Balık satış yerleri denetlendi - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
17 Kasım, 2021 12:54 tarihinde yayınlandı
0
0

Balık satış yerleri denetlendi

Karabük Tarım İl Müdürlüğü ekiplerince balık satış yerleri denetlendi. Ekipler, satışa sunulan balıkların özellikle boy limitleri ve zaman yasakları açısından uygunluğunu kontrol etti. Kontrollerde yasal limit altı balık satışının yapılmadığı tespit edildi.

Ayrıca yapılan denetimde balık satışı yapılan işletmelere; su ürünleri mevzuatına aykırı balık satışı yapılmaması, hijyen kuralları, tezgâhların temizliği, düzeni, balıkların tazeliği, çevre temizliği ve cezai müeyyideler konusunda bilgilendirme yapıldı. 

Karabük Tarım İl Müdürü Çetin Ayvalık, ülke genelinde eş zamanlı başlatılan kontrol ve denetimler kapsamında İlimizde su ürünleri satış yerleri kontrol ve denetimlerinin yapıldığını söyledi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
fq2 1
Asuman Doğan Avatarı
Asuman Doğan tarafından
09 Nisan, 2026 11:50 tarihinde yayınlandı
0
0

KBÜ’den Uluslararası işbirliği

Kazakistan’ın Türkistan şehrinde düzenlenen uluslararası sempozyum kapsamında, Hoca Ahmet Yesevi Üniversitesi ile Karabük Üniversitesi başta olmak üzere Türkiye’den 7 üniversite arasında akademik iş birliği protokolü imzalandı.

AK Parti Türk Devletleri ile İlişkiler Başkanlığı koordinasyonunda gerçekleştirilen ve ahilik temasıyla düzenlenen uluslararası sempozyum, Türk dünyasından akademisyenleri ve üniversite yöneticilerini bir araya getirdi. Program, akademik iş birliklerinin geliştirilmesi ve ortak çalışmaların artırılması açısından önemli bir platform oluşturdu.

Sempozyum kapsamında, Hoca Ahmet Yesevi Üniversitesi Rektörü Dr. Janar Temirbekova ile Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık başta olmak üzere, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Saltan, Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Gürel ve İzmir Bakırçay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Rasim Akpınar protokole imza attı.

İmzalanan protokol ile taraf üniversiteler arasında ortak akademik projeler geliştirilmesi, bilimsel araştırmaların artırılması ve öğrenci ile akademisyen hareketliliğinin güçlendirilmesi hedefleniyor.

Programın ardından TRT Avaz’a değerlendirmelerde bulunan Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Türk dünyası üniversiteleri arasındaki iş birliğinin önemine dikkat çekti. Kırışık, “Türk dünyasındaki üniversitelerimizle birlikte iş birliğini geliştirme ve güçlendirme ile ortak projeler ve akademik çalışmalar yapma yolunda son derece önemli bir organizasyona, protokole imza attık.” ifadelerini kullandı.

Karabük Üniversitesi, uluslararasılaşma stratejisi doğrultusunda Türk dünyası başta olmak üzere farklı coğrafyalardaki üniversitelerle geliştirdiği iş birlikleriyle bilimsel üretim kapasitesini artırmayı ve akademik ağını genişletmeyi sürdürüyor.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin