Zonguldak’ta hamsinin kilosunun 100 TL ve mezgitin de 150 TL’yi bulması üzerine vatandaşlar tezgahlara ilgi göstermedi.
Zonguldak’ta denizlerde yeteri kadar balık yakalanmaması nedeniyle tezgahlarda balık fiyatları el yaktı. Hamsinin kilosu 100 TL’ye satılırken, mezgit ise kilosu 150 TL’den satıldı. Fiyatlarının yüksek olması nedeniyle vatandaşlar tezgahlara yeteri kadar ilgi göstermedi.
Esnaf Zeki Beybeyoğlu, “Balık bu sene çok bol başlamadı. Beklendiği gibi palamut olmadı. Bugün 6 Ekim, havalar hala 22-23 derece sıcaklık var. Denizin soğumamasına da bağlıyoruz. Mazot yüksek diyor gırgırlar. Denize çıkmayan gırgırlar var. Ne oluyor; balık az tutuluyor. Balık değerli oluyor. Bir kasa balık bin TL. Ne oluyor hamsi 100 TL. Bakın mezgit balığı 150 TL. Bolluk yok, kimse kimseyi kandırmasın. Balıkçılar avlanmaya çıkarsa, balık bol yakalanırsa biz tezgahlarda bolluk bekliyoruz. Ben de burada hamsiyi 80-100 TL derken utanıyorum” dedi.


296
Balık fiyatları arttı, vatandaşlar ilgi göstermedi
127
Samsun’da çatıdan düşen inşaat işçisi hayatını kaybetti
Samsun’un Terme ilçesinde çalıştığı 5 katlı binanın çatısından düşen işçi hayatını kaybetti.
Olay, ilçenin Atatürk Caddesi üzerinde bulunan 5 katlı bir binada meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, binanın çatısında tadilat yapan Saim Uzun, yük asansöründen malzeme alırken dengesini kaybetmesi sonucu çatıdan düştü. Çevredeki vatandaşlar tarafından olayın 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbar edilmesi üzerine bölgeye sağlık, itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri tarafından yapılan ilk incelemede Saim Uzun’un olay yerinde hayatını kaybettiği tespit edildi. Bu esnada bölgede güvenlik önlemleri alındı. Saim Uzun’un cenazesi, incelemelerin ardından olay yerinden kaldırıldı.
Olayla ilgili inceleme başlatıldı.

