Kdz. Ereğli Bozhane Balıkçı Barınağında ağır iştirakle düzenlenen merasimle 2023-2024 Balıkçılık Av dönemi açılışı gerçekleştirildi.
Açılışa Milletvekili Saffet Bozkurt, Vilayet Tarım ve Orman Müdürü Cemalettin Çataklı, Ereğli Belediye Lideri Halil Posbıyık, Balıkçılık ve Balıkçılık ve Su Eserleri Şube Müdürü Recep Küçük, Ereğli İlçe Müdürü Osman Günaydın, Su Eserleri Kooperatif Lideri Murat Toprak, teknik işçiler ve çok sayıda balıkçının iştirak sağladığı programda konuşmaların akabinde kurban kesilerek dua edilip ikramlarda bulunuldu.
İl Müdürü Cemalettin Çataklı ’’Ticari balıkçılık faaliyetinde bulunan balıkçılarımız için 15 Nisan 2023 tarihinde başlayan genel av yasağı 31 Ağustos’ta sona ererek, yeni av dönemi başlamıştır. İlimiz genelinde 413 adet ruhsatlı tekne, 6.500 adet ticari ruhsatlı, 5.900 adet amatör ruhsatlı olmak üzere toplam 12.400 balıkçımız kayıt altındadır. İlimiz balıkçılarına Bakanlığımız tarafından “Kıyı Balıkçılığının Desteklenmesi” çerçevesinde balıkçılarımıza son üç yılda toplam 3,5 milyon TL’nin üzerinde ödeme yapılmıştır. Bakanlığımız, su eserleri avcılığıyla ilgili düzenlemeleri yaparken bilimsel, çevresel, ekonomik ve toplumsal konuları göz önünde bulundurularak, su eserleri avcılığında çeşit, uzunluk, vakit, derinlik, ara ve av araçları bakımından kimi yasak ve sınırlamalar ile balıkçılara yükümlülükler getirilmektedir. Balıkçılarımız, faaliyetlerini Ticari ve Amatör Maksatlı Su Eserleri Avcılığını Düzenleyen Bildiri kararlarına nazaran yürütmektedirler. Su eserleri kaynaklarının korunması ve sürdürülebilir işletimi bakımından, avcılıkla ilgili getirilen kurallara ahenk büyük ehemmiyet taşımaktadır. Getirilen düzenlemelere uygun avlanmanın temini için Bakanlık olarak kontrollere, geçmişte olduğu üzere tüm imkânlar seferber edilerek, yeni dönemde da artırılarak devam edilecektir. Bunun için her türlü teknik ve altyapı tedbirleri alınmıştır. Balıkçılarımızın bu düzenlemelere uygun avcılık faaliyetinde bulunmaları, hem kendi menfaatleri hem de kaynaklarımızın sürdürülebilir işletimi bakımından değer taşımaktadır. Balıkçılarımız tarafından büyük emek ve zahmetle üretilen ve insan beslenmesinde ve sıhhatimizin korunmasında sayısız yararları olan su eserlerinin, halkımızın bol bol tüketmesini tavsiye ediyoruz. Bakanlığımız, Valimiz ve şahsım ismine, 2023-2024 balıkçılık döneminin balıkçılarımız için bol ve bereketli olmasını diliyorum. Vira Bismillah diyerek sözlerimi tamamlıyorum” dedi.


Balıkçılar “Vira Bismillah” dedi
Takla atan araç hurda yığınına döndü: 19 yaşındaki sürücü ağır yaralandı
Zonguldak’ta direksiyon hakimiyetini kaybeden otomobilin taklalar atarak orta refüjü aşıp karşı şeride geçmesi sonucu meydana gelen trafik kazasında, 19 yaşındaki sürücü ağır yaralandı.
Kaza, akşam saatlerinde merkez Karaelmas Mahallesi mevkisinde bulunan Teoman Duralı Tünelleri çıkışında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, S.S. yönetimindeki 67 ABP 922 plakalı otomobil, sürücüsünün henüz belirlenemeyen bir nedenle direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kontrolden çıktı. Savrulan araç, taklalar atarak orta refüjü aştı ve karşı şeride geçerek durabildi. Bu sırada park halindeki iki araca da çarptı.
Kazayı gören diğer sürücülerin durumu bildirmesi üzerine olay yerine yoğun şekilde sağlık, polis ve AFAD ile itfaiye ekipleri sevk edildi. İtfaiye ve sağlık ekiplerinin müdahalesiyle yola savrulduğu öne sürülen ağır yaralı sürücü S.S., olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından ambulansla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. S.S.’nin hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi.
Kaza nedeniyle güzergahta trafik akışı bir süre kontrollü olarak tek şeritten sağlandı. Polis ekiplerinin çevre güvenliği almasının ardından, adeta demir yığınına dönen ve kullanılamaz hale gelen otomobil çekici vasıtasıyla yoldan kaldırıldı. Yol temizleme çalışmalarının ardından tünel çıkışındaki trafik akışı yeniden normale döndü.
Polis ekipleri kazayla ilgili tahkikat başlattı.

