blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
19 Şubat, 2025 16:07 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Banka çalışanı yaşlıların maaşlarını eksik ödedi

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde Ziraat Bankasının bir şubesinde gişe memuru olarak çalışan A.E.’nin, maaş yahut parasını çekmek isteyen 400’ü aşkın yaşlı ve engelliyi 500 bin liradan fazla ziyana uğrattığı ortaya çıktı. Yardım etme mazeretiyle yakın bağ kurduğu şahısların alacaklarını eksik ödeyen A.E.’den şüphelenen bir kişinin şikayetiyle başlayan soruşturmayla gözaltına alınan A.E., adliyeye sevk edildi.
İlçede Ziraat Bankasının şubesinde gişe memuru olarak çalışan A.E.’nin eksik fiyat yatırdığından şüphelenen bir vatandaş durumu evvel banka yetkililerine bildirdi. Güvenlik kamerası incelemelerinde kelam konusu çalışanın fiyatları eksik ödediği, dekontları da müşteriye imzalattıktan sonra çöpe attığı ortaya çıktı. Bunun üzerine banka müfettiş çağırdı. Müfettiş incelemesiyle mağdur edilen bireylerin 400’den fazla olduğu ortaya çıkınca Karadeniz Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Kabahatlerle Gayret Küme Amirliği takımları çalışma yaptı.
Bankaya gelen yaşlı ve engellilere çay ikram etme, sıra almadan süreç yapma üzere yakın bağlar kurduğu öne sürülen A.E.’nin, süreçlerde müşterilerin alacaklarını eksik ödediği tespit edildi. Şüphelinin bu yolla müşterileri 500 bin lira ziyana uğrattığı öğrenildi.
Mağdur olan çok sayıda kişinin sözlerine başvuruldu. A.E., emniyetteki süreçlerinin akabinde Karadeniz Ereğli Adliyesi’ne sevk edildi.
Bankanın ise kelam konusu paraların mağdurların hesaplarına yatırdığı öğrenildi. Yetkililer, bilhassa amaç alınan yaşlılar ve engellilerin maaş yahut başka alacaklarını teslim alırken denetim etmeleri, imza atarken de dekontlardaki sayılarla teslim edilen paraları karşılaştırmalarını istedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
29 Ocak, 2026 04:07 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Çorum’da halı yıkama merkezinde yangın

Çorum’da bir halı yıkama merkezinde çıkan yangın korku dolu anlara neden oldu.
Olay, Osmancık Caddesi üzerindeki halı yıkama iş merkezinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, henüz belirlenemeyen bir nedenle halı yıkama merkezi olarak kullanılan iş yerinde yangın çıktı. Durumu fark eden vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri yangına hızla müdahale ederek, alevleri çevredeki binalara sıçramadan kontrol altına aldı. Yangın sırasında iş yerinde kimsenin olmadığı öğrenildi. Olayda can kaybı ya da yaralanma yaşanmazken, iş yerindeki makineler ve malzemeler zarar gördü. Soğutma çalışmalarının ardından, polis ekipleri yangınla ilgili inceleme başlattı.

Bizi sosyal medyadan takip edin