blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
28 Eylül, 2025 16:22 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Balıkçılar palamut için “kestane karası”nı bekliyor

Bartın’da, eylül ayında balıkçıların ağına en çok takılan balık tipi mezgit oldu. Balıkçılar ve vatandaşlar palamut için ise ’kestane karası’ vaktini bekliyor.
1 Eylül’de av döneminin açılmasıyla birlikte ağlarını denize atan balıkçılar gece gündüz demeden çalışmaya devam ediyor. Sabahın erken saatlerinde ağlarını atmak üzere denizlere açılan Bartınlı balıkçılar, bu sene sudan en çok mezgitin çıktığını ve vatandaşın palamut beklediğini belirtiyor.
Bartın’da balıkçılık yapan Talip Saraç, mezgitin kilosunu 200 lira olarak belirlediklerini ve en çok satılan çeşitlerin ise mezgit ve hamsi olduğunu söyledi. Bu sabah saatlerinde balıkçıların tekneyle Amasra denizine açıldığını belirten Saraç, "Bu dönemin revaçta olan balığı mezgit. Mezgit çok çıkıyor. Bartın’da müşteriler mezgit ve hamsiyi daha yüklü tercih ediyor. Balıkları bu sabah Amasra denizinden çıkardık" diye konuştu.

"Palamuta istek var fakat palamut yok"
Bartınlı balıkçı Saraç, eylül ayının sonlarına hakikat görülen hava değişimini, halk ortasında bilinen ismiyle ’kestane karası’ vaktini beklediklerini söyledi. Müşterilerin ise palamutun gelip gelmediğini sorduğunu belirten balıkçı, "Palamuta ilgi var fakat palamut yok" dedi. Bu ayın son günlerini beklediklerini belirten Talip Saraç, "Palamut yok denilecek kadar az fakat 28 Eylül prestijiyle ’kestane karası’ diye bir fırtınamız var. O fırtınayla ekim-kasım aylarında palamutu tezgahlarımızda bekliyoruz" dedi.

Bartın’da balık fiyatları
Bartın’da en çok tercih edilen balık tiplerinden biri olan hamsinin kilosu 100 lira ile 150 lira ortasında değişirken mezgit fiyatları ise 150 TL ile 250 TL ortasında değişiklik gösteriyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
17 Aralık, 2025 20:07 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

TFF 3. Lig: Pazarspor: 1 – Karabük İdman Yurdu: 0

TFF 3. Lig 3. Grup 14. hafta maçında Pazarspor, sahasında karşılaştığı Karabük İdman Yurdu’nu 1-0 mağlup etti.

Hakemler: Bekir Doğan, Ahmet Yılmaz Oğuz, Anıl Çiftçi
Pazarspor: Ahmet Çağrı Güney, Aras Aydın, Emre Akgün, Serhat Hazır, Ali Alperen Çelik (Enes Tonyalı dk. 90+1), Erhan Şengül, Gökmen Aydoğdu, Şükrü Göksu Öner (Niyazi Kılıç dk. 68), Eren Türkkal, Mehmet Can Davarcıoğlu (İbrahim Metin dk. 90+1), Ali Burak Atmaca
Karabük İdman Yurdu: Furkan Yasin Çevik, Kağan Köroğlu, Muhammet Salih Kaya, Muhammed Semih Kocatürk, Samet Balkaya, Mert Özyıldırım, Ege Okka, Caner Can Kaya (Mustafa Yılmaz dk. 46), Ahmet Türkyılmaz (Arda Kartal dk. 46, Furkan Kilik dk. 81), Seyit Ali Kahya, Kaan Erdoğan
Gol: Emre Akgün (dk. 62) (Pazarspor)
Sarı kartlar: Erhan Şengül (Pazarspor), Samet Balkaya, Kağan Köroğlu, Şükrü Göksu Öner (Karabük İdman Yurdu)

Bizi sosyal medyadan takip edin