blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
03 Ocak, 2025 04:07 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Balık peşindeki yunus ırmakta mahsur kaldı

Balık kovalarken Bartın Irmağı’nda mahsur kalan yunusu kurtarmak için AFAD ve polis takımları seferber oldu.
Karadeniz’de balık kovalayan bir yunus, deniz düzeyinden düşükte bulunan Bartın Irmağı’na girdi. Irmağın sığ olan Çağlayan mevkisinde ağlara takılan yunus balığı, ırmakta mahsur kaldı.
Ağ ya da ipe takıldığı varsayım edilen yunusu kurtarmak için polis ve AFAD takımları harekete geçti. Gruplar, yunusu kurtarmak için hazırlıklarını sürdürüyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
23 Haziran, 2025 20:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Akçakoca Kale Plajı’na mavi bayrak

Karadeniz’e kıyısı olan Düzce’nin Akçakoca ilçesindeki Kale Plajı, Türkiye Etraf Vakfı tarafından mavi bayrak ile ödüllendirildi.
Türkiye genelinde sürdürülen "Temiz Deniz, Pak Sahil" programı kapsamında, etraf hassaslığına sahip plajlar mavi bayrakla ödüllendiriliyor. Akçakoca’daki Kale Plajı, bu kapsamda 577. mavi bayrak alan plaj oldu.

"Bu ödül yalnızca pak deniz suyu manasına gelmez"
Mavi Bayrak Uzmanı Abidin Eskici, merasimde yaptığı açıklamada, "2025 yılı itibariyle mavi bayrak, dünyada etrafa hassas plajlara verilen milletlerarası bir etraf mükafatıdır. Bu ödül yalnızca pak deniz suyu manasına gelmez; tıpkı vakitte tabiata saygılı bir idare anlayışının güvenliğin, erişilebilirliğin ve etraf şuurunun bir göstergesidir. Bu çerçevede, deniz suyu kalitesi sistemli olarak ölçülür ve harika olmalıdır. Memleketler arası deniz suyu sonuçlarının limit bedellerini yakalaması ile belirlenmektedir" dedi.
Eskici ayrıyeten, 2001 yılından itibaren mavi bayrak alacak plajların atık su arıtma tesisine ve etraf müsaade evrakına sahip olma mecburiliği bulunduğunu hatırlatarak, Kale Plajı’nın bu kuralları muvaffakiyetle yerine getirdiğini belirtti.

"İkinci mavi bayrağı da ilçemize kazandıracağız"
Düzce Belediye Lideri Dr. Faruk Özlü ise yaptığı konuşmada, kendi tesislerinin bulunduğu koyda da mavi bayrak almak için çalışmalara başladıklarını belirtti. Özlü, "Bel-Tur Genel Müdürümüz ve yardımcısı burada. Otelimizin yer aldığı ve yeni ismiyle Saklıkoy olan bölgedeki plajımız için Akçakoca Kaymakamımız ve Akçakoca Belediye Liderimizle birlikte çalışarak ikinci mavi bayrağı da ilçemize kazandıracağız. Bu bahiste daima birlikte uğraş göstereceğiz" diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin