Balık fiyatları arttı, vatandaşlar ilgi göstermedi - Karabük Haber Postası
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
08 Ekim, 2023 12:48 tarihinde yayınlandı
0
0

Balık fiyatları arttı, vatandaşlar ilgi göstermedi

Zonguldak’ta hamsinin kilosunun 100 TL ve mezgitin de 150 TL’yi bulması üzerine vatandaşlar tezgahlara ilgi göstermedi.

Zonguldak’ta denizlerde yeteri kadar balık yakalanmaması nedeniyle tezgahlarda balık fiyatları el yaktı. Hamsinin kilosu 100 TL’ye satılırken, mezgit ise kilosu 150 TL’den satıldı. Fiyatlarının yüksek olması nedeniyle vatandaşlar tezgahlara yeteri kadar ilgi göstermedi.

Esnaf Zeki Beybeyoğlu, “Balık bu sene çok bol başlamadı. Beklendiği gibi palamut olmadı. Bugün 6 Ekim, havalar hala 22-23 derece sıcaklık var. Denizin soğumamasına da bağlıyoruz. Mazot yüksek diyor gırgırlar. Denize çıkmayan gırgırlar var. Ne oluyor; balık az tutuluyor. Balık değerli oluyor. Bir kasa balık bin TL. Ne oluyor hamsi 100 TL. Bakın mezgit balığı 150 TL. Bolluk yok, kimse kimseyi kandırmasın. Balıkçılar avlanmaya çıkarsa, balık bol yakalanırsa biz tezgahlarda bolluk bekliyoruz. Ben de burada hamsiyi 80-100 TL derken utanıyorum” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
kbulu ogrenciler cam adam belgeseliyle cifte final elde etti Chky67v3
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
11 Nisan, 2026 16:30 tarihinde yayınlandı
0
0

KBÜ’lü öğrenciler “Cam Adam” belgeseliyle çifte final elde etti

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Safranbolu Türker İnanoğlu İletişim Fakültesi öğrencilerinin hazırladığı “Cam Adam” belgeseli iki festivalde finale yükseldi.

Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü 4. sınıf öğrencileri tarafından hazırlanan belgesel, TAYF Kısa Film Festivali ve Narfest Kısa Film Festivali’nde finale kalarak çifte başarı elde etti.

Belgesel, Adana’da yaşayan ve “cam kemik hastalığı” olarak bilinen Osteogenezis Imperfekta ile mücadele eden Zekeriya Ünal’ın yaşam öyküsünü konu alıyor. Yapım, zorlu sağlık şartlarına rağmen hayata tutunan bir bireyin azim dolu mücadelesini beyaz perdeye taşıyor.

Belgeselin yönetmenliğini Ahmet Hakan Kurt üstlenirken, görüntü yönetmenliğini Yusuf Karaaslan yaptı. Proje ekibinde Kerim Demirtaş, Tolga Yüksel ve Tunahan Mirza Gülen yer aldı. Akademik danışmanlığını ise Burak Türten yürüttü.

Festival seçkilerinde yer alarak geniş bir izleyici kitlesine ulaşan “Cam Adam”, toplumsal farkındalık oluştururken içeriğiyle de dikkat çekti.

Bizi sosyal medyadan takip edin