Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Bartın Ağız Diş Sağlığı Merkezi ‘’Bebek Dostu’’ unvanı aldı

Bartın Yayın: 22.11.2016 06:54
Yazar:
Bartın Ağız Diş Sağlığı Merkezi ‘’Bebek Dostu’’ unvanı aldı

BARTIN Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından Bartın Ağız Diş Sağlığı Merkezi’ne, Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları Programı kapsamında yaptığı çalışmalar kapsamında ‘Bebek Dostu’unvanı verildi. Kurumun belgesi İl Sağlık Müdürü Dursun Koç, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Doktor Osman Açıkgöz, Tıbbi Hizmetler Başkanı Uzman Doktor Aydın Tekin, Başhekimi Diş Tabibi Ersoy Alıcı, İdari Mali Hizmetler Müdürü Arzu Özkaya, Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Hürol Aksu, Halk Sağlığı Müdürlüğü Çocuk Ergen Kadın Üreme Sağlığı Hizmetleri Birim çalışanları ve merkez çalışanlarının katıldığı törenle teslim edildi. “Hizmet kalitesine bakılıyor” Konuyla ilgili açıklamada bulunan Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Doktor Osman Açıkgöz, “Sağlık Bakanlığı tarafından 1991 yılından buyana UNICEF işbirliğinde Anne Sütünün özendirilmesi, korunması ve desteklenmesine yönelik olarak “Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları” programı yürütülüyor. Doğru anne sütü uygulamalarını hizmet sunumuna yansıtan ve kurumsallaştıran kurumlara da bebek dostu kurum unvanı veriliyor. Uluslar arası unvan olan bebek dostu unvanını taşıyan kurumlarda, anne sütü ile beslenme desteklenerek, emzirme teşvik ediliyor” dedi. “Anne sütünün önemi anlatılıyor” Kurumun görevini layığı ile yaptığını da kaydeden Açıkgöz, “Merkezimiz Bebek Dostu Kurum olmak için yöneticileri ve tüm çalışanları ile gönülden, heyecanla başladıkları çalışmalarını çok kısa bir sürede tamamladılar. İlimiz Halk Sağlığı Müdürlüğü Çocuk Ergen Kadın Üreme Sağlığı Hizmetleri Birimi değerlendirme ekibi tarafından değerlendirildikten sonra, Bebek Dostu Kurum kriterlerine uygun bulunan Bartın Ağız Diş Sağlığı Merkezimiz Bebek Dostu ADSM unvanı aldı. Genel sekreterliğimiz koordinasyonu ve ilimiz halk sağlığı müdürlüğünün değerlendirmeleri sonucu bebek dostu unvanı alan Merkezimize başvuran gebe ve emzikli annelere, emzirme konusunda gerekli eğitimler yapılmakta ve anne sütü ile beslenmenin ağız diş sağlığı aşısından önemi diş hekimlerimiz tarafından anlatılmaktadır” diye konuştu.

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Rize Ziraat Odası Başkanlığı’ndan çay üreticilerine budama çağrısı

Ekonomi Yayın: 03.05.2024 16:24
İhlas Haber Ajansı
Rize Ziraat Odası Başkanlığı’ndan çay üreticilerine budama çağrısı

Doğu Karadeniz bölgesinde yeni yaş çay sezonu için çay üreticileri çaylıklarında hazırlıklarında sona doğru gelmeye başladı. Yakın zamanda yaş çay sezonun açılması beklenirken Rize Ziraat Odası Başkanlığı da çay üreticileri budamaların yapması için uyarıda bulundu.

Bu yıl özel sektör çay fabrikalarının yaş çay taban fiyatının altında üreticilerde çay alması bekleniyor. Bu durumdan ötürü ÇAYKUR’a çay satmak için üreticilerin çay tarım arazilerinin 10’da 1’ini budamak zorunda olduğunu belirten Rize Ziraat Odası Başkanı Bünyamin Arslan, budama işlemi gerçekleştirmeyen üreticilerin ÇAYKUR’a çay satamayacağı uyarısında bulundu.

“ÇAYKUR budamalarımızı muhakkak 10’da 1 oranında yapmalıyız”

ÇAYKUR’a çay satılması için budamaların kesinlikle yapılması gerektiğini belirten Rize Ziraat Odası Başkanı Bünyamin Arslan, “Özel sektör çay fabrikaları peşin alımları kredi kullanarak yapabiliyordu. Bu yıl faizlerin çok yüksek oluşundan dolayı özel sektörün sıcak paraya ulaşmasında zorluklar yaşanabilir. Bu yüzden taban fiyatının altında alımlar, vadeli alımlar, sektör de bu gibi maddi sıkıntılar yaşayabiliriz. Bunları yaşamama açısından çayımızı dengeli bir şekilde piyasaya verebilmek adına ÇAYKUR budamalarımızı muhakkak 10’da 1 oranında yapmalıyız. 1 milyon 250 bin ton ortalama civarında Rize, Artvin, Trabzon bölgelerinde bir yaş çay yaprağı var. Bunun da yarı oranındaki kısmını ÇAYKUR’un fabrikalarında işleniyor. Diğer yarısı özel sektör çay fabrikalarında işleniyor. Eğer biz budama yapmazsak ÇAYKUR’a çay satamayız. Bu özel sektör fazla yaş çay işleme zorunda kalır. İşleme kapasitesinde sıkıntılar yaşanır ve taban fiyatının altında alımlar ve vadeli alımlar gerçekleşir. Piyasanın dengeli bir şekilde yaş çayı işleyebilmesi adına muhakkak budamaları yapıp ÇAYKUR’a işletmeliyiz. Budamanın faydaları yaprağın gençleşmesi, bitkinin gençleşmesi gibi birçok etkeni var. Budama yapılan arazilerimizde daha taze, daha kaliteli çaylar oluşur. Budama yapmayan yerlerde daha körpe, daha kart yaş yaprağa ulaşmak mümkün. Kaliteli Çay elde edebilmek için muhakkak budamalarımızı gerçekleştirmeliyiz” şeklinde konuştu.