Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
03 Aralık, 2015 15:43 tarihinde yayınlandı
0

BAKKA”dan Özel Çocuklara Özel Ödül

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı “BAKKA” Özel İnnovasyon Ödülü’nü Türkiye Özel Eğitim Vakfı ve Aylin Özel Eğitim Kurumu’na verdi.
Verilen bu anlamlı ödül ile ilgili olarak duygularını paylaşan Türkiye Özel Eğitim Vakfı Başkanı Gülsün Beniç , “Ödülümüzü Vali Yardımcısı Abdullah Acar verdi. Ardından çocuklar müzik gösterisi yaptı. Bu projenin asıl mimarı Adnan Taşlıyan ve Levent Aslantaş hocamızdır. Onların Liderlikleri ile bu projeyi Aylin Özel Eğitim ve Türkiye Özel Eğitim Vakfı birlikte başardık” dedi.
Beniç, “Engelli çocuklarımız bu proje ile oluşturulan ritimlerdeki “Ahenk” grubu ile konserler veriyorlar. Kendilerine güvenleri artıyor ve başarıyı tadarak daha çok başarmaya yönlendiriliyorlar.
Proje ortağımız Aylin Özel Eğitimin kurucu ve fedakar öğretmenlerine yaptığımız bu çalışmadan duyduğumuz mutluluktan dolayı çok teşekkür ediyorum. Engelli çocuk ailelerimize ve çocuklarımıza Vakıf üyesi arkadaşlarım adına teşekkürü bir borç biliyor Sevgilerimi sunuyorum” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
karabuk belediyesi kadin kooperatiflerini bir araya getiriyor UaSSevNy
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
02 Haziran, 2026 00:52 tarihinde yayınlandı
0 0

Karabük Belediyesi kadın kooperatiflerini bir araya getiriyor

Karabük Belediyesi, kentte faaliyet gösteren kadın kooperatiflerini “Kadın Kooperatiflerimiz Karabük ile Buluşuyor” programında bir araya getirecek.

Karabük Belediyesi, yerel üretimi desteklemek ve kadın girişimciliğini güçlendirmek amacıyla yeni bir etkinliğe imza atıyor.

Belediye öncülüğünde ve Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü iş birliğiyle düzenlenecek “Kadın Kooperatiflerimiz Karabük ile Buluşuyor” programı, 2 Haziran Salı günü saat 11.00’de Karabük Belediyesi Sanat Evi’nde gerçekleştirilecek.

Program kapsamında Karabük Üreten Eller, El Emeği, Karabük Uğraşan, Kozalak, AYKA Yaşlı Bakım, Ihlamur, Eflani Altıneller ve Eskipazar Hadrianapolis kadın kooperatifleri stant açarak ürünlerini vatandaşlarla buluşturacak. Gıda, el sanatları ve tekstil alanlarında üretim yapan kooperatifler, belediyenin sağladığı imkanla doğrudan satış yapma fırsatı elde edecek.

Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, yaptığı açıklamada kadın kooperatiflerinin yerel kalkınmadaki önemine dikkat çekti.

Çetinkaya, “Şehrimizde kendi imkanlarıyla üretim yapan, istihdama ve aile ekonomisine katkı sağlayan sekiz kadın kooperatifimiz var. Belediyemiz olarak bu kooperatiflerimizin daha görünür olması ve emeklerinin karşılığını bulması için destek sağlıyoruz” dedi.

Kadınların üretimde aktif rol almasının yerel ekonomiyi güçlendirdiğini vurgulayan Çetinkaya, “Kooperatiflerimizi tek çatı altında hemşehrilerimizle buluşturuyoruz. ‘Birlikte üretecek, birlikte güçleneceğiz’ diyerek tüm vatandaşlarımızı bu dayanışmaya davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Etkinlikte kadın üreticiler, el emeği ürünlerinin yanı sıra ev yapımı baklava, börek ve çeşitli yöresel lezzetleri de satışa sunacak. Vatandaşların hem alışveriş yapması hem de kadın girişimcilere destek olması hedefleniyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin