Bakü’den çıkan yardım tırları Türkiye üzerinden Suriye’ye gidiyor - Karabük Haber Postası
bakuden cikan yardim tirlari turkiye uzerinden suriyeye gidiyor 39n8iFVK
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
03 Ocak, 2025 08:15 tarihinde yayınlandı
0
0

Bakü’den çıkan yardım tırları Türkiye üzerinden Suriye’ye gidiyor

Azerbaycan’ın Başşehri Bakü’den Suriye’ye gitmek üzere yola çıkan, 200 ton besin materyalini taşıyan 10 tır Sarp Hudut Kapısı’ndan Türkiye’ye giriş yaptı.

Azerbaycan devleti tarafından Suriye’ye gönderilen insani yardım gereçleri, AFAD uyumunda ülkemiz üzerinden transit geçiş yaparak Çobanbey’e ulaştırılacak. Yardım tırları, Kilis’teki Çobanbey Hudut Kapısı’ndan geçtikten sonra AFAD Lojistik Depoları’na teslim edilecek. Depolarda yapılan hazırlıkların akabinde gereçler, Suriye’deki yardıma muhtaç ailelere dağıtılacak.

Yardım tırlarından birinin şoförü İlhan Bayram, Azerbaycan halkının dayanışmasını vurguladı:

“10 araçla Azerbaycan’dan yola çıktık. Sağ olsun Azerbaycanlı kardeşlerimiz, Suriye’deki Müslüman kardeşlerimizi düşünerek bu yardımı organize etti. AFAD grupları ve Sarp Gümrük yetkilileri burada bizi karşıladı. Yaklaşık 36 saattir yoldayız.”

Bir öteki şoför Mahmut Kıraç ise, bu manalı yardımı ulaştırmanın memnunluğunu paylaştı:

“Üç gündür yoldayız. Azerbaycan devleti tarafından gönderilen yardım gereçlerini Suriye’deki gereksinim sahiplerine ulaştıracağız. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.”

Bizi sosyal medyadan takip edin
sq2 1
Asuman Doğan Avatarı
Asuman Doğan tarafından
10 Nisan, 2026 15:08 tarihinde yayınlandı
0
0

Yeni Nesil Otobüs Duraklarının montajına başlandı

Karabük Belediyesi, kent içi toplu taşımacılıkta yolcu konforunu artırmak amacıyla başlattığı kapalı ve iklimlendirilmiş otobüs durağı projesini hayata geçiriyor. Proje kapsamında üretilen yeni nesil durakların ilk etapta eski Balık Pazarı mevkiine montajına başlandı.

Modern tasarımıyla dikkat çeken bu duraklar; tamamen kapalı alan yapısı, ısıtma-soğutma sistemi, dijital bilgilendirme ekranları ve gelişmiş aydınlatma donanımı sayesinde yılın her döneminde vatandaşlara konforlu bir bekleme ortamı sunacak. Bu  uygulama, aynı zamanda bölgenin estetik görünümüne de katkı sağlayacak.

Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede şu ifadeleri kullandı:

“Hemşerilerimizin olumsuz hava koşullarından etkilenmeden toplu taşıma hizmetlerinden yararlanmalarını amaçlıyoruz. Modern belediyecilik anlayışımızı sahada adım adım hayata geçiriyor; ulaşım, altyapı ve çevre düzenlemelerinde Karabük’ün standartlarını sürekli olarak yükseltiyoruz.” 

 

Bizi sosyal medyadan takip edin