Balık çeşidi az olunca fiyatlar yükseldi - Karabük Haber Postası
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
25 Eylül, 2023 20:48 tarihinde yayınlandı
0
0

Balık çeşidi az olunca fiyatlar yükseldi

DÜZCE (İHA) – Hava kuralları hasebiyle tekneler denize açılamadı. Tezgaha gelen balık çeşidi az olunca, fiyatlar da yükseldi.

Karadeniz’de balıkçı tekneleri hava kaideleri sebebiyle denize açılamadı. Tezgahlarda hamsi, istavrit ve mezgitin kilosu 200 liraya kadar yükseldi. Denize açılmaya başlayan tekneler bol çeşitlerle limana yanaşmaya başladı. Tezgahlarda balık çeşidi az olunca, fiyatlar da yükseldi. Bu çerçevede sarıkanadın kilosu 500 lira, toriğin kilosu ise 400 liradan satılmaya başlandı.

“Daha az bulununca fiyatlar arttı”

Daha az bulunan balıkların fiyatlarının artışta olduğunu belirten balıkçı Tuncay Kılıç, “Balıkçılar haklı olarak emeğinin karşılığını almak istiyor, o yüzden bu türlü birkaç gün denize çıkmadılar. Bakıldığında günümüzün en ucuz besini balık. Onlar da yalnızca emeğinin karşılığını alamadıkları için birkaç gün seslerini getirdiler. Hamsi 70 lira civarında, başka balıklar değerli. Sarıkanat 500 lira, torik 400 lira lakin onlar da zati farklı balık. Az oldukları için fiyatlar bu türlü yüksek. İlerleyen günlerde inşallah daha da aşağıya gelir” halinde konuştu.

“Seveni olunca getiriyoruz”

Tezgahta balık çeşidinin çok olduğunu tabir eden Kılıç, “Çeşit var. Denizde balık da var. O yüzden getiriyoruz o denli. Seven beşerler var, farklı balıkları isteyenler var. Zargana çıkmaya başladı. Tirsi çıkmaya başladı. Palamut tekrar tek tek oluyor, o yüzden sevenler için getiriyoruz” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
s 3
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
30 Nisan, 2026 14:38 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük’ten Su Verimliliği Yarışmasında büyük başarı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından su verimliliği ve tasarrufu konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen yarışmada Karabük’ten öğrenciler önemli dereceler elde ederek büyük bir gurur yaşattı.

81 ilden on binlerce eserin katıldığı yarışmada, ilkokul, ortaokul ve lise düzeylerinde resim, afiş, şiir, kompozisyon ve müzik (solo/grup) kategorilerinde değerlendirmeler yapıldı. Toplam 68 bin 616 eserin yarıştığı organizasyonda yalnızca 45 eser ödül almaya hak kazanırken, Karabük’ten 3 eser dereceye girmeyi başardı.

Başarılı öğrenciler, 27 Nisan 2026 tarihinde Ankara’da Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı Toplantı Salonu’nda düzenlenen törende ödüllerini aldı.

KARABÜK’ÜN GURUR TABLOSU

Yarışmada Karabük’ü temsil eden öğrencilerin elde ettiği dereceler şöyle oldu:

Resim Kategorisi (İlkokul): Karabük Bilim ve Sanat Merkezi öğrencisi Defne Yurttaş, Türkiye birincisi olarak dizüstü bilgisayar ödülünün sahibi oldu. Yurttaş’a danışman öğretmeni Serap Yılmaz rehberlik etti.

Müzik Kategorisi (İlkokul): Karabük Bilim ve Sanat Merkezi öğrencilerinden oluşan Ahmet Nezih Ateş, Emir Erkam Acar, Batuhan Eymen Görgülü, Berat Özkaynak ve Zümra Akad, danışman öğretmenleri Mehmet Yavuz Demir eşliğinde Türkiye ikincisi olarak tablet ödülü kazandı.

Kompozisyon Kategorisi (Ortaokul): Kardemir Kız İmam Hatip Anadolu Lisesi Ortaokulu öğrencisi Eslim Masal Özışık, danışman öğretmeni Kadriye Çiğdem Kaya ile birlikte Türkiye üçüncülüğünü elde ederek akıllı saat ile ödüllendirildi.

Karabük İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, dereceye giren öğrenciler, öğretmenler ve velilerle bir araya gelerek başarılarından dolayı tebrik etti. Akbaş, su verimliliği gibi hayati bir konuda farkındalık oluşturan bu anlamlı yarışmada Karabük’ün önemli bir başarıya imza attığını belirterek, öğrencilerin sanat, çevre bilinci ve sürdürülebilirlik alanındaki duyarlılığının örnek teşkil ettiğini ifade etti.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin