BARTIN ‘lı bisiklet severler, Çanakkale Valiliği tarafından düzenlenen 4. Şehitlere Saygı Bisiklet Turu’nu tamamlayarak Bartın’a döndü.
Çanakkale Zaferi’nin 100. Yıldönümünde Çanakkale Valiliği tarafından organize edilen 4. Şehitlere Saygı Bisiklet Turu’na Bartın’dan 26 bisikletli katıldı. Bartın Valiliği’nin organizasyonunda, Bartın Deniz ve Garnizon Komutanlığı, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Bartın Pedaldaşlar Bisiklet Kulübü ve Bartın Üniversitesi Bisiklet Kulübü katkıları ile gerçekleşen etkinlik için 26 bisikletli 3 Nisan 2015 Cuma günü valilik önünden hareket etmişti. Bartınlı bisikletliler 6 Nisan’da programı yine valilik önünde tamamladı. Etkinlik kapsamında Türkiye’nin dört yanından gelen yaklaşık 3 bin bisikletli ilk gün 57. Piyade Alayı ve Conkbayırı Şehitliği’ni, ikinci gün ise Abide ve Seddülbahir bölgesinde şehitlikleri ziyaret etti. Abide’de Çanakkale Valisi’nin açılış konuşmaları ardından şehitler için dualar okundu. Bartınlı bisikletliler Bartın Valisi Seyfettin Azizoğlu’ndan teslim aldıkları Bartın toprağı ve bayrağıı şehitlerle buluşturdu.
Bartın Pedaldaşlar Bisiklet Kulübü’nden yapılan açıklamada “Çanakkale Zaferi’nin 100. Yıldönümünde Bartın Pedaldaşlar Bisiklet Kulübü olarak başta Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi bir kez daha saygı ve rahmetle anıyoruz” denildi.


Bartın Toprağı Çanakkale Şehitleriyle Buluştu
GSB Karabük yurdu inşaatında sona gelindi
Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Karabük’te yapımı sürdürülen GSB Karabük Yurdu inşaatında çalışmalar son aşamaya ulaştı.
Gençlik ve Spor İl Müdürü Coşkun Güven, Yatırım ve İşletmeler Şube Müdürü Nizamettin Yılmaz ile birlikte inşaat alanında incelemelerde bulunarak yetkililerden çalışmaların son durumu hakkında bilgi aldı.
Tamamlandığında 419 gence hizmet verecek modern yurt kompleksinin Karabük’ün barınma kapasitesine önemli katkı sağlayacağını belirten Gençlik ve Spor İl Müdürü Coşkun Güven, gençlerin güvenli, konforlu ve sosyal imkanları güçlü ortamlarda barınmasının öncelikleri arasında yer aldığını söyledi.
Bakanlığın yatırımlarıyla Karabük’te gençlere daha kaliteli yaşam alanları sunmaya devam ettiklerini ifade eden Güven, inşaat çalışmalarının planlanan takvim doğrultusunda ilerlediğini belirterek yurdun kısa süre içerisinde öğrencilerin kullanımına açılacağını kaydetti.
Yeni yurt kompleksinin hizmete girmesiyle birlikte üniversite öğrencilerinin barınma kapasitesinde önemli bir artış sağlanacak.

