BARTIN TSO Yönetim Kurulu, İl Genel Meclisi Başkanı Kenan Dursun’u makamında ziyaret etti. Heyette Yönetim Kurulu Başkanı Cihat Çakır, Meclis Başkanı Halil Çelen, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Halil Balık, Yönetim Kurulu Üyesi Nejat Vural, Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Ağartan İle Yönetim Kurulu Üyesi Özcan Yaz yer aldı. Bartın TSO Yönetim Kurulu Başkanı Cihat Çakır hayırlı olsun dileklerinde bulunarak il genel meclisinin yerel bir parlamento niteliği taşıdığını belirtti. Çakır, ilin bütün sorunlarının bu meclisten geçeceğini ve ilin sorunlarına meclisin her anlamda vakıf olduğunu kaydederek çözüm aşamasında yapılacak tüm çalışmalarda meclise başarılar dilediğini ekledi. Çakır, “Hem dünyada, hem ülkemizde ve hem de Bartın’ımızda ticari ekonomik ve teknolojik anlamda farklı gelişmeler oldu. Bu gelişmeler ışığında Bartın’ımızı daha ileriye taşıyacağız. Her zaman kalkınmanın özel sektör vasıtasıyla olacağına inanıyoruz. Önümüzdeki süreç Bartın için çok ciddi fırsatları bünyesinde barındırıyor. Başta Sayın Valimiz, Milletvekillerimiz, Ticaret Odamız ve sivil toplum örgütlerimizin aynı düşünceye sahip olduğunu düşünüyorum” dedi. Ortak paydalarının Bartın olduğunu ifade eden Çakır, “İl ve İlçeler genelinde, tarım, turizm, sağlık, eğitim, sanayi altyapısı, kültür, spor, sosyal hizmetler alanlarında önemli işleve sahip olan il genel meclisimiz ile ortak paydamız olan Bartın’ın gelişiminde birliktelik içinde çalışmalar gerçekleştirerek daha iyi noktalara taşıyacağımız inancındayım” diye konuştu. İl Genel Meclisi Başkanı Kenan dursun ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Yapılacak projeler hakkında karşılıklı görüş ve önerilerin paylaşılması ile ziyaret sona erdi.
Bartın TSO’dan, İl Genel Meclisi’ne Ziyaret
KBÜ Özbekistan’daki teknoloji zirvesinde Türkiye’yi temsil etti
Karabük Üniversitesi (KBÜ), Özbekistan’ın başkenti Taşkent’te Central Asian University (CAU) ev sahipliğinde düzenlenen CAU Tech Hackathon 2026’ya katıldı.
Karabük Üniversitesi öğrencilerinden oluşan VisioMed takımı, 17 ülkeden 228 takımın katıldığı CAU Global Tech Summit 2026’da sağlıkta yapay zekâ projeleriyle öne çıktı.
“AI in Healthcare” kategorisinde yarışan KBÜ VisioMed takımı; Bilgisayar Mühendisliği öğrencileri Zeynep Bostancı, Reyyan Türk, Nuray Yavuz ve Mustafa Eren Tonbuloğlu’ndan oluştu. Takım, 36 saatlik süreçte deri hastalıklarının teşhisine yönelik yapay zekâ algoritmaları geliştirdi.
Arş. Gör. Kadriye Öz ve Arş. Gör. Elif Dorukbaşı danışmanlığında yürütülen çalışmada, tıbbi görüntü verileri kullanılarak hastalık türlerini sınıflandıran ve lezyonlu bölgeleri tespit eden modeller geliştirildi.
Teknik değerlendirmede sınıflandırmada 21.60, segmentasyonda 31.48 puan alan takım, toplamda 53.08 puanla 228 ekip arasında 22’nci sırada yer aldı.
Zirvede, Vincent Wilczynski ve Sebastian Thrun gibi uluslararası akademisyenlerin yer aldığı jüri tarafından yapılan değerlendirmelerde, Karabük Üniversitesi ekibinin geliştirdiği model teknik açıdan incelenerek beğeni topladı.


