Karadeniz’de balık döneminin başlamasına bir aydan az bir müddet kalmasına karşın genelde Temmuz aylarında tezgahlarda yerini alan çingene palamudu şimdi görülmemesi balıkçıları endişelendirdi.
Balıkçılar, bu yıl palamut açısından umutlu olmadıklarını lakin hamsinin bol olacağının işaretlerini aldıklarını belirtirken, geçen sene bol olan palamudun yerini bu dönem hamsiye bırakacağını düşünüyorlar.
Balıkçılardan Kadir Pınar, palamudun bu dönem tezgâhlarda yerini alamayacağını iddia ettiklerini belirterek "Palamut şimdi tezgâhlara inmedi. Bu dönem palamut olacağını düşünmüyoruz, hamsi ise bol olacak üzere görünüyor. Geçen sene palamut epeyce fazlaydı lakin bu yıl pek umutlu değiliz. Aslında hamsinin bol olduğu yıllarda palamut az olur; palamudun bol olduğu yıllarda ise hamsi pek olmaz. Bu yıl karşıtı olacak üzere duruyor; hamsi bol olacak. Çingene palamudu ise olağanda bu vakitlerde tezgâhlarda olurdu lakin şimdi görünmedi" dedi.
Balıkçılardan Ahmet Çoğalmış ise bu dönem hamsinin bol olacağı istikametinde işaretlerin umut verici olduğunu kaydederek "Çingene palamudu geçen yıl yedinci aylarda çıkmaya başlamıştı lakin bu yıl şimdi hiç görülmedi. Bu dönem olmayacak üzere duruyor. Şu an gelen mezgitlerin içinden hamsi yavruları çıkıyor, bu da hamsinin bu dönem bol olacağına işaret. Palamut açısından geçen yıl son yılların en düzgün dönemini yaşadık diyebilirim. Neredeyse dört ay boyunca daima palamut sattık. Bu yıl da umutluyduk fakat şu ana kadar hiçbir belirti yok. Şu anda daha çok kültür balıkları ve mezgit satıyoruz" biçiminde konuştu.