BARTIN ‘lı bisiklet severler, Çanakkale Valiliği tarafından düzenlenen 4. Şehitlere Saygı Bisiklet Turu’nu tamamlayarak Bartın’a döndü.
Çanakkale Zaferi’nin 100. Yıldönümünde Çanakkale Valiliği tarafından organize edilen 4. Şehitlere Saygı Bisiklet Turu’na Bartın’dan 26 bisikletli katıldı. Bartın Valiliği’nin organizasyonunda, Bartın Deniz ve Garnizon Komutanlığı, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Bartın Pedaldaşlar Bisiklet Kulübü ve Bartın Üniversitesi Bisiklet Kulübü katkıları ile gerçekleşen etkinlik için 26 bisikletli 3 Nisan 2015 Cuma günü valilik önünden hareket etmişti. Bartınlı bisikletliler 6 Nisan’da programı yine valilik önünde tamamladı. Etkinlik kapsamında Türkiye’nin dört yanından gelen yaklaşık 3 bin bisikletli ilk gün 57. Piyade Alayı ve Conkbayırı Şehitliği’ni, ikinci gün ise Abide ve Seddülbahir bölgesinde şehitlikleri ziyaret etti. Abide’de Çanakkale Valisi’nin açılış konuşmaları ardından şehitler için dualar okundu. Bartınlı bisikletliler Bartın Valisi Seyfettin Azizoğlu’ndan teslim aldıkları Bartın toprağı ve bayrağıı şehitlerle buluşturdu.
Bartın Pedaldaşlar Bisiklet Kulübü’nden yapılan açıklamada “Çanakkale Zaferi’nin 100. Yıldönümünde Bartın Pedaldaşlar Bisiklet Kulübü olarak başta Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi bir kez daha saygı ve rahmetle anıyoruz” denildi.


Bartın Toprağı Çanakkale Şehitleriyle Buluştu
SGK’dan borçlu işveren ve sigortalılara büyük kolaylık
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), prim ve diğer Kurum alacaklarının yapılandırılmasına yönelik önemli kolaylıklar getiren yeni düzenlemeleri hayata geçirdi. Karabük Sosyal Güvenlik İl Müdürü İsmail Yıldırım, 4 Haziran 2026 tarihli ve 33270 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 7582 sayılı Kanun kapsamında, SGK Başkanlığı tarafından yayımlanan 2026/15 sayılı Genelge ile tecil işlemlerinde önemli değişiklikler yapıldığını açıkladı.
Yıldırım, yapılan düzenleme ile 6183 sayılı Kanun’un 48’inci maddesi uyarınca uygulanan azami tecil süresinin 36 aydan 72 aya çıkarıldığını belirtti. Ayrıca teminatsız tecil tutarının 10 milyon TL olarak yeniden belirlendiğini ifade etti.
Yeni uygulama kapsamında, 16 Haziran 2026 ile 31 Ağustos 2026 tarihleri arasında yapılacak tecil başvurularında yıllık tecil faiz oranının yüzde 39 yerine yüzde 29 olarak uygulanacağını kaydeden Yıldırım, bunun borçlu işveren ve sigortalılar için önemli bir avantaj sağlayacağını söyledi.
Düzenlemenin, 2026 yılı Haziran ayı ve öncesine ait sigorta primi, işsizlik sigortası primi, kesinleşmiş idari para cezaları ile bunlara ilişkin fer’i alacakları kapsadığını belirten Yıldırım, söz konusu borçlar için 31 Ağustos 2026 tarihine kadar tecil başvurusu yapılabileceğini bildirdi.
İlk taksitini süresinde ödeyen borçlular hakkında icra takipleri, haciz ve satış işlemlerinin durdurulacağını vurgulayan Yıldırım, araçlar üzerindeki yakalama şerhlerinin de kaldırılabileceğini ifade etti.
Karabük Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü olarak vatandaşları ve işverenleri bilgilendirmeyi sürdürdüklerini belirten Yıldırım, “İşverenlerimiz ve sigortalılarımızın sağlanan bu avantajlardan yararlanabilmeleri için Karabük Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğüne başvuruda bulunmaları önem arz etmektedir” dedi.

