Reklam
Reklam
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
25 Eylül, 2023 20:48 tarihinde yayınlandı
0

Balık çeşidi az olunca fiyatlar yükseldi

DÜZCE (İHA) – Hava kuralları hasebiyle tekneler denize açılamadı. Tezgaha gelen balık çeşidi az olunca, fiyatlar da yükseldi.

Karadeniz’de balıkçı tekneleri hava kaideleri sebebiyle denize açılamadı. Tezgahlarda hamsi, istavrit ve mezgitin kilosu 200 liraya kadar yükseldi. Denize açılmaya başlayan tekneler bol çeşitlerle limana yanaşmaya başladı. Tezgahlarda balık çeşidi az olunca, fiyatlar da yükseldi. Bu çerçevede sarıkanadın kilosu 500 lira, toriğin kilosu ise 400 liradan satılmaya başlandı.

“Daha az bulununca fiyatlar arttı”

Daha az bulunan balıkların fiyatlarının artışta olduğunu belirten balıkçı Tuncay Kılıç, “Balıkçılar haklı olarak emeğinin karşılığını almak istiyor, o yüzden bu türlü birkaç gün denize çıkmadılar. Bakıldığında günümüzün en ucuz besini balık. Onlar da yalnızca emeğinin karşılığını alamadıkları için birkaç gün seslerini getirdiler. Hamsi 70 lira civarında, başka balıklar değerli. Sarıkanat 500 lira, torik 400 lira lakin onlar da zati farklı balık. Az oldukları için fiyatlar bu türlü yüksek. İlerleyen günlerde inşallah daha da aşağıya gelir” halinde konuştu.

“Seveni olunca getiriyoruz”

Tezgahta balık çeşidinin çok olduğunu tabir eden Kılıç, “Çeşit var. Denizde balık da var. O yüzden getiriyoruz o denli. Seven beşerler var, farklı balıkları isteyenler var. Zargana çıkmaya başladı. Tirsi çıkmaya başladı. Palamut tekrar tek tek oluyor, o yüzden sevenler için getiriyoruz” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
284ed21f fa32 48c6 a37d 3bcd5a75e478
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
26 Mayıs, 2026 13:00 tarihinde yayınlandı
Yapay Zeka
Yazıyı sesli dinle
0

TÜRKİYE BU YIL SUYA DOYDU

Mayıs ayında etkili olan yağışlar, İstanbul, Ankara ve Bursa başta olmak üzere birçok büyükşehirde baraj doluluk oranlarını yükseltti. Bursa’da barajlar neredeyse tam kapasiteye ulaşırken, İstanbul ve Ankara’da da su seviyelerinde dikkat çeken artış yaşandı.

Türkiye genelinde ilkbahar boyunca etkili olan yağışlar, büyükşehirlerin su kaynaklarına nefes aldırdı. İSKİ, ASKİ ve BUSKİ tarafından açıklanan 24 Mayıs 2026 tarihli verilere göre, İstanbul, Ankara ve Bursa’daki baraj doluluk oranlarında önemli yükselişler kaydedildi.

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi’nin (İSKİ) verilerine göre megakente su sağlayan barajların ortalama doluluk oranı yüzde 71,64 olarak ölçüldü. Kentte en yüksek seviyeler Ömerli Barajı’nda yüzde 96,16, Elmalı Barajı’nda yüzde 96,04 ve Darlık Barajı’nda yüzde 92,03 olarak kaydedildi. Buna rağmen Sazlıdere Barajı yüzde 44,17, Istrancalar Barajı ise yüzde 34,40 seviyesinde kaldı.

Başkent Ankara’da ise ASKİ verilerine göre toplam baraj doluluk oranı yüzde 46,58’e yükseldi. Aktif kullanılabilir su oranı yüzde 40,37 olarak açıklanırken, Kesikköprü ve Kargalı barajlarının tamamen dolduğu görüldü. Akyar Barajı yüzde 82,99, Eğrekkaya Barajı yüzde 80,99 seviyesine ulaşırken, Ankara’nın en önemli su kaynaklarından Çamlıdere Barajı yüzde 40,64 seviyesinde kaldı.

Bursa’da ise yağışların etkisi çok daha belirgin hissedildi. BUSKİ tarafından açıklanan verilere göre kentteki baraj doluluk oranı yüzde 97,18’e ulaştı. Son aylarda kritik seviyelere kadar gerileyen su rezervlerinin, ilkbahar yağışlarıyla birlikte büyük ölçüde toparlandığı belirtildi.

Uzmanlar, baraj seviyelerinde yaşanan yükselişin yaz ayları öncesinde sevindirici olduğunu ancak su tasarrufunun sürdürülmesi gerektiğini vurguluyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin