Reklam
Reklam
TRT jpg
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
26 Temmuz, 2024 13:56 tarihinde yayınlandı
0

Bartın-Safranbolu Yolu: Doğal Güzelliklerin Büyüleyici Tüneli

Doğal güzellikleri ile görenleri hayran bırakan Bartın, ulusal televizyon kanallarında tanıtılıyor. Bartın ve Safranbolu arasında yer alan, düğün çekimlerinden araç sürücülerinin dinlenme noktalarına kadar birçok amaca hizmet eden Doğal Ağaç Tüneli, TRT Belgesel’de tanıtıldı.

Başkan Bozkurt’tan Paylaşım

Kumluca Belediye Başkanı Mustafa Bozkurt, TRT Belgesel tarafından yayımlanan fotoğrafları kişisel hesabında paylaşarak, Doğal Ağaç Tüneli’nin büyüleyici fotoğraflarını yayımladı. Paylaşımında, “Safranbolu-Bartın karayolunda yer alan Doğal Ağaç Tüneli, yol boyunca eşsiz bir manzara oluşturuyor” notunu düştü.

Büyüleyici Manzara

Doğal Ağaç Tüneli, Bartın-Safranbolu yolu üzerinde konumlanmış olup, hem yerli hem de yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. Düğün çekimleri için sıkça tercih edilen bu eşsiz mekân, aynı zamanda yolculuk yapan sürücülerin dinlenme ve manzaranın tadını çıkarma noktası olarak da biliniyor. Yol boyunca uzanan ağaçlar, doğal bir tünel oluştururken, bu manzara herkesi büyülüyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
wwewe
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
20 Mayıs, 2026 10:43 tarihinde yayınlandı
0

Karabük’te Türk Mutfağı Haftası etkinliği düzenlenecek

Karabük’te, 21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası kapsamında yöresel lezzetlerin tanıtılacağı etkinlik düzenlenecek.

Karabük Valiliği öncülüğünde gerçekleştirilecek program, 21 Mayıs 2026 tarihinde saat 14.00-16.00 arasında Karabük Havuzlu Bahçe Sosyal Tesisinde yapılacak. Etkinlikte Karabük’ün ilçelerine özgü yöresel ürünler ve geleneksel tatlar vatandaşların beğenisine sunulacak.

Program kapsamında Bulak Köyü’ne ait etli keşkek, Eflani bandırması, Eskipazar sütlü köy simidi, Yenice ıhlamur balı, Ovacık çullu böreği ve Safranbolu lokumu tanıtılarak ikram edilecek.

Etkinlikte ayrıca Karabük Üniversitesi Öğretim Görevlisi Tolgahan Tabak ile Şef Osman Mahir Balıkçı tarafından safran bitkisine ilişkin bilgilendirme sunumu gerçekleştirilecek. Lokum kesme etkinliği ile zerde tatlısı sunumu da programda yer alacak.

“Birlikte olmanın en eski dili, aynı sofrada buluşmaktır” mesajıyla düzenlenen etkinlikte, Karabük’ün gastronomi kültürünün tanıtılması ve yöresel değerlerin yaşatılması amaçlanıyor.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin