Reklam
Reklam

Balık fiyatları arttı, vatandaşlar ilgi göstermedi

Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
08 Ekim, 2023 12:48 tarihinde yayınlandı
0

Zonguldak’ta hamsinin kilosunun 100 TL ve mezgitin de 150 TL’yi bulması üzerine vatandaşlar tezgahlara ilgi göstermedi.

Zonguldak’ta denizlerde yeteri kadar balık yakalanmaması nedeniyle tezgahlarda balık fiyatları el yaktı. Hamsinin kilosu 100 TL’ye satılırken, mezgit ise kilosu 150 TL’den satıldı. Fiyatlarının yüksek olması nedeniyle vatandaşlar tezgahlara yeteri kadar ilgi göstermedi.

Esnaf Zeki Beybeyoğlu, “Balık bu sene çok bol başlamadı. Beklendiği gibi palamut olmadı. Bugün 6 Ekim, havalar hala 22-23 derece sıcaklık var. Denizin soğumamasına da bağlıyoruz. Mazot yüksek diyor gırgırlar. Denize çıkmayan gırgırlar var. Ne oluyor; balık az tutuluyor. Balık değerli oluyor. Bir kasa balık bin TL. Ne oluyor hamsi 100 TL. Bakın mezgit balığı 150 TL. Bolluk yok, kimse kimseyi kandırmasın. Balıkçılar avlanmaya çıkarsa, balık bol yakalanırsa biz tezgahlarda bolluk bekliyoruz. Ben de burada hamsiyi 80-100 TL derken utanıyorum” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Belediyenin yaz kursları için kayıtlar başladı

Belediyenin yaz kurslari icin kayitlar basladi
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
22 Haziran, 2026 13:57 tarihinde yayınlandı
0 0

Karabük Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışıyla şehir genelinde yaz kurslarının kayıt sürecini başlattı. 22 Haziran itibarıyla başvuruların alınmaya başlandığı kurslar, 6 Temmuz – 14 Ağustos tarihleri arasında KAMER (Karabük Belediyesi Kadın ve Aile Merkezi) birimlerinde gerçekleştirilecek.

Kurs programı kapsamında 8-13 yaş arası çocuklar için Çarşamba ve Cuma günleri yüzme eğitimleri verilecek. Ayrıca Şirinevler, 5000 Evler Cumhuriyet, Belen TOKİ, Karabük ve Kurtuluş mahallelerindeki KAMER merkezlerinde Yaz Kur’an Kursları düzenlenecek. Yetişkinlere yönelik Sağlıklı Yaşam Egzersizleri ise Şirinevler, Ergenekon ve Cumhuriyet mahallelerindeki merkezlerde uzmanlar eşliğinde gerçekleştirilecek.

Projenin detaylarına ilişkin açıklamalarda bulunan Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, tüm vatandaşları bu kurslardan faydalanmaya davet etti. Karabük’te her yaştan vatandaşa dokunmayı amaçladıklarını belirten Başkan Çetinkaya, “Geleceğimizin teminatı olan yavrularımızın yaz dönemini en verimli, en neşeli şekilde geçirmesi, aynı zamanda yetişkin hemşehrilerimizin de sağlıklı ve zinde bir yaşama adım atması için tüm hazırlıklarımızı tamamladık. Çocuklarımız bir yandan yüzme kurslarımızla spor yapıp serinlerken, diğer yandan açtığımız Yaz Kur’an Kursları ile manevi değerlerini pekiştirme imkanı bulacaklar. Mahallelerimizde hizmet veren KAMER merkezlerimizi adeta birer eğitim ve yaşam yuvasına dönüştürüyoruz. Sınırlı kontenjanlarla düzenlediğimiz kurslarımıza tüm çocuklarımızı ve vatandaşlarımızı bekliyoruz” diye konuştu.

Başvurular ve detaylı bilgi için Karabük Belediyesi’nin resmi internet sitesi (karabuk.bel.tr) ile 444 21 78 ve 0501 078 78 78 numaralı hatlar aranabilecek.

Bizi sosyal medyadan takip edin