Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
02 Eylül, 2023 16:24 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Balıkçılar dolunay eşliğinde “vira bismillah” dedi

Avlanma döneminin açılması ile birlikte Karadeniz’de balıkçılar Dolunay eşliğinde “vira bismillah” dedi.
1 Eylül prestiji ile başlayan avlanma dönemi ile birlikte Akçakoca’da balıkçılar “vira bismillah” dedi. Melenağzı ve Akçakoca limanından onlarca tekne ve gırgır Karadeniz’e açıldı. Kıyı Güvenlik Komutanlığına bağlı gruplarda denize açılan teknelere eşlik etti. Öte yandan dolunay eşliğinde denize açılan tekneler de dikkat çekti. 2022 yılında Akçakoca’dan 6,5 milyon kilogram balık avlanıldığına dikkat çeken Tarım ve Orman Vilayet Müdürü Esra Uzun, “Akçakoca ilçemizde 2 kooperatifimizde 116 adet ruhsatlı balıkçı teknesi ile 2022 yılında toplam 1 milyon 100 bin kg beyaz kum midyesi avcılığı deniz salyangozu avcılığı yapılmıştır. Vilayetimizde 2022 yılında toplam 6 milyon 352 bin 500 kg balık avlanarak karaya çıkarılmıştır. İlimiz, alabalık yetiştiriciliği ve avcılıkla elde edilen eserlerden yaklaşık yılda 350 milyon lira yarar sağlanmaktadır. Bu eserlerden kimileri ülkemizde işlenip yurt dışına ihracatı yapılmakta olup, bu sayede ülkemize döviz girişi olmaktadır” tabirlerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
15 Ekim, 2025 20:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Tilkilerin sokaktaki oyunları kameralara yansıdı

Karabük’ün Safranbolu ilçesinde 3 tilkinin sokakta oyun oynamaları cep telefonu ve güvenlik kameralarına yansıdı.
Olay Bağlarbaşı Mahallesi’nde meydana geldi. Ormandan gelen 3 tilki, boş sokakta bir müddet oyun oynadı. Yaklaşık yarım saat süren imajlarda tilkilerden birinin oyunu bırakıp çevreyi izlediği, akabinde hepsinin gözden kaybolduğu görüldü.
Evinden dışarı çıkan bir vatandaş, tilkilerin sempatik oyunlarını cep telefonuyla kaydetti. Ayrıyeten olay anı etraftaki bir konutun güvenlik kamerasına da yansıdı.

Bizi sosyal medyadan takip edin