BAKKA 2016 Yılı Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı Eğitim Toplantısı - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
21 Temmuz, 2016 14:59 tarihinde yayınlandı
0
0

BAKKA 2016 Yılı Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı Eğitim Toplantısı

 

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) tarafından ’2016 Yılı Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programları Eğitim Toplantısı’ düzenlendi.
Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) tarafından ’2016 Yılı Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı’ kapsamında düzenlenen eğitim toplantısı Karabük İl Özel İdare Meclis Salonunda gerçekleştirildi. Programda açılış konuşmasını BAKKA Yönetim Kurulu Üyesi ve Karabük İl Genel Meclis Başkanı Ahmet Sözen yaptı. Sözen, tüm kamu kurum ve kuruluşlarına çağrıda bulunarak daha fazla proje üretilmesini istedi.
‘DAHA ÇOK PROJE ÜRETELİM’
Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programının önemli bir fırsat olduğuna dikkat çeken Sözen; “ Ajansımız tarafından 2016 yılı proje teklif çağrısı kapsamında Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı hazırlanmış ve 11 Temmuz 2016 tarihi itibarıyla kar amacı gütmeyen kurum kuruluşlarımıza yönelik 7 milyon TL bütçe proje teklif çağrısına çıkılmıştır. Benim Karabük’teki kar amacı gütmeyen kurumlardan istirhamım, proje hazırlama ve sunma konusunda olağanüstü hassasiyet göstermeleridir. Kalkınma ajansına bir ilden ne kadar çok ve kaliteli proje üretilip sunulursa, o ilin daha fazla mali destek almasına imkan doğacaktır. Karabük’te diğer illere nazaran daha fazla proje yapalım ve bu konuyla ilgili çalışmalar yürütelim. Hem Karabük’te kar amacı gütmeyen kurum ve kuruluşlar olarak mali destek programlarından daha çok yararlanalım, hem de kalkınma ajansımızın yürütmüş olduğu çalışmalar açısından da ileriye dönük ilimiz için bir ışık oluşturalım. Daha fazla proje üretmemizin hem bölgemiz hem de ilimiz açısından çok faydalı olacağı kanaatindeyim” dedi.
BAKKA Program Yönetim Birimi Başkanı Irmak Göksu Çağlı da eğitim toplantısında Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı içeriği hususunda bilgi verdi. Programda ardından KAYS sistemine nasıl başvuru yapılacağı, mantıksal çerçevenin ve bütçenin nasıl hazırlanacağı hususunda detaylı eğitim verilerek katılımcıların soruları cevapladı.
Programa İl Genel Meclis Başkanı Ahmet Sözen, KBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Yaşar ve eğitim programının davetlileri katılım sağladı.
Yaklaşık üç saat süren eğitim programının sonunda davetlilere katılım belgesi verildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
recep ucar oyuncularim cok guzel bir geri donuse imza attilar a6Ht9jPp
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
14 Nisan, 2026 00:22 tarihinde yayınlandı
0
0

Recep Uçar: “Oyuncularım çok güzel bir geri dönüşe imza attılar”

Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Recep Uçar, “Oyuncularımı canıgönülden tebrik ediyorum. Çok güzel bir geri dönüşe imza attılar” dedi.

Trendyol Süper Lig’in 29. haftasında Çaykur Rizespor kendi sahasında ilk yarısını 1-0 geride tamamladığı Gaziantep FK maçını 2-1’lik skorla kazandı. Karşılaşmanın ardından gerçekleşen basın toplantısında Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Recep Uçar, geri dönüşle alınan galibiyet için mutlu olduklarını belirterek, “Alınan sonuç, özellikle oynanan ikinci yarıdaki oyundan dolayısıyla mutluyum, gururluyum. Bundan dolayı oyuncularımı canıgönülden tebrik ediyorum. Çok güzel bir geri dönüşe imza attılar. Gaziantep takımı deplasman karnesi olarak baktığımızda topladığı 34 puanın 17’sini evinde 17’sini deplasmanda toplayan, Beşiktaş, Galatasaray ve Trabzon’dan deplasmanda puan almış bir takım. İyi savunma yapan, özellikle merkezi çok iyi kapatan, etkili geçiş hücumları deneyen -ki bizim maçta bugün ilk yarıda olduğu gibi- kaliteli oyunculardan, iyi bir teknik adam takımı. Dolayısıyla zor olacağını biliyorduk. Çok fazla hazırlanma vaktimiz de yoktu. Sadece bir gün hazırlanabildiğimiz bir maç taktiksel anlamda. Diğer kısmı dinlenmeye ayırmıştık ve rejenerasyona. İlk yarı aslında oyunu kontrol eden gene bizdik. Ama rakip çok agresif sert durdu. Merkezi 5-3-2 şeklinde çok sert kapattı. Oyunu ısrarla kenarlara alıp, kenarlardan delmeye çalıştığımız bir oyun. Zaman zaman switchler yapıp oyunun yönünü değiştirerek çok üretkenlik anlamında çok başarılı olamadık. Çok üretemediğimiz bir oyun. Ara ara geçişler yedik onlara nispeten iyi cevaplar verdik. Çok pozisyon verdik mi? Yani çok pozisyon da verdiğimizi hatırlamıyorum. İlk kalemize gelen top sanırsam frikik sonrası gol yediğimiz bir oyundu ama bir iki tane de geçiş pozisyonu vardı ama genel anlamda onların iyi savunduğu ilk yarıydı; bizim de çok üretemediğimiz. İkinci yarı tabii biraz daha teknik anlamda içeride oyuncularımızla konuştuk. Oyunu biraz daha hızlı oynayıp biraz daha oyunun yönünü değiştirip kenarlara daha çabuk inip üretkenlik sağlamaya çalıştık. Ve nitekim aslında pozisyonlar da bulmadık değil. Bir korner organizasyonunda bulduğumuz, bir Mithat’la karşı karşıya kaçırdığımız pozisyonlar var golden önce. Bir iki şutumuz da vardı. Kolay değil 8 kişiyle merkezi çok iyi kapatan, agresif, atletik, birebir kazanan bir takıma karşı oynuyorsunuz. Ama sonrasında zor da olsa 79’da korner organizasyonuyla, sonrasında bir dakika sonra Ali ile bulduğumuz golle öne geçtiğimiz bir oyun. Oyun bizim adımıza geri düştüğümüzde belki biraz daha tekrar Halil’i de oyuna dahil ederek, Olawoyin’i oyundan alıp oyunu da risk ettiğimiz bir oyun. Nitekim ikinci golde de Halil’in inanılmaz bir dönüşü sonrası yaptığı şutla Ali’nin tamamladığı bir top vardı. Sonraki bölümde hatta oyun 1-1’ken daha fazla riskten değişiklik yapmaya hazırlandığımız anda ikinci golü bulduk, daha da risk edecektik kazanmak uğruna. Sonraki bölümde de onu tutmak adına yaptığımız değişikliklerle bugün itibarıyla kazandık” dedi.

“Ligde 8. sıraya yükselmenin mutluluğunu yaşıyoruz”

Göreve geldiklerinden itibaren iç sahada coşkulu bir oyun oynadıklarını dile getiren Uçar, “Son 7 maçın 5’ini kazanmış durumdayız. Bugün itibarıyla 8. sıraya yükselmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Kolay değil bu lig çok zor bir lig. Çocuklar çok büyük özveri gösteriyorlar. Genel anlamda özellikle evimizde ben geldikten sonraki süreçte coşkulu iyi oyunlar oynadığımızı düşünüyorum. İç saha karnemizin özellikle çok daha iyi olduğunu düşünüyorum. İnşallah da devam edeceğiz. Kalan maç sayısı 5. Bugün itibarıyla bu dosyayı, bu gece keyfini yaşayacağız. Yarın sabah antrenmanımız var. Yarından itibaren de hafta sonu maça hazırlanacağız” ifadelerini kullandı.

Burak Yılmaz’ın istifası noktasında üzgün olduğunu sözlerine ekleyen Uçar, “Az önce duydum Burak Hoca, sevgili meslektaşım… Beşiktaş’ta onun oyuncu olduğu dönemde ben antrenör olarak da çalıştım. Devamlı görüştüğüm, fikir alışverişinde bulunduğum, bana göre kısa zamanda çok büyük yol alan mesleki anlamda… Sanırsam istifa etmiş. Onun adına üzgünüm. Bence iyi bir takım oluşturmuştu. Çok değerli, topla ne yaptığını bilen, çok iyi direnen, aldığı puanlar bunu net gösteriyor. Onun adına üzgünüm. Gaziantep takımına bundan sonraki maçlarda başarılar diliyorum. Burak Hoca’ya da hayırlısı olsun ama kariyerinde bundan sonraki süreçte ona canıgönülden başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin