Bartın TSO Başkanı Çakır: "KOBİLERİMİZE Dev Destek Fırsatı" - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
27 Nisan, 2016 07:49 tarihinde yayınlandı
0
0

Bartın TSO Başkanı Çakır: “KOBİLERİMİZE Dev Destek Fırsatı”

BARTIN Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Cihat Çakır, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme Dairesi Başkanlığı (KOSGEB) tarafından başlatılan KOBİGEL-KOBİ Gelişim Destek Programı kapsamında orta-yüksek ve ileri teknoloji KOBİ’lerine 800 bin TL’ye, geleneksel imalat sanayi KOBİ’lerine 600 bin TL’ye kadar proje desteği verileceğini açıkladı. İşletmelerin fırsatlardan yaralanması gerektiğini belirten Çakır, “KOSGEB, ülkemiz plan programlarında belirlenen ve öncelikli olarak desteklenmesi gereken imalat sanayi için, yeni hazırlamış olduğu KOBİGEL-KOBİ Gelişim Destek Programı kapsamında ilk proje teklif çağrısına çıkmıştır. Proje teklif çağrılarına, imalat sanayinin yüksek-orta yüksek ve düşük-orta düşük teknoloji düzeyinde faaliyet gösteren işletmeler başvuruda bulunabilecekler” dedi. “KOSGEB, DEVLETİMİZİN VEREN ELİDİR” KOBİ’lerin uzun ömürlü olmasından yana olduklarını kaydeden Çakır, “KOBİ’lerin sağlıklı bir biçimde büyüyebilmesi, daha uzun ömürlü olabilmesi ve ekonomideki etkinliklerinin attırılabilmesi için özellikle yönetim becerilerinin ve kurumsal yetkinliklerinin geliştirilmesi büyük önem arz etmektedir. 300 bin TL geri ödemesiz, 500 bin TL geri ödemeli olmak üzere proje destek limiti 800 bin TL olan ‘Orta-Yüksek ve Yüksek Teknoloji KOBİ’lerinde Kapasite Geliştirme’ ve 200 bin TL geri ödemesiz, 400 bin TL geri ödemeli olmak üzere proje destek üst limiti 600 bin TL olan ‘Geleneksel İmalat Sanayi KOBİ’lerinde Katma Değerin Arttırılması’ projeleri teklif çağrısı ile KOBİ’lerimiz rekabet güçlerinin ve sağladıkları katma değerin yükseltebileceklerdir” diye konuştu. “6 MAYIS MÜRACAATLARIN SON GÜNÜ” Başvuru süreci ile ilgili bilgilendirmede de bulunan Çakır şöyle devam etti: “1 Nisan tarihinde başlayarak 6 Mayıs tarihinde sona erecek Destek programında gerekli kriterleri sağlayan firmaların projenin % 80 oranında KOSGEB tarafından destekleneceğini ayrıca belirtmek isterim. Son başvuru tarihi 6 Mayıs 2016 saat 23.59 olup, bu saatte sistem otomatik olarak kapanacağından sistemde yoğunluğa sebebiyet vermemek ve yoğunluk kaynaklı muhtemel mağduriyetlerin yaşanmaması adına başvuruların son güne bırakılmaması gerekir. KOBİGEL-KOBİ Gelişim Destek Programı kapsamında ilan edilen proje teklif çağrılarına yönelik proje hazırlayan KOBİ’ler, kurul tarafından yapılan değerlendirmede destekleme kararı verilmesi durumunda destek alma hakkını kazanacaklardır. Proje teklif çağrıları için ülke genelinde imalat sanayinin bütün sektörleri proje başvurusunda bulunabilecek. Tanıma uyan tüm KOBİ’lerimizi proje hazırlayarak, destek programından yararlanmaya davet ediyorum.”

Bizi sosyal medyadan takip edin
universite ogrencilerinden binlerce yillik tarihe yolculuk aOr7D6Pt
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
23 Nisan, 2026 12:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Üniversite öğrencilerinden binlerce yıllık tarihe yolculuk

Kastamonu’da eğitim gören üniversite öğrencileri, Kastamonu’nun Taşköprü ilçesinde bulunan ve 2 bin 700 yıllık geçmişe sahip kaya mezarları ile Pompeiopolis Antik Kentini gezdi.

Kastamonu Üniversitesi öğrencileri Kastamonu’nun Taşköprü ilçesinin binlerce yıllık tarihine yolculuk yaptı. Kastamonu Üniversitesi öncülüğünde, Taşköprü Kaymakamlığı’nın ve Taşköprü Belediyesi’nin destekleriyle, Kastamonu Üniversitesi Doğa Spor ve Bağımlılıkla Mücadele Topluluğu ile Eko Turizm ve Çevre Topluluğu tarafından düzenlenen gezide, öğrenciler, Taşköprü ilçesinin tarihi, kültürel ve doğal zenginlikleri yerinde öğrenci. Kastamonu Üniversitesi’nin 20. kuruluş yıldönümü kutlamaları ve Turizm Haftası etkinlikleri çerçevesinde gerçekleştirilen gezide, öğrenciler Taşköprü Belediyesi tarafından hizmete alınan Kent Tarihi Müzesini gezdi. Taşköprü Kaymakamı Abdullah Demirdağ ile Doç. Dr. Evren Atış, Dr. Öğretim Üyesi Bekir Taştan, Araştırma Görevlisi Büşra Kırcı, Öğretim Görevlisi Hikmet Haberal ve Taşköprü Yerel Eylem Grubu Derneği Müdürü Selçuk Oğuz da öğrencilere eşlik etti. Kaymakam Demirdağ, müze ziyareti esnasında öğrencilere ilçenin sahip olduğu tarihi, turistik ve doğal değerler hakkında bilgiler verdi.

Öğrenciler gezi kapsamında, Taşköprü Belediyesi Kültür Müdür Yardımcısı Lütfi Gültekin rehberliğinde, Donalar Kaya Mezarları, Pompeiopolis Antik Kenti, Abdal Hasan Türbesi, Asar Göleti ve Taşköprü Tarihi Elektrik Santrali gibi önemli noktaları ziyaret ederek bilgiler aldı.

“Bölgemiz, Paflagonya’dan günümüze insanlık tarihi için bir hediyedir”

Gezi ile ilgili bilgi veren İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Coğrafya Bölümü Türkiye Coğrafyası Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Evren Atış, “Öğrencilerimizle birlikte bu hafta arazi uygulamaları kapsamında Taşköprü ilçemize geldik. Bölgenin karstik yapısının ve suyun insanla olan ilişkisini en iyi gösterdiği alanlardan bir tanesinde bulunuyoruz. Donalar kaya mezarının bulunduğu alan, Paflagonya döneminden bugüne kadar insanların su ile ilişkisini en güzel örneklerinden bir tanesi oluyor. Öğrencilerimiz bu bölgeyi hiç görüp deneyimlememişti. İlk defa bu bölgeye geliyorlar. Aslında Kastamonu’nun, Taşköprü’nün yine Batı Karadeniz’deki birçok yerleşim alanının ne kadar bakir olduğu ve birçok yerin görülmediğini tespit ediyoruz. Buraların mutlaka turizme kazandırılması gerekiyor” dedi.

“Taşköprü’nün tarihi ve kültürel yerlerini tanıma imkanı bulduk”

Kastamonu Üniversitesi Araç Rafet Vergili Meslek Yüksekokulu öğretim görevlisi Hikmet Haberal ise, “Coğrafya Bölümü öğrencilerimiz ile birlikte Taşköprü’yü ziyaret ettik. Kastamonu Üniversitesi’nin kuruluşunun 20. yılı kutlamaları ve Turizm Haftası etkinlikleri çerçevesinde Taşköprü ilçemizi tanıyoruz. Taşköprü’de Donalar Kaya Mezarını ziyaret ettik, Kent Tarihi Müzesini gezdik. Daha sora Pompeiopolis Antik Kentini ziyaret ettik. Ardından Abdalhasan Türbesi ile Asar Göletini gezdik. Ziyarette bulunduğumuz ilçenin tarihi ve kültürel yerlerini gezme ve tanıma imkanı bulduk. Buraları öğrenci kardeşlerimize anlatmaya çalıştık. Taşköprü’nün somut ve somut olmayan bütün kültürel miraslarını öğrencilerimize anlatıyoruz” dedi.

“Taşköprü Belediyesi olarak öğrencilerimize özel gezi hazırladık”

İlçenin üniversite öğrencilerine tanıtılmasını sağladıklarını dile getiren Taşköprü Belediyesi Kültür Müdür Yardımcısı Lütfi Gültekin de, “Donalar köyümüzdeki kaya mezarından başladık. Anadolu’da tek gösteriliyor. Çünkü her medeniyetten kaya mezarının üzerinde izler bulabiliyorsunuz. Bunları gördük, kaya mezarının yakınındaki mağarayı inceleme imkanı bulduk. Ardından Taşköprü’de Kent Tarihi Müzemizi ziyaret ettik. Şehrin özetini kent tarihi müzemizde öğrencilerimize anlattık. Daha sonra bir yemek tertip edilmişti. Kamu kurumlarımızın birbirleriyle iletişimleri sonucunda, yemeğin ardından Pompeiopolis Antik Kentine gittik. Oradan elektrik santral binamız var bizlerin, onu gördük. Daha sonra Abdalhasan köyümüze gelip, buradaki Asar Göletini ve buradaki Şeyh Muhammed Seydi ve Dilsiz Sultanı onları gördük. Şimdi de Asar Göletindeki muhteşem manzarada doğa turumuzu gerçekleştirdik” diye konuştu.

“Coğrafya bölümü olarak ilk defa bizler Taşköprü’yü geliyoruz”

Coğrafya Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Bekir Taştan ise, “Öğrencilerimizle birlikte tarihi yerleri geziyoruz, çok memnun kaldık. Çok güzel bir gezi oldu ve güzel bir deneyim yaşadık. Coğrafya bölümü olarak ilk defa bizler Taşköprü’yü geliyoruz. Turizm Haftası dolayısıyla da önemli bir etkinlik oldu. Taşköprü, turizme kazandırılabilecek bir nokta. Gezinin düzenlenmesinde emekleri geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Toplumsal Gönüllülük Topluluğu Başkanı Edanur Karagöz de, ziyarette ilçenin binlerce yıllık tarihiyle ilgili önemli bilgiler edindiklerini söyledi.

Bizi sosyal medyadan takip edin