blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
07 Ağustos, 2025 12:00 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Balıkçıların gözü bu sezon hamside

Karadeniz’de balık döneminin başlamasına bir aydan az bir müddet kalmasına karşın genelde Temmuz aylarında tezgahlarda yerini alan çingene palamudu şimdi görülmemesi balıkçıları endişelendirdi.
Balıkçılar, bu yıl palamut açısından umutlu olmadıklarını lakin hamsinin bol olacağının işaretlerini aldıklarını belirtirken, geçen sene bol olan palamudun yerini bu dönem hamsiye bırakacağını düşünüyorlar.
Balıkçılardan Kadir Pınar, palamudun bu dönem tezgâhlarda yerini alamayacağını iddia ettiklerini belirterek "Palamut şimdi tezgâhlara inmedi. Bu dönem palamut olacağını düşünmüyoruz, hamsi ise bol olacak üzere görünüyor. Geçen sene palamut epeyce fazlaydı lakin bu yıl pek umutlu değiliz. Aslında hamsinin bol olduğu yıllarda palamut az olur; palamudun bol olduğu yıllarda ise hamsi pek olmaz. Bu yıl karşıtı olacak üzere duruyor; hamsi bol olacak. Çingene palamudu ise olağanda bu vakitlerde tezgâhlarda olurdu lakin şimdi görünmedi" dedi.
Balıkçılardan Ahmet Çoğalmış ise bu dönem hamsinin bol olacağı istikametinde işaretlerin umut verici olduğunu kaydederek "Çingene palamudu geçen yıl yedinci aylarda çıkmaya başlamıştı lakin bu yıl şimdi hiç görülmedi. Bu dönem olmayacak üzere duruyor. Şu an gelen mezgitlerin içinden hamsi yavruları çıkıyor, bu da hamsinin bu dönem bol olacağına işaret. Palamut açısından geçen yıl son yılların en düzgün dönemini yaşadık diyebilirim. Neredeyse dört ay boyunca daima palamut sattık. Bu yıl da umutluyduk fakat şu ana kadar hiçbir belirti yok. Şu anda daha çok kültür balıkları ve mezgit satıyoruz" biçiminde konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Mustafa Akgün tarafından
28 Ocak, 2026 17:25 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

YÖREMDEN GURME KARABÜK’TE

Karabük’te düzenlenen “Yöremden Gurme” Lezzet Fuarı, Kares Alışveriş Merkezi’nde Karabüklülere kapılarını açtı. 

Türkiye’nin dört bir yanından gelen yöresel tatların buluştuğu fuar, doğal ve taze ürünleriyle vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor.

Anadolu’nun zengin mutfak kültürünü yansıtan fuarda; peynir, zeytin, bal, sucuk, baharat çeşitleri, yöresel reçeller, kuruyemişler, sirkeler, soslar ve kahvaltılık ürünler başta olmak üzere birçok lezzet ziyaretçilerin beğenisine sunuluyor. Fuarda özellikle kahvaltılık ürünlerde yüzde 30’a varan indirimlerdikkat çekiyor.

SON 4 GÜN KALDI

Kares Alışveriş Merkezi’nin zemin katında kurulan stantlarda gerçekleştirilen “Yöremden Gurme” fuarının, 1 Şubat Pazar günü sona ereceği bildiren Fuar Koordinatörü Zeynep Şahin, lezzet şölenine katılmak isteyen vatandaşlar için fuarda son 4 güne girildiğini vurgulandı.

ALIŞVERİŞ MERKEZİNDE TÜRKİYE HAVASI

Türkiye’nin 7 bölgesinden getirilen yöresel ürünlerin sergilendiği fuarda; Siirt’ten Batman’a, Diyarbakır’dan Şanlıurfa’ya, Afyon’dan Kahramanmaraş’a kadar birçok il ve ilçenin özgün tatları bir araya geliyor. Ziyaretçiler, hem farklı şehirlerin mutfak kültürlerini tanıma hem de yöresel ürünlerini seyahat etmeden tatma imkanı buluyor.

Fuara yoğun ilgi gösteren Karabüklüler, yöresel lezzetleri uygun fiyatlarla temin etme fırsatı yakaladıklarını belirtti.

Fuar Koordinatörü Zeynep Şahin, Anadolu’nun meşhur lezzetlerini Karabük halkıyla buluşturmayı amaçladıklarını ifade ederek, “Yöremden Gurme” fuarının belirli aralıklarla Karabük’te yeniden düzenleneceğini de ekledi.

Video için tıklayınız.

Bizi sosyal medyadan takip edin