Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
08 Kasım, 2023 12:12 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Balonlarda helyum yerine yanıcı, parlayıcı ve zehirli gaz kullanmışlar

Düzce Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin AFAD görevlileri ile birlikte uçan balon dolum alanlarında yaptığı denetimlerde büyük şok yaşandı. Ekipler, içerisinde helyum gazı olması gereken uçan balonlara yanıcı, parlayıcı ve zehirli gazlar konulduğunu tespit ederek, yaşanabilecek tehlikelerin önüne geçti.
Düzce Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, 7/24 saat vatandaşların can ve mal güvenliklerini sağlamak için denetimlerine devam ediyor. Zabıta Müdürlüğü ekipleri, satışa sunulan uçan balonların içerisindeki gazdan şüphelenerek geniş çaplı araştırma başlattı. Yapılan araştırmalar neticesinde Ağa Mahallesi’nde izinsiz kurulmuş düzenekle uçan balon dolumu yapıldığını ve balonların içerisine helyum gazı yerine başka gazlar konulduğunu belirleyen ekipler, emniyet ve AFAD Müdürlüğü ekipleri ile birlikte dolum alanında denetim yaptı. Teknik personel tarafından yapılan ölçüm ve denetimlerde balonlara doldurulan gazın yanıcı, parlayıcı ve zehirli gaz olduğu tespit edildi. Eskiden sanayilerde kaynak için kullanılan karpit kazanlarında bulunan gazlardan biri olan asetilen gazının diğer yanıcı gazlara nazaran daha kolay alev alabildiğini, renksiz ve kokusuz olmasından ötürü kolay anlaşılamadığını belirten teknik ekipler, el konulan 5 bidon asetilen gazı üzerinde gerçekleştirilen ölçüm sonucunda uçan balonlardaki ölümcül tehlikenin de ortaya çıkarılmasını sağladı. Bölgede bulunan düzeneğe imha edilmek üzere el konurken, zabıta ekipleri daha sonra şehir merkezinde satışı yapılan balonların tamamının toplanmasını sağlayarak, yaşanabilecek tehlikelerin önüne geçilmesine önayak oldu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Haber Merkezi tarafından
12 Haziran, 2025 10:30 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Karabük Belediyesi temizlik çalışmalarını sürdürüyor

Karabük Belediyesi, şehir genelindeki temizlik çalışmalarına devam ediyor. Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, sabahın erken saatlerinden gece geç saatlere kadar birçok noktada temizlik faaliyetleri yürütüyor.

Kent merkezinden mahalle aralarına, yürüyüş yollarından çocuk oyun alanlarına kadar çeşitli alanlarda eş zamanlı temizlik çalışmaları gerçekleştiriliyor. Çöp konteynerleri düzenli olarak yıkanıyor ve dezenfekte ediliyor. Ayrıca, çevre kirliliğine neden olan moloz ve büyük hacimli atıklar belirlenen noktalardan toplanıyor.

Konuya ilişkin açıklama yapan Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, şehir temizliğinin önemine dikkat çekerek, “Temizlik sadece belediye hizmeti değil, aynı zamanda şehir kültürünün bir parçasıdır. Daha sağlıklı ve düzenli bir Karabük için ekiplerimizle sahadayız. Vatandaşlarımızın memnuniyeti ve şehir estetiği için anlık müdahalelerde bulunuyor ve düzenli denetimler yapıyoruz. Karabük’e bugünün değil, geleceğin ihtiyaçları doğrultusunda yaklaşıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin