Karabük Postası tarafından
10 Eylül, 2023 15:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

Baro Başkanı Köklü’den düşündüren açıklama

Karabük Baro Başkanı Avukat Emrah Köklü, Karabük’te en fazla davaların uyuşturucu  davaları olduğunu belirterek ikinci sırada aile geçimsizliği ve boşanma ile ilgili davaların olduğunu söyledi. Karabük Baro Başkanı Emrah Köklü, Karabük’te üniversite eğitimi ve uyuşturucu kullanımının artması ile ilgili endişelerini dile getirdi:  “Karabük’te 12 bin yabancı uyruklu öğrencinin eğitim almak için bulunduğunu biliyorum. Bu öğrencilerin bildiğim kadarıyla hepsi ülkelerine geri dönecek. Ülkelerle öğrencilerin geri dönmesine dayalı bir anlaşma ile eğitim alıyorlar. Burada yetiştirdiğin çocuğun burada değerlendirilmemesi de bana göre düşünülmesi gereken bir konudur. Afrika kıtasında yaşayan çocukların ve ailelerin ne gibi alışkanlıkları veya kültürleri var bilmiyoruz. Uyuşturucu kullanımına bakış açılarını bilmiyoruz. Karabük’te suç oranları da giderek artıyor. Uyuşturucunun ucuza temini, sentetik olarak alımının arttığı görülüyor. Bizim çocukluğumuzda biz uyuşturucuyu cümle içinde bile kullanmazdık. Hiç duymazdık. Bugün uyuşturucu ile ilgili dava sayısının arttığı bir Karabük’ten bahsediyoruz. Bunların kent dışından getirildiği görülüyor. Uyuşturucu davaları dışında aile geçimsizliği ve boşanma ile ilgili davalar ikinci sırada yer alıyor.” Baro Başkanı Köklü, benimde evlatlarım var onlar için en güvenli ortamda büyümelerini istiyorum, diyerek şunları kaydetti: “Toplumun yapısı giderek değişiyor. Bizim çocukluğumuz gibi değil. Bugün aynı apartmanda komşularımıza oturmaya gitmiyoruz. Benimde evlatlarım var, elbette üzülüyorum. Şimdi sadece selamlaşma yaşıyoruz. Kentimizdeki gerçeklerde ortada, üniversite öğrencisi Gabonlu bir genç kız öldürüldü. Bununla birlikte siyahî öğrencilerle bir fuhuş iddiaları da yayıldı. Bunlar Karabük’te toplumsal bir şey değil, bunlar münferit olaylar diyorum. Ardından annesi ile kızının öldürülmesi olayı da öyle diyorum. İyi niyetle düşünerek, toplumda yaşanan kadın cinayetlerinin Karabük’te de yaşanmasının sadece münferit olduğunu düşünmek istiyorum.” AVUKAT SAYIMIZ 243 Köklü, avukatlık yapmanın en zor olduğu dönemden geçtikleri bu yıl ekonomik anlamda zorlanacaklarını dile getirdi: “2010 yılında Karabük barosunun avukat sayısı 117 idi. Her ilimizde üniversite açılarak, hukuk fakültelerinin sayısının artması, eğitimin kalitesini de düşürdü. 2023 yılında baromuza kayıtlı 243 avukat bulunuyor. Hukuk fakültelerini az sayıda ama daha kaliteli bir eğitimle sağlarsak bugün yaşadığımız sıkıntıları yaşamayız diye düşünüyorum. Bürolarını zar zor açabilen genç avukat arkadaşlarımız ekonomik yönden kara kara düşünmemiş olur. İşlerinde daha verimli olur. Şu an aramıza katılan genç avukat arkadaşlarımızın böylece daha müreffeh daha huzurlu olacağı bir kentte yaşayabileceklerine inanıyorum.” (Haber Merkezi)

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Aylin Sarıoğlu tarafından
13 Ekim, 2025 15:42 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Anadolu’nun En Ünlü Polis Merkezi Safranbolu’da

UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alan Safranbolu, kent ölçeğindeki Osmanlı mimarisiyle ziyaretçilerini büyülemeye devam ediyor.

Safranbolu ev mimarisini yansıtan Çarşı Polis Merkezi, Türk televizyon tarihinin en uzun soluklu dizilerinden “Arka Sokaklar”ın bazı bölümlerine ev sahipliği yapmasıyla tanınıyor. Çarşı Polis Merkezi, o kadar ünlendi ki, Safranbolu'yu ziyaret eden yerli ve yabancı turistlerin yeni gözdesi haline geldi.

Yapımcılığını Safranbolulu usta sinemacı merhum Türker İnanoğlu’nun üstlendiği ve 19 sezon boyunca ekranlarda yer alan dizinin 424 ve 425. bölümleri, Safranbolu'nun Çarşı Polis Merkezi’nde çekilmişti. Dizideki “meşhur polis merkezi” sahnelerine ev sahipliği yapan 150 yıllık tarihi yapı, dizi hayranlarının yeni uğrak noktası haline geldi.

ZİYARETÇİLER "GERÇEK OLDUĞUNU BİLMİYORDUK"

Ziyaretçiler: "Tarihi binanın film için uyarlandığını düşünüyorduk. Gerçekten aktif bir polis merkezi olması bizleri de şaşırttı. Tarihi dokusuna uygun geleneksel bir evin polis merkezi olması, Safranbolu'ya çok yakışmış" yorumlarında bulundu.

Tarihi dokusu ve dizinin etkisiyle Tarihi Çarşı esnafları tarafından, “Anadolu’nun en ünlü Polis Merkezi” olarak anılmaya başlanan Çarşı Polis Merkezi, Safranbolu turizmine ayrıcalıklı bir renk katıyor. Özellikle “Arka Sokaklar” hayranları, dizide gördükleri sahnelerin geçtiği mekanları yerinde görmek için Safranbolu’ya uğramadan dönmüyor.

Safranbolu’da esnaflar, dizi çekimlerinin ardından bölgeye olan ilginin daha da arttığını belirterek, “Dizi sayesinde Safranbolu yalnızca tarihi kimliğiyle değil, televizyon yapımlarındaki yeriyle de tanınır hale geldi” ifadelerini kullandı. Safranbolu, artık “ünlü çarşı polis merkeziyle” dikkat çekerek, hem kültür hem de sinema turizmiyle Türkiye’nin en özel destinasyonlarından biri olmayı sürdürüyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin