Alana atılan çöpler çevreci vatandaşlar ve dernekler tarafından temizlenirken, Karabük Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü tarafından yeteri kadar çöp konteyneri konulmaması tepki çekti
9 Günlük Kurban Bayramı tatilinde Baklabostan Tabiat Parkı, vatandaşlar tarafından adeta çöplüğe dönüştürüldü. Tabiat Parkının bulunduğu alana Karabük Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü tarafından yeteri kadar çöp konteyneri konulmaması ise tepki çekti.
Karabük Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü'nün böylesine nadide bir yeri dahi korumaktan aciz olduğu ifade edilirken, Karabük Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü'nün ne iş yaptığı sorgulanır oldu. Ayrıca alana atılan çöpler ise çevreci vatandaşlar ve dernekler tarafından temizlendi.
Merkeze bağlı Başköy köyü sınırları içerisinde bulunan 37 hektarlık Baklabostan Tabiat Parkı, 9 günlük Kurban Bayramı tatili süresince çok sayıda vatandaşın uğrak yeri oldu. Parkı kullanan vatandaşlar, çöplerini etrafa atarken, alan çöplüğe dönüştü. Vatandaşların, çöplerini etrafa atması büyük tepki çekerken, çöpler başka çevreci vatandaşlar ve dernekler tarafından temizlendi. 9 günlük tatil süresince ve yaz mevsimi boyunca yoğun ziyaretçi ağırlayan tabiat parkına yeterli sayıda çöp konteyneri konulmaması ve önlem alınmaması da tepki çekti.
2017 yılında Tabiat Parkı olarak tescillenen Baklabostan, tamamen ormanlık bir alanda yer alıyor. Parkın içerisinde Baklabostan Deresi, Baklabostan Şelalesi yer alırken, Kazdağı Göknarı, Karaçam, Meşe türleri, Doğu kayını gibi ağaç türleri, kızılcık, kuşburnu, maki elemanları çalı grubunda yer alıyor.(Haber Merkezi)
https://www.youtube.com/watch?v=0FiEW1yWvHo
KBÜ, Makine Mühendisliğinde Dünya Zirvesine Adını Yazdırdı
Karabük Üniversitesi, bilimsel üretkenlik ve akademik etki alanında dünyanın saygın platformlarından biri olan ScholarGPS’in 2024 yılı değerlendirmelerinde tarihi bir başarıya imza attı.
Kısa süre önce ÜNİDES ve Tarımsal-Biyolojik Bilimler alanlarında Türkiye birinciliği elde eden Karabük Üniversitesi, mühendislik alanında aldığı dünya birinciliği ile başarısını bu kez uluslararası arenada taçlandırdı
Makine Mühendisliği Bölümünden Doç. Dr. Samet Uslu, “Gasoline (Yakıt)" uzmanlık alanında dünyanın en başarılı akademisyeni seçildi; Karabük Üniversitesi makine mühendisliğinde dünya zirvesine adını yazdırdı.
Karabük Üniversitesi, bilimsel üretkenlik ve akademik etki alanında dünyanın saygın platformlarından biri olan ScholarGPS’in 2024 yılı değerlendirmelerinde tarihi bir başarıya imza attı. Kısa süre önce ÜNİDES ve Tarımsal-Biyolojik Bilimler alanlarında Türkiye birinciliği elde eden Karabük Üniversitesi, mühendislik alanında aldığı dünya birinciliği ile başarısını bu kez uluslararası arenada taçlandırdı.
Doç. Dr. Samet Uslu, “Gasoline (Yakıt)” Alanındaki Çalışmalarıyla Dünya 1’incisi
Karabük Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Samet Uslu, ScholarGPS’in yayımladığı sıralamaya göre “Gasoline (Yakıt)” uzmanlık alanında son beş yıllık bilimsel üretkenliği, yayın kalitesi ve etki değeri bakımından dünya genelinde birinci sırada yer aldı. Bu başarı, kendisini alanında yalnızca lider yapmakla kalmadı, aynı zamanda Karabük Üniversitesini de uluslararası başarı listelerinin zirvesine taşıdı.
Doç. Dr. Uslu, ScholarGPS tarafından “2024 Highly Ranked Scholar” ünvanına layık görüldü
Doç. Dr. Samet Uslu, son beş yıllık bilimsel faaliyetleri kapsamında akademik üretkenliği, atıf etkisi ve yayın kalitesi gibi kriterler doğrultusunda ScholarGPS tarafından değerlendirildi. Bu değerlendirme sonucunda dünya çapında %0,05’lik dilime girerek kendisine “2024 Highly Ranked Scholar” ünvanı verildi.
Bu prestijli ödül, yalnızca alanında çığır açan ve bilimsel katkılarıyla fark yaratan araştırmacılara takdim ediliyor. Bu nedenle söz konusu başarı, hem bireysel düzeyde akademik mükemmeliyetin bir göstergesi hem de Karabük Üniversitesinin uluslararası bilimsel görünürlüğüne önemli bir katkı sunuyor.
Rektör Kırışık:
“KARABÜK’TEN DÜNYAYA UZANAN BİLİM KÖPRÜSÜ KURDUK”
Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, ScholarGPS’in 2024 değerlendirmelerinde elde edilen dünya birinciliği üzerine yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:
“Karabük Üniversitesinin kısa süre önce ÜNİDES ve Tarımsal-Biyolojik Bilimler alanlarında Türkiye birincisi olması, şimdi ise mühendislikte dünya birinciliği elde etmesi; bilimde kararlılıkla yürüdüğümüz yolun somut bir sonucudur. Öğretim Üyemiz Doç. Dr. Samet Uslu’nun ‘Gasoline (Yakıt)’ alanında dünyanın en başarılı akademisyeni seçilmesi, yalnızca bireysel bir başarı değil, aynı zamanda Karabük Üniversitesinin uluslararası ölçekte bilimsel bir referans noktası hâline geldiğinin tescilidir.
Üniversitemizin akademik başarıları, Karabük’ten dünyaya uzanan güçlü bir bilim köprüsü inşa ettiğimizi göstermektedir. Öğretim üyelerimizin bilimsel çalışmaları sadece ülkemize değil, insanlığa katkı sunmaktadır. Bu başarılar, Karabük Üniversitesinin vizyoner akademik anlayışının ve nitelikli insan kaynağının ürünüdür.
Göreve geldiğimiz günden bu yana üniversitemizin vizyonunu ‘Bilim merkezli, öğrenci dostu üniversite’ olarak belirledik. Tüm çalışmalarımızı bilimi merkeze alan bir anlayışla sürdürüyoruz. Hedefimiz, Karabük Üniversitesini sadece Türkiye’nin değil, dünyanın en iyi üniversiteleri arasında hak ettiği yere taşımaktır.
Bu vesileyle başta Doç. Dr. Samet Uslu olmak üzere bilimsel üretkenlikleriyle üniversitemizi gururlandıran tüm akademisyenlerimizi yürekten kutluyor, başarılarının devamını diliyorum.”
SCHOLARGPS NEDİR? ScholarGPS, akademik üretkenliği, bilimsel etkiyi ve araştırma kalitesini çok boyutlu göstergelerle analiz eden ve küresel ölçekte araştırmacı ile kurum sıralamaları sunan gelişmiş bir bilimsel performans değerlendirme platformudur. Bu platform; 150 milyondan fazla bilimsel yayın ve 2 milyardan fazla atıf verisini temel alarak, 30 milyonu aşkın araştırmacı ve 55.000’den fazla kuruma ilişkin ayrıntılı bibliyometrik profiller oluşturmaktadır. ScholarGPS, 14 ana disiplin, 177 alt alan ve 350.000'den fazla uzmanlık düzeyinde sınıflandırma yaparak; üretkenlik (yayın sayısı), etki (atıf sayısı) ve kalite (h-indeksi) ölçütlerinin geometrik ortalamasına dayalı bileşik bir "ScholarGPS Sıralaması" (ScholarGPS Rank) üretmektedir.
Süleyman Karadayı
•Herkes çöpünü yanında getirse bu manzara olmaz sözde müslüman ülkeyiz yazık