Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
07 Nisan, 2015 07:26 tarihinde yayınlandı
0

Bartın Toprağı Çanakkale Şehitleriyle Buluştu

BARTIN ‘lı bisiklet severler, Çanakkale Valiliği tarafından düzenlenen 4. Şehitlere Saygı Bisiklet Turu’nu tamamlayarak Bartın’a döndü.
Çanakkale Zaferi’nin 100. Yıldönümünde Çanakkale Valiliği tarafından organize edilen 4. Şehitlere Saygı Bisiklet Turu’na Bartın’dan 26 bisikletli katıldı. Bartın Valiliği’nin organizasyonunda, Bartın Deniz ve Garnizon Komutanlığı, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Bartın Pedaldaşlar Bisiklet Kulübü ve Bartın Üniversitesi Bisiklet Kulübü katkıları ile gerçekleşen etkinlik için 26 bisikletli 3 Nisan 2015 Cuma günü valilik önünden hareket etmişti. Bartınlı bisikletliler 6 Nisan’da programı yine valilik önünde tamamladı. Etkinlik kapsamında Türkiye’nin dört yanından gelen yaklaşık 3 bin bisikletli ilk gün 57. Piyade Alayı ve Conkbayırı Şehitliği’ni, ikinci gün ise Abide ve Seddülbahir bölgesinde şehitlikleri ziyaret etti. Abide’de Çanakkale Valisi’nin açılış konuşmaları ardından şehitler için dualar okundu. Bartınlı bisikletliler Bartın Valisi Seyfettin Azizoğlu’ndan teslim aldıkları Bartın toprağı ve bayrağıı şehitlerle buluşturdu.
Bartın Pedaldaşlar Bisiklet Kulübü’nden yapılan açıklamada “Çanakkale Zaferi’nin 100. Yıldönümünde Bartın Pedaldaşlar Bisiklet Kulübü olarak başta Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi bir kez daha saygı ve rahmetle anıyoruz” denildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
turk kizilayi 158 yasini kutluyor BTEhQuAt
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
10 Haziran, 2026 20:30 tarihinde yayınlandı
0 0

Türk Kızılay’ı 158. yaşını kutluyor

Osmanlı Yaralı ve Hasta Askerlere Yardım Cemiyeti adıyla 11 Haziran 1868 tarihinde kurulan Türk Kızılayı, 158. yılını kutluyor.

Kızılay’ın 158. yıldönümü nedeniyle Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirilecek kutlama programında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk Kızılayı Genel Merkez yöneticileri, Türkiye genelindeki 81 ilin şube başkanı, yöneticileri ve gönüllülerle buluşacak. Kızılay iyilik ödüllerinin de verileceği programa Türk Kızılayı Bartın Şube Başkanı Nihat Yalçın ve Bartın Şubesi Kadın Kolları Başkanı Semra Yazıcı da katılacak.

Bartın Valisi Nurtaç Arslan da, yayımladığı mesaj ile Türk Kızılay’ının 158. yaşını kutladı. Arslan mesajında, ’’İnsanlığın zor zamanlarında ortaya çıkan her dayanışma, aslında bir vicdan çağrısıdır. Toplumun ortak sorumluluk bilincini diri tutan bir yapı olarak 158 yıldır bu çağrıya cevap veren Türk Kızılay’ının kuruluş yıl dönümünü kutlamanın gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Milletimiz tarih boyunca dara düşenin elinden tutmayı, yaraları birlikte sarmayı ve ekmeğini paylaşmayı en büyük erdemlerden biri kabul etmiştir. Türk Kızılay’ı da bu köklü medeniyet anlayışının kurumsallaşmış hâli olarak nesiller boyunca iyiliğin, şefkatin ve kardeşliğin sembolü olmuştur. Hangi yaşta, hangi düşüncede veya hangi coğrafyada olursa olsun ihtiyaç sahibi bir insana ulaşabilmek için gösterdiği gayret, Kızılay’ı milletimizin gönlünde müstesna bir yere taşımıştır. Bugün Türk Kızılay’ının gücünü oluşturan en önemli unsur, yardım etmeyi bir insanlık vazifesi olarak gören aziz milletimizin engin gönlüdür. Bir ünite kan bağışlayan vatandaşımızdan afet bölgesinde gece gündüz çalışan gönüllüsüne kadar herkes, bu büyük iyilik zincirinin kıymetli bir halkasını oluşturmaktadır. İnsanlığın en çok ihtiyaç duyduğu değerlerin merhamet, vicdan ve dayanışma olduğu bir dönemde Türk Kızılay’ının üstlendiği sorumluluk her zamankinden daha anlamlıdır. İnanıyorum ki bu köklü kurum, geçmişinden aldığı güç ve milletimizden aldığı destekle gelecekte de ihtiyaç sahiplerinin umudu olmaya devam edecektir. Bu duygu ve düşüncelerle, Türk Kızılay’ının 158. kuruluş yıl dönümünü kutluyor; bu anlamlı çatı altında görev yapan tüm çalışanlara, gönüllülere ve bağışçılara şükranlarımı sunuyorum. İyiliğin çoğalmasına vesile olan herkese teşekkür ediyor, Türk Kızılay’ının nice yıllar boyunca insanlığa umut olmaya devam etmesini temenni ediyorum’’ ifadelerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin