Azerbaycan’ın Başşehri Bakü’den Suriye’ye gitmek üzere yola çıkan, 200 ton besin materyalini taşıyan 10 tır Sarp Hudut Kapısı’ndan Türkiye’ye giriş yaptı.
Azerbaycan devleti tarafından Suriye’ye gönderilen insani yardım gereçleri, AFAD uyumunda ülkemiz üzerinden transit geçiş yaparak Çobanbey’e ulaştırılacak. Yardım tırları, Kilis’teki Çobanbey Hudut Kapısı’ndan geçtikten sonra AFAD Lojistik Depoları’na teslim edilecek. Depolarda yapılan hazırlıkların akabinde gereçler, Suriye’deki yardıma muhtaç ailelere dağıtılacak.
Yardım tırlarından birinin şoförü İlhan Bayram, Azerbaycan halkının dayanışmasını vurguladı:
“10 araçla Azerbaycan’dan yola çıktık. Sağ olsun Azerbaycanlı kardeşlerimiz, Suriye’deki Müslüman kardeşlerimizi düşünerek bu yardımı organize etti. AFAD grupları ve Sarp Gümrük yetkilileri burada bizi karşıladı. Yaklaşık 36 saattir yoldayız.”
Bir öteki şoför Mahmut Kıraç ise, bu manalı yardımı ulaştırmanın memnunluğunu paylaştı:
“Üç gündür yoldayız. Azerbaycan devleti tarafından gönderilen yardım gereçlerini Suriye’deki gereksinim sahiplerine ulaştıracağız. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.”


Bakü’den çıkan yardım tırları Türkiye üzerinden Suriye’ye gidiyor
Çorum’un ’saklı cenneti’ Yeşil Göl doğaseverlerin gözdesi oldu
Çorum’un Laçin ilçesinde “saklı cennet” olarak nitelendirilen Yeşil Göl, doğal güzellikleriyle vatandaşlardan büyük ilgi görüyor.
Çorum’un Laçin ilçesinde bulunan Yeşil Göl, suyunun rengi ve çevresini saran ağaçlarla mest ediyor. Sahip olduğu eşsiz doğal güzelliği ve zengin bitki örtüsüyle dikkat çeken göl, aynı zamanda çok sayıda balık türüne de ev sahipliği yapıyor. Şehrin gürültüsünden uzaklaşmak isteyen vatandaşların uğrak noktası haline gelen bölgede, ziyaretçiler göl kenarında piknik yapmanın keyfini çıkarırken, orman içerisindeki patika yollarda yürüyüş yaparak doğayı keşfetme imkanı buluyor. Bölgede macera tutkunları için ATV turları gibi etkinlikler düzenleniyor. Yılın her mevsimi doğaseverlerin olan bölgeye havaların ısınmasıyla birlikte ilgi arttı.
“Buranın havası çok güzel”
Arkadaşlarıyla birlikte bölgeye gezmeye gelen Mehmet Karakurt, “Köpeğimizi gezdirmeye geldik. 2-3 hafta önce özellikle su seviyesi çok aşağıdaydı. Ama son yağışlarla birlikte yükselmiş durumda. Sadece burası değil, diğer barajlarımız da aynı şekilde. Buranın havası çok güzel” dedi.
“Çok hoşumuza gitti”
Ailesiyle birlikte piknik yapmak için bölgeye gelen Arif Işık da, “Niyetimiz Oğuzlar ilçesine gitmekti ama ağabeyim burayı önerdi. Biz de görmeye geldik ve geldiğimizde de çok memnun kaldık. İleride bulunan şelaleyi gezdik. Çok hoşumuza gitti” diye konuştu.

