BARTIN 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK), devlet ve vakıf üniversitelerindeki bütün dekanların istifasını istemesinin ardından Bartın Üniversitesi’ndeki dekanlar görevden alındı. BÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı, Eğitim Fakültesi Dekanı, Fen Fakültesi Dekanı, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı, İslami İlimler Fakültesi Dekan Vekili, Mühendislik Fakültesi Dekan Vekili ve Orman Fakültesi Dekan Vekili görevden alındı. Yapılan görevden almaların ardından fakültelerin akademik ve idari işlemleri yeni dekan atamaları yapılıncaya kadar Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan tarafından yürütülecek.


Bartın Üniversitesi’nde 7 fakültenin dekanı görevden alındı
Safranbolu’da “Spor Aşkı Engel Tanımaz” şenliği coşkusu
Karabük’ün Safranbolu ilçesinde, Engelliler Haftası kapsamında “Spor Aşkı Engel Tanımaz Şenliği” gerçekleştirildi.
Karabük Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Karabük Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü iş birliğinde Safranbolu İlçe Stadyumu’nda düzenlenen etkinliğe özel bireyler, çeşitli kurum temsilcileri ve sivil toplum kuruluşları katıldı.
Programda konuşan Karabük Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Abdurrahman Bilgiç, Gençlik Hizmetleri Müdürü Hüseyin Bilicioğlu ve Karabük Sakatlar Derneği Başkanı Muhittin Yılmaz, engelli bireylerin sosyal yaşama katılımının önemine dikkati çekerek sporun birlik ve dayanışmayı güçlendirdiğini ifade etti.
Şenlik kapsamında çeşitli spor etkinliklerinin yanı sıra uçurtma şenliği, ebru sanatı çalışmaları ve sosyal aktiviteler düzenlendi.
Renkli görüntülere sahne olan etkinlikte özel bireyler gönüllerince eğlenirken, program sonunda organizasyona katkı sunan kurum ve gönüllülere teşekkür edildi.


