Artvin’de baraj gölünde balık kafeslerinden birinde yırtılma meydana gelmesi ile binlerce Türk somonu göle dağıldı. Oltasını alan vatandaşlar baraj gölüne koştu.
Çoruh Irmağı üzerindeki Borçka Barajı’nda Türk somonu üretimi yapan firmalardan birine ilişkin kafeslerde yırtılma meydana geldi. Binlerce soman firar edince oltasını alan baraj gölüne koştu. Artvin ve ilçelerinin yanı sıra Rize ve Trabzon’dan gelen olta balıkçıları, kilolarca yakaladıkları balıkları konutlarına götürdü. Sabahın erken saatlerinde baraj gölünde balık avına çıkan vatandaşlar, bu vesile ile yurt dışına ihraç edilen balığın tadına bakma imkanı doğduğunu lisana getirdiler.
Öte yandan, baraj gölü etrafında yaşayan yılanlar da kaçan somonlardan nasibini aldı. Bölgede balık tutan bir vatandaşın cep telefonu kamerasına yansıyan imajlarda, yılanın suda yakaladığı balığı yediği görüldü.
Borçka Barajı gölünün 2009 yılında su eserleri yetiştiricilerine açılmasının akabinde kurulan 11 tesiste Türk somonu üretimi ülke iktisadına büyük katkı sağlıyor. Balıklar başta Rusya ve Japonya olmak üzere birçok Avrupa ülkesine de ihraç ediliyor. Periyot devir kafeslerde yaşanan sıkıntılar nedeniyle yırtılmalar meydana geliyor, somonlar baraj gölüne yayılıyor.


0
Baraj gölünde balık kafesleri yırtıldı, oltasını alan koştu
0
0
Amasra’da bir evde çıkan yangın köy konağına ve camiye sıçradı
Bartın’ın Amasra ilçesinde bir evde çıkan yangın, köy konağı ve camiye sıçradı. Yangını söndürme çalışmaları sürüyor.
Edinilen bilgiye göre Amasra’ya bağlı Şükürler köyünde bir evde henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Alevler kısa sürede evin yanından bir cami ve köy konağına sıçradı. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri tarafından yangını söndürme çalışmaları devam ederken, ev cami ve köy konağında büyük çaplı hasar meydana geldiği öğrenildi.
Yangını kontrol altına alma çalışmaları sürüyor.

