Reklam
Reklam

Barajların alarm verdiği Amasya’da Şubat’ta yağan kar yüzleri güldürdü

barajlarin alarm verdigi amasyada subatta yagan kar yuzleri guldurdu GH1qKCHf
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
20 Şubat, 2025 12:37 tarihinde yayınlandı
0

Baraj ve göletlerdeki su düzeyinin ortalama yüzde 10’a kadar düşmesiyle alarm verdiği Amasya’da son günlerde tesirli olan kar yağışı yüzleri güldürdü. Kışın birinci günlerinde bekledikleri yağışların düşmemesi üzerine umutlarını Şubat ayına bağlayan çiftçiler, beyaz örtünün yerlerini kaplamasıyla sevinç yaşadı.

Ocak ayında sıcaklığın mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği kentte Şubat ayının ikinci haftasından itibaren tesirli olan yağmur ve peşinden gelen kar yağışıyla dağlar ile tarım yerleri beyaz örtüyle kaplandı. Barajlardaki su düzeyinin ortalama yüzde 10-15 civarına kadar düştüğünü hatırlatıp kar yağmasıyla umutlandıklarını belirten Amasya Ziraat Odası Başkanı Mustafa Cebeci, “Umudumuz Şubat ayındaydı. Çok şükür kar yağdı. Önümüzdeki aylarda da yağışlar devam ederse inşallah bu sene bereketli bir yıl olacak” dedi.

“İnşallah barajlarımızı tekrar dolu olarak göreceğiz”

Şehirde kuraklığın tesirlerinin hissedildiğine işaret eden Cebeci, “Sulama suyunun yanı sıra içme suyunda da büyük sorunlarımız vardı. Yağan karla birlikte yeraltı su kaynakları çoğalacak. Barajlardaki su düzeyi ortalama yüzde 10-15 civarına kadar düşmüştü. İnşallah barajlarımızı tekrar dolu olarak göreceğiz” diye konuştu.

Kızılca köyündeki serasında ailesiyle birlikte marul ve maydanoz yetiştiren çiftçi Sami Çetintaş, “Kuraklık tesirliydi. Topraklar kuruydu. Allah’a şükürler olsun kar yağdı. Ekili mahsullere yarar sağlayacak” halinde konuştu.

“Cennet üzere bir vatanın içinde dört mevsimi yaşıyoruz”

Uzun müddettir yağmur ve kar yağışına hasret olduklarına değinen çiftçi Hicabi Bağçuvan ise, “Çok şükür kar yağışıyla birlikte bolluk, rahmet geldi. Topraklarımız suya doyacak. Baraj ve göletlerimizin de dolmasıyla inşallah yaza hazır bir biçimde gireriz. Cennet üzere bir vatanın içinde dört mevsimi yaşıyoruz. Kar yağışını görmenin hepimize memnunluk verdiği üzere öbür canlılara, hayvanlara da memnunluk verdiğini düşünüyorum” sözlerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Çorum’da kazaya karışan sürücü aracını bırakıp kaçtı

corumda kazaya karisan surucu aracini birakip kacti Ia1FOKmg
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
19 Haziran, 2026 04:30 tarihinde yayınlandı
0 0

Çorum’da kırmızı ışıkta bekleyen araca arkadan çarpan sürücü, kazanın ardından otomobilini bırakıp kaçtı. Kazada 2 kişi yaralandı.

Kaza, gece saatlerinde Akşemseddin Caddesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, kırmızı ışıkta bekleyen 05 KG 119 plakalı otomobile, arkadan gelen 31 AIL 407 plakalı başka araç çarptı. Kazada otomobilde bulunan Y.E. ve H.S.K. yaralandı. Kazanın ardından sürücü, aracı olay yerinde bırakarak kaçtı. İhbar üzerine bölgeye polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekiplerince ilk müdahalesi yapılan yaralılar, Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Polis ekipleri, sürücünün yakalanması için çalışma başlattı.

Bizi sosyal medyadan takip edin