
DÜZCE(İHA) – Düzce’de yasaklı hayvan ırklarına dair çeşitli adreslere operasyon düzenledi. Operasyonlar sonucunda ele geçirilen Dogo Argentino cinsi yasaklı ırk Düzce Belediyesi Hayvan Konukevine götürüldü.
Düzce Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, kent genelinde vatandaşların can ve mal güvenliklerini sağlama noktasında kontrol misyonunu ağır biçimde sürdürmesinin yanı sıra hayvan haklarına yönelik hassasiyet göstermeyi ihmal etmiyor.
Müdürlük, kendilerine gelen yasaklı ırk şikayetine istinaden beraberinde Emniyet Müdürlüğü HAYDİ grupları ve Ulusal Parklar Müdürlüğü takımlarınca tıpkı anda çeşitli adreslere operasyon düzenledi. Operasyonlar sonucunda yasaklı ırka mensup Dogo Argentino cinsi köpek ele geçiren takımlar, köpeğe el koydu.
Daha sonra ilgili şahıslar hakkında gerekli yasal müeyyidelerin uygulanmasını da sağlayan takımlar, köpeğin Düzce Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü takımlarına teslim edilerek hayvan konukevine gönderilmesini sağladı.
Zabıta takımları, bu çeşit ortak operasyonlara hayvan hakları gözetilecek halde takviye vermeye, vatandaş ve etraf güvenliğinin sağlanması noktasında devam edecek.


Bakılması yasak hayvanlara el konuldu
Kastamonu’da çıkan yangında cami kullanılamaz hale geldi
Kastamonu’nun Daday ilçesinde çıkan yangında cami, gasilhane ve yemekhane kullanılamaz hale geldi.
Olay, Daday ilçesi Kayı köyünde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, köy camisinde henüz bilinmeyen sebeple yangın çıktı. Camiden yükselen dumanları fark eden vatandaşların 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbarı üzerine, olay yerine Daday, Azdavay ve Pınarbaşı ilçelerinden ekipler ile Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğüne ait arazözler sevk edildi.
Olay yerine gelen ekiplerin müdahalesiyle yangın diğer yapılara sıçramadan kontrol altına alındı. Soğutma çalışmalarının devam ettiği yangında, yarım asırlık cami ile gasilhane ve yemekhane kullanılamaz hale geldi.
Yangınla ilgili bilgi veren Kayı Köyü Muhtarı İbrahim Terzi, “Camiye gelip itfaiyeyi aradık. İtfaiye ile Orman İşletme Müdürlüklerine bağlı ekipler geldi, müdahalede bulundu. Camimiz, 1976 yılında yapılmıştır. Caminin yanında morg ve yemekhane var. Onlar da zarar gördü, hepsi yandı. Yangının neden çıktığını bilmiyoruz. Yangın kontrol altına alındı ama soğutma çalışmaları sürüyor” dedi.

