Ihlas Haber Ajansı tarafından
30 Ağustos, 2023 12:00 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Bamyanın kilosu 100 lira

Sofraların vazgeçilmezi bamya Sinop’taki pazar tezgahlarında kilosu 100 liradan satılıyor.
Hasat vaktinin başlamasıyla tezgahlarda yerini alan bamya fiyatının yüksekliği ile dikkat çekiyor. Sinop Meydankapı Mahallesi’ndeki Kapalı Pazaryeri’nde 1 kilosu 100 liradan satılan bamya üretiminin ve hasatının zorluğuyla biliniyor. Pazar satıcıları, bamyanın işçiliğinin güç olduğunu tabir ederken artan maliyetlerin de fiyatları yükselttiğine dikkat çektiler.
Bamya satıcısı Sabri Yavuz yaptığı açıklamada, ‘’Bamya fiyatları kıymetli diyorlar lakin değerli değil. Zira neden bunu her gün topluyoruz. Büyümemesi lazım, hepsi tıpkı uzunlukta olacak o yüzden her gün toplamak lazım. Eseri toplaması güç. Yakıyor insanı" dedi.
Maliyetlerin yüksekliğine dikkat çeken satıcı Şerife Esaslı, ‘’Bamya yüksek fiyatlı değil, gelmemiz gitmemiz esasen kıymetli. Her gün toplayacaksın. Bu sıcakta kim bunu her gün toplar, emeği çok. Bize kalsa 200’e de vermeyiz lakin mecburen vereceğiz.’ biçiminde konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
06 Mayıs, 2025 00:52 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Safranbolu mimarisi Mısır’da Erasmus+ çerçevesinde tanıtıldı

UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan Karabük’ün Safranbolu ilçesinin mimarisi Erasmus+ çerçevesinde Mısır’da tanıtıldı.
Karabük Üniversitesinden Dr. Öğr. Üyesi Serap Sevgi, Erasmus+ KA171 İşçi Hareketliliği kapsamında Benha Üniversitesinde ders vererek Safranbolu’nun klâsik konut mimarisini ve kültürel miras müdafaa yaklaşımlarını Mısırlı öğrencilere aktardı.
Karabük Üniversitesi Safranbolu Başak Cengiz Mimarlık Fakültesi, Onarım Anabilim Kısmından Dr. Öğr. Üyesi Serap Sevgi, Erasmus+ KA171 İşçi Hareketliliği kapsamında Mısır’daki Benha Üniversitesi Mimarlık Kısmında ders verdi.
Ev sahibi üniversiteden Dr. Mohamed Ahmed Rezk Aly Al-Sherbiny’nin eşlik ettiği programda, Giza Piramitleri ve yarış projesiyle dikkat çeken Yeni Mısır Müzesi ziyaret edilerek tarihi yapı teknikleri, arkeolojik keşifler ve muhafaza yaklaşımları yerinde incelendi.
Benha Üniversitesinden akademisyenlerin iştirakiyle gerçekleştirilen toplantıda ise Karabük Üniversitesi ve Safranbolu Başak Cengiz Mimarlık Fakültesi tanıtıldı; ayrıca akademik iş birliği lmkanları görüşüldü.
Dr. Öğr. Üyesi Serap Sevgi, mimari tasarım stüdyolarında öğrencilere geri bildirimde bulunarak Kahire’nin tarihi bölgelerine yönelik dizaynlar üzerine değerlendirmeler yaptı. UNESCO Dünya Mirası Listesi’ndeki Safranbolu konutları üzerinden Anadolu’nun klâsik konut mimarisi öğrencilere aktarıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.