Balık tutmak isterken denize düştü, ölümden döndü - Karabük Haber Postası
balik tutmak isterken denize dustu olumden dondu vzdqPeJj jpg
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
21 Ağustos, 2024 20:15 tarihinde yayınlandı
0
0

Balık tutmak isterken denize düştü, ölümden döndü

Kastamonu’nun Abana ilçesinde balık tutmak isteyerken denize düşen amatör balıkçı boğulmaktan kurtarılarak hastaneye kaldırıldı.

Edinilen bilgiye göre, Abana ilçesinde liman mendireğinde olta ile balık tutmak isteyen vatandaş, dengesini kaybederek denize düştü. Şahsın denize düştüğünü gören vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine sağlık ekipleri sevk edildi. Vatandaşlar tarafından denizden amatör balıkçı, ilk müdahalenin ardından Abana Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
samsunda genc kizin organlari 4 kisiye umut oldu 8QWHkdlM
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
02 Nisan, 2026 00:15 tarihinde yayınlandı
0
0

Samsun’da genç kızın organları 4 kişiye umut oldu

Samsun’da kalbi duran ve beyin ölümü gerçekleşen 24 yaşındaki genç kızın bağışlanan organları, 4 hastaya umut oldu.

Edinilen bilgiye göre, 24 yaşındaki Mihriban Okur’un kalbinin durmasının ardından hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen beyin ölümü gerçekleşti. Genç kızın vefatının ardından sağlık ekipleri, aileyle görüşerek organ bağışı konusunda izin talep etti. Ailenin onay vermesi üzerine Samsun Şehir Hastanesi’nde gerçekleştirilen operasyonla Okur’un bir böbreği, karaciğeri ve iki korneası başarıyla alındı. Alınan organlardan böbrek Malatya’daki bir hastaya, karaciğer İstanbul’daki bir hastaya nakledilmek üzere gönderildi. Korneaların ise Samsun tedavi gören hastalara umut olduğu öğrenildi.

Acılı aile fertlerinden teyze Saniye Kurnaz Uysal, organ bağışının önemine dikkat çekerek, “Organlar inşallah gidecek insanlara şifa olur. Allah o insanlara uzun ömürler versin. Bir yandan acımız var, bir yandan da insanlara can olduğu için sevinçliyiz” dedi.

Amca Refaettin Okur ise, “Biz canımızı kaybettik. İnşallah hasta olan kardeşlerimize şifa olur. Organ bağışını ben de destekliyorum. Allah kimseye evlat acısı göstermesin” ifadelerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin