Reklam
Reklam
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
24 Kasım, 2024 16:22 tarihinde yayınlandı
0

Barbaros 1.5 ay aradan sonra yeniden Trabzon’da

Barbaros Hayreddin Paşa Sismik Araştırma Gemisi 1.5 ay aradan sonra Trabzon Limanı’na geldi.

Geçtiğimiz yıl Eylül ayının sonlarında Filyos Limanı’ndan Trabzon Limanı’na gelerek demir atan Barbaros Hayreddin Paşa Sismik Araştırma Gemisi 5 aylık sürenin ardından 17 Şubat 2024 tarihinde Trabzon’dan ayrılarak Karadeniz’e açılmıştı. Ardından geçen 7,5 ay sonra yeniden Trabzon’a gelerek Ekim ayında limana demir atan gemi Ekim ayında Trabzon Limanı’ndan ayrılmasından tam 1.5 ay sonra yeniden Trabzon’a geldi.

Denizlerdeki petrol ve doğalgaz aramalarında kullanılmak üzere satın alınan ve 2013 yılında faaliyetlerine başlayan 84,2 metre uzunluğunda, 21,6 metre genişliğinde ve 4 bin 711 groston ağırlığındaki gemi, petrol emarelerinin güçlü kılındığı noktalarda sondaj çalışması yapıyor. Yapacağı sondaj çalışmaları boyunca Trabzon Limanı’nı lojistik merkez olarak kullanacak geminin Rize’nin Çayeli ilçesi açıklarında deniz yüzeyine sızan sıvının petrol olduğu ortaya çıkmasının ardından bölgede çalışma yapması bekleniyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
Safranboluda Aricilik Kursu teorik ve uygulamali devam ediyor jpg2
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
05 Haziran, 2026 12:59 tarihinde yayınlandı
0

Safranbolu’da Arıcılık Kursu teorik ve uygulamalı devam ediyor

Safranbolu İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından düzenlenen Arıcılık Kursu, katılımcılara sadece teorik bilgiler sunmakla kalmıyor, aynı zamanda uygulamalı eğitimlerle de destekleniyor.

Kurs kapsamında, İlçe Müdürlüğü teknik personeli tarafından müdürlüğe ait arılıkta gerçekleştirilen uygulamalı eğitimde kursiyerler; kovan kontrolü, koloni yönetimi, arı sağlığı, temel bakım uygulamaları ve mevsimsel bakım işlemleri hakkında yerinde bilgi edinme fırsatı buldu.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan İlçe Tarım ve Orman Müdürü Erdal Kaya, arıcılığın kırsal kalkınma, biyolojik çeşitliliğin korunması ve tarımsal üretimin sürdürülebilirliği açısından büyük önem taşıdığını vurguladı. Kaya, “Üreticilerimizin bilgi ve becerilerini artırmaya yönelik eğitim faaliyetlerimizi aralıksız sürdürüyoruz. Uygulamalı eğitimlerle kursiyerlerimizin sahada karşılaşabilecekleri durumları yerinde görmelerini ve doğru uygulamaları öğrenmelerini hedefliyoruz” dedi.

Üreticilerin ve arıcılığa ilgi duyan vatandaşların bilgi birikimini artırmayı amaçlayan eğitimler, teorik ve uygulamalı çalışmalarla devam edecek.

Yetkililer, bilgiyle güçlenen üreticinin verimli ve sürdürülebilir arıcılığın temeli olduğunu belirtti.

Bizi sosyal medyadan takip edin