlar yaşandı. Atatürk Stadyumumda gerçekleşen etkinliklere Bartın Valisi Nurtaç Arslan ve berberindeki vilayet protokolü, öğrenciler ve aileleri katıldı. Arslan’ın öğrenci ve ailelerinin bayramını kutlaması ile start alan aktiflikte, anaokulundan ortaokula kadar farklı yaş kümelerindeki öğrenciler, becerilerini sergiledi. Halk oyunları oynanıp, şiirlerin okunduğu programda bir öğrenci davul çaldı. Davul ile gösteri yapan öğrenci ve halay çeken arakadaşları, iştirakçiler tarafından ayakta alkışlandı.
Çuval ve yumurta yarışlarının yapıldığı program vakit zaman izleyicileri güldürdü. Program 23 Nisan nedeniyle düşenlenen, kompozisyon, şiir üzere müsabakalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ile sona erdi.


Bartın’da 23 Nisan coşkusu
Turhal’da Yeşilırmak suyu taştı, bazı evleri su bastı
Tokat’ın Turhal ilçesinde etkili olan yoğun yağışlar nedeniyle bazı mahallelerde su baskınları yaşandı. Almus Barajı’nda su seviyesinin yükselmesi ve dolusavaktan taşma riskinin gündeme gelmesi ilçede endişeyi artırırken, barajdan gelecek muhtemel taşkın öncesinde Borsa Mahallesi’nde çok sayıda ev sular altında kaldı.
Edinilen bilgilere göre, son günlerde etkili olan yağışlar nedeniyle Yeşilırmak kenarındaki evlerde su birikintileri oluşturdu. Özellikle Borsa Mahallesi’nde bazı evlerin giriş ve zemin katlarını su bastı. Bazı vatandaşların güvenlik amacıyla üst katlara çıktığı öğrenildi.
Mahalle sakinlerinden Abbas Keskin, yaşanan durumun endişe verici boyuta ulaştığını belirterek; “Şu an Turhal Borsa Mahallesi’ndeyiz. Almus Barajı hiç taşmamışken evler su altında kaldı. Bu tarafa doğru her yer deniz gibi. Yarın Almus Barajı taştığında ne olacak biz onu bilmiyoruz. İnsanlar ikinci kattan aşağı inemiyor. Evler su altında kaldı” dedi.

