Bartın’da 23 Nisan coşkusu - Karabük Haber Postası
bartinda 23 nisan coskusu nYp9cRSC
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
24 Nisan, 2025 00:07 tarihinde yayınlandı
0
0

Bartın’da 23 Nisan coşkusu

Bartın’da düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarında renkli imgeler ortaya çıktı.

Kutlamalarda bir öğrenci elindeki davul ile gösteri yaptı.

Bartın’da Cumhuriyet Meydanı’nda çelenk bırakma merasimi ile başlayan kutlamalarda renkli imajlar yaşandı. Atatürk Stadyumumda gerçekleşen etkinliklere Bartın Valisi Nurtaç Arslan ve berberindeki vilayet protokolü, öğrenciler ve aileleri katıldı. Arslan’ın öğrenci ve ailelerinin bayramını kutlaması ile start alan aktiflikte, anaokulundan ortaokula kadar farklı yaş kümelerindeki öğrenciler, becerilerini sergiledi. Halk oyunları oynanıp, şiirlerin okunduğu programda bir öğrenci davul çaldı. Davul ile gösteri yapan öğrenci ve halay çeken arakadaşları, iştirakçiler tarafından ayakta alkışlandı.

Çuval ve yumurta yarışlarının yapıldığı program vakit zaman izleyicileri güldürdü. Program 23 Nisan nedeniyle düşenlenen, kompozisyon, şiir üzere müsabakalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ile sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
kbu kapgemden bagimlilikla mucadele raporu Yz57kXRM
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
21 Nisan, 2026 16:30 tarihinde yayınlandı
0
0

KBÜ KAPGEM’den bağımlılıkla mücadele raporu

Karabük Üniversitesi’nde (KBÜ) hazırlanan raporda, bağımlılıkla mücadelede önleyici politikalar ve gençleri üretkenliğe yönlendiren model önerileri öne çıktı.

Karabük Üniversitesi Kamu Politikaları Araştırma ve Geliştirme Merkezi (KAPGEM) tarafından hazırlanan “Bağımlılıkları Önleme Kamu Politikası Raporu”, Safranbolu Kampüsü Taş Bina’da düzenlenen programla tanıtıldı.

Düzenlenen raporda, bağımlılıkların yalnızca bireysel değil; toplumsal, psikolojik ve çevresel boyutlarıyla ele alınması gerektiği vurgulandı.

Programda konuşan Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, merkezin kamu politikalarına katkı sunan çalışmalar yürüttüğünü belirterek, raporun güncel gelişmeler ışığında önemli bir boşluğu doldurduğunu ifade etti. Kırışık, gençleri etkileyen risk alanlarına odaklanılması gerektiğini vurguladı.

Bağımlılıkların önlenmesinde kültürel ve manevi değerlerin önemine dikkat çeken Kırışık, üretken bir yaşamın bireyleri olumsuz alışkanlıklardan uzaklaştıracağını belirtti.

Tanıtım programında konuşan Psikoloji Politikaları Masası Başkanı Şeydanur Tezcan Özer ise bağımlılığın çok boyutlu bir süreç olduğuna işaret ederek, özellikle gençlerde artan sosyal izolasyonun önemli bir risk faktörü olduğunu dile getirdi. Özer, raporda yer alan “Psikolojik Bağımsızlık Kapasitesi Modeli” ile bireyin anlam, aidiyet ve üretkenlik ekseninde ele alındığını ifade etti.

Raporda ayrıca “Değer Platformu” adlı dijital uygulama önerisine yer verildi. “Sana Değer” sloganıyla geliştirilen platformun, gençlerin dijital alışkanlıklarını üretim ve katılım temelli bir yapıya dönüştürmeyi hedeflediği belirtildi.

Mentör destekli topluluklar ve etkinlikler aracılığıyla gençlerin sosyal bağlarının güçlendirilmesi, aidiyet duygusu kazanması ve üretken bireyler haline gelmesi amaçlanıyor.

Raporun editörlüğünü Rektör Fatih Kırışık üstlenirken, akademik ekipte farklı alanlardan araştırmacılar yer aldı. Tanıtım toplantısına üniversite yönetimi, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Hazırlanan raporun, Türkiye’de bağımlılıkla mücadele politikalarına akademik ve stratejik katkı sunması hedefleniyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin