Balıkesir’de Bulgaristan vatandaşları için sandık kuruldu - Karabük Haber Postası
Reklam Alanı — Gövde Üst Bu alana reklam ver
20240609aw223561 0 jpg
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
09 Haziran, 2024 15:15 tarihinde yayınlandı
0
0

Balıkesir’de Bulgaristan vatandaşları için sandık kuruldu

Türkiye Cumhuriyeti ve Bulgaristan vatandaşı olan çifte vatandaşlar için Balıkesir’de sandık kuruldu. Bulgaristan genel seçimi ve Avrupa Parlamentosu için sandık başına giden vatandaşlar oylarını kullandı.

Balıkesir’de yaşayan çifte vatandaşlık sahibi kişiler ile turistik gezi amaçlı kente gelen Bulgaristan vatandaşları, Bulgaristan genel seçimi ve Avrupa Parlamentosu (AP) seçimleri için sandık başına gitti. Seçim dolayısıyla Balıkesir merkezdeki Yunus Emre Ortaokulu, Bandırma Bilim Sanat Merkezi ve Ayvalık Halk Eğitim Merkezi’nde birer sandık kuruldu. Yunus Emre Ortaokulu’na gelen seçmenler, görevliler tarafından yapılan liste ve kimlik kontrolünün ardından oylarını kullandı. Bilgisayar üzerinden oylarını kullanan ve çıktılarını alıp sandığa atan vatandaşlar hayırlı olsun temennisinde bulundu. Balıkesir’de 500 civarı vatandaşın oy kullanacağı kaydedildi.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
ww 1
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
27 Nisan, 2026 15:36 tarihinde yayınlandı
0
0

Yenice Göktepe Tabiat Parkı’nda çevre kirliği

Yenice ilçesinde bulunan Yenice, Karabük, Türkiye sınırları içerisindeki Göktepe Tabiat Parkı’nda kamelyaların gelişi güzel bırakılması ve çevrede oluşan kirlilik tepkilere neden oldu.

Bölgenin en önemli dinlenme alanlarından biri olarak bilinen Göktepe Tabiat Parkı, özellikle yaz aylarında vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği bir piknik ve mesire alanı olma özelliğini sürdürüyor. Doğal güzellikleri ve temiz havasıyla öne çıkan park, hafta sonları çok sayıda ziyaretçiyi ağırlıyor.

Ancak bazı ziyaretçilerin geride bıraktığı çöpler, düzensiz kullanım ve çevreye karşı duyarsız davranışlar, parkın doğal yapısını olumsuz etkiliyor. Özellikle kamelya çevresinde oluşan kirlilik, hem çevreye zarar veriyor hem de alanı kullanan diğer vatandaşların tepkisini çekiyor.

Vatandaşlar, doğanın korunması ve parkın temiz tutulması için daha fazla duyarlılık gösterilmesi gerektiğini ifade ederken, yetkililerden de denetimlerin artırılması yönünde beklenti dile getiriliyor.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin