Bartın Belediye Başkanı Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu, rahatsızlığı nedeniyle özel bir hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Kalp krizi geçirdiği iddia edilen Başkan Fırıncıoğlu’nun gribal enfeksiyon nedeniyle tedavi altına alındığı ortaya çıktı.
Bartın Belediye Başkanı Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu, şehirde bulunan özel bir hastaneye kaldırılarak tedavi alındı. Başkan Fırıncıoğlu’nun hastaneye kaldırıldığı anlarda, kalp krizi geçirdiği ve yoğun bakıma alındığı yönünde haberler üzerine bazı protokol ve siyasetçiler, büyük şok yaşadı. Bartın Belediyesi’nin sosyal medya hesaplarından yapılan açıklama ile gerçek ortaya çıktı.
Yapılan açıklamada Başkan Fırıncıoğlu’nun sağlık durumunun iyi olduğu ve gribal enfeksiyon nedeniyle tedavi altına alındığı bildirilen açıklamada, “Kamuoyunda ve bazı basın kuruluşlarında dolaşan Bartın Belediye Başkanımız Sayın Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu’nun kalp krizi geçirdiği iddiası gerçeği yansıtmamaktadır. Sayın Fırıncıoğlu gribal enfeksiyon ve sıvı kaybı nedeniyle tedavi altına alınmıştır. Sayın Fırıncıoğlu’nun genel sağlık durumu iyi olup, tedavi süreci devam etmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” ifadelerine yer verildi.


Bartın Belediye Başkanı hastaneye kaldırıldı
YKS adayları resmi tatilde kütüphane mağduriyeti yaşadı
Rize’de 19 Mayıs resmi tatilinde İl Halk Kütüphanesi’nin kapalı olması nedeniyle ders çalışacak sessiz ortam bulamayan YKS adayları, yöneldikleri Gençlik Merkezi kütüphanesinde de yoğunluk nedeniyle yer bulamayınca mağduriyet yaşadı.
Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) kısa süre kala sessiz ortamda ders çalışmak isteyen öğrenciler, resmi tatilde kapalı olan kütüphaneler nedeniyle mağduriyet yaşadı.
Sınava hazırlık sürecinde özellikle sessiz ve düzenli çalışma ortamlarını tercih eden öğrenciler, sabah saatlerinde Rize İl Halk Kütüphanesi’ne geldi. Ancak resmi tatil nedeniyle kütüphanenin hizmet vermediğini gören öğrenciler alternatif alanlara yöneldi.
Bazı öğrenciler çözümü Rize Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesindeki Gençlik Merkezi’nde bulunan kütüphaneye gitmekte buldu. Bu kez de yoğunluk nedeniyle oturacak yer bulmakta zorlanan öğrenciler, çalışmalarını binada boş buldukları masa ve alanlarda sürdürmek zorunda kaldı.
İl Halk Kütüphanesi kapalı olduğu için sürekli geldiği Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne ait kütüphanede çalışmak için yer bulamadığını belirten Veysel Baki Biçer, “Halk Kütüphanesi kapalı olduğu için bugün burası çok yoğun. Erken geldim, yani saat 10.00-11.00 gibi geldim. Geldiğim andan itibaren kütüphanede her yer dolu. Oturacak yer bulamadım, bu yüzden geri döneceğim” ifadelerini kullandı.

