Ihlas Haber Ajansı tarafından
03 Ağustos, 2024 13:37 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

BAKKA Genel Sekreterliği’ne Mehmet Çetinkaya vekaleten atandı

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) Genel Sekreteri Lutfi Altunsu’nun emekliliğe ayrılmasının ardından yerine Ajans Turizm ve Tanıtım Birimi Başkanı Mehmet Çetinkaya 2 Ağustos itibarıyla vekaleten atandı. BAKKA tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi: "Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) Genel Sekreteri Lutfi Altunsu’nun emekliliğe ayrılmasının ardından yerine Ajans Turizm ve Tanıtım Birimi Başkanı Mehmet Çetinkaya 2 Ağustos itibarıyla vekaleten atandı. Mehmet Çetinkaya kimdir? 1980 Karabük Merkez doğumlu olan Mehmet Çetinkaya, ilk, orta ve lise öğrenimini Karabük’te tamamlamıştır. 2001 yılında Kocaeli Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nden mezun olmuştur. 2012 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Zemin Mekaniği ve Geoteknik Mühendisliği Anabilim Dalı’nda ilk yüksek lisansını, 2024 yılında ise Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Seyahat İşletmeciliği ve Turizm Rehberliği alanında ikinci yüksek lisansını başarıyla tamamlamıştır. Lisans mezuniyeti sonrası inşaat mühendisi olarak özel sektörde yol ve altyapı projelerinde; 5,5 yılı yurtdışında olmak üzere 10 yıla yakın mühendis ve yönetici pozisyonlarında çalışmıştır. 2010 yılında Batı Karadeniz Kalkınma Ajansında göreve başlayan Çetinkaya, kuruluşundan günümüze kalkınma ajansı bünyesinde 2 yıl uzman olarak, 12 yılı aşkın süredir de birim başkanı olarak görev yapmıştır. Çetinkaya; ajanstaki çalışma süresi boyunca hibe programlarının tasarımı ve yürütülmesi, proje yönetimi, bölge planı ve sektör planları ile strateji dokümanları gibi farklı çalışmaların hazırlık ve yönetiminde görev almış olup inşaat mühendisliği, turizm, kırsal kalkınma ve sanayi alanlarında yayımlanmış makale ve bildirileri bulunmaktadır. Evli ve iki çocuk babası olan Çetinkaya, iyi derecede İngilizce bilmektedir."
blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
08 Nisan, 2025 04:52 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Taburcu olduğu hastanenin önünde kalbi durdu, kalp masajı ile hayata döndü

Amasya’da kalp yetmezliği nedeniyle tedavi gördüğü hastaneden taburcu olan adamın çıkışta hastane bahçesinde kalbi durdu. Hastane çalışanlarının dakikalarca kalp masajı yaparak hayata tutunmasını sağladığı 59 yaşındaki hasta tedavi altına alındı. Hayat kurtaran müdahale ise saniye saniye görüntülendi.
Edinilen bilgiye nazaran, Amasya Üniversitesi Sabuncuoğlu Şerefeddin Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kardiyoloji Servisi’nde kalp yetmezliği ve ritim bozukluğu nedeniyle 3 gündür tedavi gören Ali K. (59) taburcu edildi. Çıkışta yaklaşık 50 metre yürüdükten sonra kötüleşen adamın yere düşmesini yardımına koşan etraftaki vatandaşlar önledi. Kalbi duran adama birinci müdahaleyi vatandaşlar ile hastane çalışanları yaptı. Dakikalar süren kalp masajı sonrasında gelen ambulansta acil sıhhat gruplarının müdahale etmeyi sürdürdüğü hasta, hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.
Hastanın yanında kötüleştiğini anlatan emekli öğretmen Rafet Öztürk, "Hasta taburcu olmuş. Yürürken kötüleşti. Yere düşmek üzereyken tutup önledik. Sağ olsunlar hastane işçisi hayatını kurtardılar. Doktor tam 15 dakika boyunca daima kalp iletisi yaptı" diye konuştu.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.