Reklam
Reklam
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
25 Eylül, 2023 20:48 tarihinde yayınlandı
0

Balık çeşidi az olunca fiyatlar yükseldi

DÜZCE (İHA) – Hava kuralları hasebiyle tekneler denize açılamadı. Tezgaha gelen balık çeşidi az olunca, fiyatlar da yükseldi.

Karadeniz’de balıkçı tekneleri hava kaideleri sebebiyle denize açılamadı. Tezgahlarda hamsi, istavrit ve mezgitin kilosu 200 liraya kadar yükseldi. Denize açılmaya başlayan tekneler bol çeşitlerle limana yanaşmaya başladı. Tezgahlarda balık çeşidi az olunca, fiyatlar da yükseldi. Bu çerçevede sarıkanadın kilosu 500 lira, toriğin kilosu ise 400 liradan satılmaya başlandı.

“Daha az bulununca fiyatlar arttı”

Daha az bulunan balıkların fiyatlarının artışta olduğunu belirten balıkçı Tuncay Kılıç, “Balıkçılar haklı olarak emeğinin karşılığını almak istiyor, o yüzden bu türlü birkaç gün denize çıkmadılar. Bakıldığında günümüzün en ucuz besini balık. Onlar da yalnızca emeğinin karşılığını alamadıkları için birkaç gün seslerini getirdiler. Hamsi 70 lira civarında, başka balıklar değerli. Sarıkanat 500 lira, torik 400 lira lakin onlar da zati farklı balık. Az oldukları için fiyatlar bu türlü yüksek. İlerleyen günlerde inşallah daha da aşağıya gelir” halinde konuştu.

“Seveni olunca getiriyoruz”

Tezgahta balık çeşidinin çok olduğunu tabir eden Kılıç, “Çeşit var. Denizde balık da var. O yüzden getiriyoruz o denli. Seven beşerler var, farklı balıkları isteyenler var. Zargana çıkmaya başladı. Tirsi çıkmaya başladı. Palamut tekrar tek tek oluyor, o yüzden sevenler için getiriyoruz” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
corumun sakli cenneti yesil gol dogaseverlerin gozdesi oldu lX5YJRQx
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
30 Mayıs, 2026 20:52 tarihinde yayınlandı
0 0

Çorum’un ’saklı cenneti’ Yeşil Göl doğaseverlerin gözdesi oldu

Çorum’un Laçin ilçesinde “saklı cennet” olarak nitelendirilen Yeşil Göl, doğal güzellikleriyle vatandaşlardan büyük ilgi görüyor.

Çorum’un Laçin ilçesinde bulunan Yeşil Göl, suyunun rengi ve çevresini saran ağaçlarla mest ediyor. Sahip olduğu eşsiz doğal güzelliği ve zengin bitki örtüsüyle dikkat çeken göl, aynı zamanda çok sayıda balık türüne de ev sahipliği yapıyor. Şehrin gürültüsünden uzaklaşmak isteyen vatandaşların uğrak noktası haline gelen bölgede, ziyaretçiler göl kenarında piknik yapmanın keyfini çıkarırken, orman içerisindeki patika yollarda yürüyüş yaparak doğayı keşfetme imkanı buluyor. Bölgede macera tutkunları için ATV turları gibi etkinlikler düzenleniyor. Yılın her mevsimi doğaseverlerin olan bölgeye havaların ısınmasıyla birlikte ilgi arttı.

“Buranın havası çok güzel”

Arkadaşlarıyla birlikte bölgeye gezmeye gelen Mehmet Karakurt, “Köpeğimizi gezdirmeye geldik. 2-3 hafta önce özellikle su seviyesi çok aşağıdaydı. Ama son yağışlarla birlikte yükselmiş durumda. Sadece burası değil, diğer barajlarımız da aynı şekilde. Buranın havası çok güzel” dedi.

“Çok hoşumuza gitti”

Ailesiyle birlikte piknik yapmak için bölgeye gelen Arif Işık da, “Niyetimiz Oğuzlar ilçesine gitmekti ama ağabeyim burayı önerdi. Biz de görmeye geldik ve geldiğimizde de çok memnun kaldık. İleride bulunan şelaleyi gezdik. Çok hoşumuza gitti” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin