blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
26 Mayıs, 2025 20:07 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Baraj suları çekildi, ortaya çıkan alan tarıma açıldı

Almus Barajı’nda su düzeyi son yılların en düşük düzeyine gerilerken, geçilen sularla ortaya çıkan alanda tarıma başlanıldı.
Tokat’ın değerli su kaynaklarından biri olan Almus Barajı, son yılların en düşük su düzeylerine geriledi. Su düzeyinin düşmesiyle birlikte daha evvel sular altında kalan alanlar gün yüzüne çıktı. Kimi çiftçiler, bu alanları traktörleriyle sürmeye başlayarak ziraî faaliyetlere yöneldi.
"Geçen yıla nazaran yağış düzgün fakat 4 yıl öncesine nazaran su düzeyi epey geriledi"
Yaklaşık dört yıl evvel bölgeye çalışmak için gelen Mehmet Bingöl, barajdaki değişimi gözler önüne serdi. Bingöl, "Almus’a dört yıl evvel geldiğimde barajın yüzeyinde sadece Türk bayrağımız dalgalanıyordu. Adeta denizin ortasında bir imaj vardı. Artık ise o bayrak direğinin tabanındaki kayalar büsbütün gün yüzüne çıktı. Su düzeyi epeyce geriledi" dedi.
"Almus barajı; Tokat, Gazova ve Reşadiye’nin can damarı"
Barajın yalnızca ziraî sulama açısından değil, tıpkı vakitte balıkçılık açısından da büyük ehemmiyet taşıdığını vurgulayan Bingöl, "Tokat, Gazova ve Reşadiye’nin can damarı bu baraj. Burada balık avı da yapılıyor ve avlanan balıklar dünyanın çeşitli ülkelerine ihraç ediliyor. İnşallah bu yıl yağışlar kâfi olur da baraj eski düzeylerine kavuşur" diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
28 Ocak, 2026 20:07 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Yüzyılın Konut Projesi’nde 18 bin 130 kişi kura heyecanı yaşayacak

Karabük’te Yüzyılın Konut Projesi kapsamında inşa edilecek bin 600 konut için cuma günü yapılacak kura çekimine toplam 18 bin 130 kişi katılmaya hak kazandı.
Karabük merkezde yapılacak 1000 konut için 12 bin 339 kişi başvuruda bulundu. Yapılan incelemelerin ardından 10 bin 481 kişi nihai listeye girerken, bin 858 kişinin başvurusu listeden çıkarıldı.
Safranbolu ilçesinde 200 konut için 4 bin 88 kişi başvuru yaptı. Başvuruların değerlendirilmesi sonucunda 3 bin 881 kişi nihai listeye girmeye hak kazanırken, 608 kişi listeden çıkarıldı.
Eflani ilçesinde 50 konut için 536 kişi, Eskipazar ilçesinde 150 konut için bin 51 kişi, Ovacık ilçesinde 50 konut için 62 kişi, Yenice ilçesinde ise 200 konut için 2 bin 119 kişi kura çekimine katılacak.
Toplam 18 bin 130 kişinin katılacağı kura çekimi sonucunda konutların hak sahipleri belirlenecek.

Bizi sosyal medyadan takip edin