Bakılması yasak hayvanlara el konuldu - Karabük Haber Postası
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
20 Ağustos, 2023 00:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Bakılması yasak hayvanlara el konuldu

bakilmasi yasak hayvanlara el konuldu 0 sjIJHgAr
DÜZCE(İHA) – Düzce’de yasaklı hayvan ırklarına dair çeşitli adreslere operasyon düzenledi. Operasyonlar sonucunda ele geçirilen Dogo Argentino cinsi yasaklı ırk Düzce Belediyesi Hayvan Konukevine götürüldü.

Düzce Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, kent genelinde vatandaşların can ve mal güvenliklerini sağlama noktasında kontrol misyonunu ağır biçimde sürdürmesinin yanı sıra hayvan haklarına yönelik hassasiyet göstermeyi ihmal etmiyor.

Müdürlük, kendilerine gelen yasaklı ırk şikayetine istinaden beraberinde Emniyet Müdürlüğü HAYDİ grupları ve Ulusal Parklar Müdürlüğü takımlarınca tıpkı anda çeşitli adreslere operasyon düzenledi. Operasyonlar sonucunda yasaklı ırka mensup Dogo Argentino cinsi köpek ele geçiren takımlar, köpeğe el koydu.

Daha sonra ilgili şahıslar hakkında gerekli yasal müeyyidelerin uygulanmasını da sağlayan takımlar, köpeğin Düzce Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü takımlarına teslim edilerek hayvan konukevine gönderilmesini sağladı.

Zabıta takımları, bu çeşit ortak operasyonlara hayvan hakları gözetilecek halde takviye vermeye, vatandaş ve etraf güvenliğinin sağlanması noktasında devam edecek.

Bizi sosyal medyadan takip edin
dw
Asuman Doğan Avatarı
Asuman Doğan tarafından
09 Nisan, 2026 14:38 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne çifte ödül

Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen “Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları Programı” kapsamında gösterdiği sürdürülebilir başarılar neticesinde iki ayrı teşekkür belgesi ile ödüllendirildi. Ayrıca ”Bebek Dostu Yenidoğan yoğun bakım ünitesi” ünvanını aldı.

ULUSAL DEĞERLENDİRMEDEN TAM NOT

Anne, bebek ve çocuk sağlığı hizmetleri çerçevesinde emzirmeyi korumak, desteklemek ve özendirmek suretiyle bebek ölümlerinin önüne geçilmesini amaçlayan program dahilinde; Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ulusal değerlendirme ekipleri tarafından titizlikle incelendi. Yapılan değerlendirmeler sonucunda hastanenin hem “Bebek Dostu Hastane” hem de “Bebek Dostu Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi” unvanlarını başarıyla koruduğu tescil edildi.

Hastanenin başarılı çalışmalarının devam etmesi dolayısıyla verilen teşekkür belgeleri, Karabük İl Sağlık Müdürü Op. Dr. İsmail Kara tarafından; Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Erkan Doğan ve Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Müyesser Demir’e takdim edildi.

Takdim törenine Karabük Sağlık Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Bekir Poçan ve Sağlık Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. Nermin Seçilmiş de katılarak, hastane yönetimini ve emeği geçen sağlık çalışanlarını tebrik ettiler.

KARA: “GELECEĞİMİZ OLAN BEBEKLER GÜVENDE”

Törende konuşan Op. Dr. İsmail KARA, anne sütünün önemine vurgu yaparak şunları kaydetti:

“Hastanemizin hem genel hizmetlerde hem de en kritik birimimiz olan Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi’nde ‘Bebek Dostu’ unvanını koruması, ilimizdeki sağlık kalitesinin bir göstergesidir. Bebeklerimize hayatın başında en doğru desteği sunan, emzirmeyi teşvik eden tüm ekibimize teşekkür ediyorum. Hedefimiz, her bebeğin sağlıklı bir başlangıç yapmasını sağlamaktır.” 

 

Bizi sosyal medyadan takip edin