Reklam
Reklam
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
03 Eylül, 2023 04:48 tarihinde yayınlandı
0

Balıkçılar “Vira Bismillah” dedi

Kdz. Ereğli Bozhane Balıkçı Barınağında ağır iştirakle düzenlenen merasimle 2023-2024 Balıkçılık Av dönemi açılışı gerçekleştirildi.

Açılışa Milletvekili Saffet Bozkurt, Vilayet Tarım ve Orman Müdürü Cemalettin Çataklı, Ereğli Belediye Lideri Halil Posbıyık, Balıkçılık ve Balıkçılık ve Su Eserleri Şube Müdürü Recep Küçük, Ereğli İlçe Müdürü Osman Günaydın, Su Eserleri Kooperatif Lideri Murat Toprak, teknik işçiler ve çok sayıda balıkçının iştirak sağladığı programda konuşmaların akabinde kurban kesilerek dua edilip ikramlarda bulunuldu.

İl Müdürü Cemalettin Çataklı ’’Ticari balıkçılık faaliyetinde bulunan balıkçılarımız için 15 Nisan 2023 tarihinde başlayan genel av yasağı 31 Ağustos’ta sona ererek, yeni av dönemi başlamıştır. İlimiz genelinde 413 adet ruhsatlı tekne, 6.500 adet ticari ruhsatlı, 5.900 adet amatör ruhsatlı olmak üzere toplam 12.400 balıkçımız kayıt altındadır. İlimiz balıkçılarına Bakanlığımız tarafından “Kıyı Balıkçılığının Desteklenmesi” çerçevesinde balıkçılarımıza son üç yılda toplam 3,5 milyon TL’nin üzerinde ödeme yapılmıştır. Bakanlığımız, su eserleri avcılığıyla ilgili düzenlemeleri yaparken bilimsel, çevresel, ekonomik ve toplumsal konuları göz önünde bulundurularak, su eserleri avcılığında çeşit, uzunluk, vakit, derinlik, ara ve av araçları bakımından kimi yasak ve sınırlamalar ile balıkçılara yükümlülükler getirilmektedir. Balıkçılarımız, faaliyetlerini Ticari ve Amatör Maksatlı Su Eserleri Avcılığını Düzenleyen Bildiri kararlarına nazaran yürütmektedirler. Su eserleri kaynaklarının korunması ve sürdürülebilir işletimi bakımından, avcılıkla ilgili getirilen kurallara ahenk büyük ehemmiyet taşımaktadır. Getirilen düzenlemelere uygun avlanmanın temini için Bakanlık olarak kontrollere, geçmişte olduğu üzere tüm imkânlar seferber edilerek, yeni dönemde da artırılarak devam edilecektir. Bunun için her türlü teknik ve altyapı tedbirleri alınmıştır. Balıkçılarımızın bu düzenlemelere uygun avcılık faaliyetinde bulunmaları, hem kendi menfaatleri hem de kaynaklarımızın sürdürülebilir işletimi bakımından değer taşımaktadır. Balıkçılarımız tarafından büyük emek ve zahmetle üretilen ve insan beslenmesinde ve sıhhatimizin korunmasında sayısız yararları olan su eserlerinin, halkımızın bol bol tüketmesini tavsiye ediyoruz. Bakanlığımız, Valimiz ve şahsım ismine, 2023-2024 balıkçılık döneminin balıkçılarımız için bol ve bereketli olmasını diliyorum. Vira Bismillah diyerek sözlerimi tamamlıyorum” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
2026 yili yas cay taban fiyati 35 tl oldu 1ZI1HvlH
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
13 Mayıs, 2026 08:52 tarihinde yayınlandı
0
0

2026 yılı yaş çay taban fiyatı 35 TL oldu

AK Parti Rize Milletvekili Harun Mertoğlu, “2026 yılı yaş çay alım fiyatı 35 TL olarak belirlenmiştir. ÇAYKUR tarafından gerekli açıklama bilahare yapılacaktır” dedi.

Geçmişte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sonrasında dönemin Tarım ve Hayvancılık Bakanı tarafından açıklanan yaş çay taban fiyatı bu yıl AK Parti Rize Milletvekili Harun Mertoğlu tarafından açıklandı. Meclis kürsüsünde söz alan Milletvekili Mertoğlu, 2025 yılında 25 TL olarak açıklanan yaş çay taban fiyatının bu yıl 35 TL olduğunu dile getirdi. Mertoğlu, “AK Parti Rize Milletvekili yaş çay taban fiyatını meclis kürsüsünden açıkladı. Mertoğlu, “2026 yılı yaş çay alım fiyatı 35 TL olarak belirlenmiştir. ÇAYKUR tarafından gerekli açıklama bilahare yapılacaktır. Yıllık enflasyon oranının üzerinde yapılan bu artışla birlikte üreticimizin alın teri korunmuş, çay müstahsillerimizin yanında olunduğu bir kez daha ortaya konmuştur. Çay; Rize ve bölgemiz için sadece bir tarım ürünü değil; emeğin, bereketin ve geçimin adıdır. Her zaman üreticimizin yanında olan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a çay üreticilerimiz adına şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin