BAKKA 2024 Yılı Son Toplantısı Karabük’te Gerçekleştirildi - Karabük Haber Postası
67654e1888540
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
20 Aralık, 2024 14:00 tarihinde yayınlandı
0
0

BAKKA 2024 Yılı Son Toplantısı Karabük’te Gerçekleştirildi

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) 2024 yılı Aralık ayı Yönetim Kurulu Toplantısı, Karabük Öğretmenevi’nde yapıldı. Toplantıya, BAKKA Yönetim Kurulu Başkanı ve Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu’nun yanı sıra Yönetim Kurulu Üyeleri Karabük Valisi Mustafa Yavuz, Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan, Zonguldak Belediye Başkanı Tahsin Erdem, Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, Bartın İl Genel Meclisi Başkanı Turhan Kalaycı, Karabük İl Genel Meclisi Başkanı Ahmet Sözen, Bartın TSO Başkanı Halil Balık, Karabük TSO Başkanı Fatih Çapraz, Ajans Genel Sekreter V. Mehmet Çetinkaya ve Ajans personeli katıldı.

Toplantıda, Ajans Genel Sekreter V. Mehmet Çetinkaya tarafından bir önceki toplantının değerlendirilmesi ve devam eden çalışmalar hakkında bilgilendirme yapıldı. Ayrıca, stratejik konular ve lobi faaliyetleri, mali ve teknik destekler ile sonuç odaklı program faaliyetleri gibi önemli gündem maddeleri ele alındı.

Katılımcılar, Ajansın bölgesel kalkınmaya yönelik projeleri ve faaliyetleri üzerine değerlendirmelerde bulunarak önümüzdeki dönem için planlanan çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulundu. Toplantı, gelecek aylarda yapılacak faaliyetlerin detaylı bir şekilde ele alınmasının ardından sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
cs
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
12 Nisan, 2026 13:29 tarihinde yayınlandı
0
0

KBÜ Havacılık ve Uzay Mühendisliğinde Türkiye birincisi oldu

Karabük Üniversitesi, uluslararası yükseköğretim derecelendirme kuruluşu SCImago’nun 2026 yılı verilerine göre Havacılık ve Uzay Mühendisliği alanında Türkiye’de 1. sıraya yükseldi.

SCImago sıralamalarına göre Karabük Üniversitesi, Havacılık ve Uzay Mühendisliği alanındaki bilimsel yayın performansı, araştırma etkisi ve uluslararası görünürlük kriterlerinde gösterdiği başarıyla Türkiye’de zirveye çıktı.

Havacılık ve Uzay Mühendisliği alanında Türkiye’de 1. sırada yer alan Karabük Üniversitesi, Orta Doğu ülkeleri arasında 4’üncü, OECD ülkeleri arasında 57’nci ve dünya üniversiteleri arasında 167’nci sırada yer aldı.

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, elde edilen başarıya ilişkin şu değerlendirmede bulundu:

 “SCImago verileri, üniversitemizin özellikle mühendislik ve teknik alanlarda güçlü bir akademik performans sergilediğini açıkça gösteriyor. Üniversitemiz bu verilerle birlikte, Havacılık ve Uzay Mühendisliği alanında köklü üniversiteleri geride bırakarak Türkiye birincisi olarak öne çıktı. Bu başarıda emeği bulunan tüm öğretim üyelerimizi kutluyorum.” ifadelerini kullandı.

SCIMAGO KURUMLAR SIRALAMASI NEDİR?

SCImago Kurumlar Sıralaması (Institutions Rankings-SIR), dünya çapındaki araştırma kurumlarını ve üniversiteleri akademik, inovasyon ve toplumsal etki kriterlerine göre değerlendiren uluslararası bir sıralama sistemidir. SCImago Lab tarafından yürütülen sıralama, Scopus veritabanına dayanarak kurumları analiz etmektedir.

 

KBU Havacilik ve Uzay Muhendisliginde Turkiye birincisi oldu2

Bizi sosyal medyadan takip edin