Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Bakanlıktan aldığı destekle hayvan sayısını 4’e katladı

Ekonomi Yayın: 03.06.2024 20:30
İhlas Haber Ajansı
A+ A-
Bakanlıktan aldığı destekle hayvan sayısını 4’e katladı

Düzce’de, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın başlattığı “Uzman Eller Projesi”nden faydalanan Murat Temeltaş, 7 yılda büyükbaş hayvan sayısını 15’den 75’e çıkardı.

Düzce’de yaşayan Murat Temeltaş, 2018 yılında Uzman Eller Projesine başvurdu. Başvurusunun ardından 15 büyükbaş alan Temeltaş besiciliğe başladı. Temeltaş, aldığı desteğin ardından 7 yılda çiftliğindeki hayvan sayısını 75’e çıkardı.

Devlet desteğinin kendisini teşvik ettiğini anlatan Murat Temeltaş, “2018’de Tarım ve Orman Bakanlığı’nın başlattığı Uzman Eller projesi kapsamında İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne başvuruda bulundum. Başvurum onaylanınca 15 hayvan aldım. 2024 yılındayız ve şu anda 75 hayvanımız var” dedi.

“Destekleri takip ediyorum”

Murat Temeltaş, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın desteklerini takip ettiğini ifade ederek, “Desteklerden yararlanmaya çalışıyoruz. Teşviklerin bu şekilde verilmesi çok güzel. Bu mesleğe sahip olanlar veya üniversiteden mezun olanlara verilmesi hem istihdam konusunda hem de ülkemizdeki hayvancılığın, tarımın gelişmesi adına çok önemli. Bu desteklerin artarak devam etmesini temenni ediyorum. Tarım ve hayvancılık insan hayatından hiçbir zaman çıkmaz. Her zaman yaşadığımız sürece et yiyoruz, ekmek yiyoruz. Bunların hepsi olmak zorunda” ifadelerini kullandı.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Dahiliye uzmanları Giresun’da toplandı, diyabetin endişe verici artışı tartışıldı

Sağlık Yayın: 28.09.2024 16:52
İhlas Haber Ajansı
A+ A-

Giresun’da düzenlenen Dahiliye Uzmanları Bölge Toplantısı’nda konuşan Dahiliye Uzmanları Derneği Başkanı Doç. Dr. Seyit Uyar, Türkiye’de diyabetin en sık görülen hastalıklardan biri olduğunu belirterek her 5 kişiden 1’inin bu hastalıkla mücadele ettiğini vurguladı. Toplantıda diyabetin artan yaygınlığına dikkat çekilirken, hastalığın ülkeye ekonomik açıdan da ciddi bir yük getirdiği ifade edildi.

Dahiliye Uzmanları Derneği tarafından Giresun Üniversitesi, İl Sağlık Müdürlüğü ve Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin iş birliğiyle gerçekleştirilen bölgesel toplantıda, diyabetin teşhis ve tedavisi, güncel yaklaşımlar ve yeni tedavi yöntemleri kapsamlı bir şekilde ele alındı. Toplantıda dahiliye hastalıklarının güncel tedavi seçenekleri, girişimsel uygulamalar ve ilaç tedavilerindeki yenilikler masaya yatırıldı.

Toplantıda konuşan Doç. Dr. Seyit Uyar, diyabetin Türkiye’de yüzde 20’nin üzerinde bir görülme sıklığına ulaştığını belirterek bu durumun sağlık sistemine olan maliyet yükünün de giderek arttığını kaydetti. Uyar, “Diyabet, hastaların yalnızca kan şekeri seviyelerini değil, aynı zamanda hipertansiyon, kolesterol ve tiroid gibi diğer sağlık sorunlarını da etkileyen, geniş kapsamlı bir komplikasyon yelpazesine sahip bir hastalıktır. Kalp ve böbrek hastalıklarının başlıca nedenleri arasında yer alan diyabet, tedavi edilmediği takdirde çoklu organ yetmezliği ve çeşitli kronik hastalıklara yol açabilir” dedi.

Genetik yatkınlık ve yaşam tarzı diyabetin başlıca nedenleri

Doç. Dr. Uyar, diyabetin genetik yatkınlık dışında en önemli sebeplerinin beslenme alışkanlıkları ve hareketsizlik olduğuna dikkat çekerek, modern yaşamın diyabet riskini artırdığını vurgulayarak, “Günümüzde insanlar daha az hareket ediyor, güneş ışığından daha az faydalanıyor ve hazır gıdalarla besleniyorlar. Bu da obeziteyi ve diyabeti tetikliyor. Doğal beslenmeyi bıraktık, fast food ve işlenmiş gıdalar diyabetin yaygınlaşmasına neden oluyor. Hareketsizlik ve sağlıksız beslenme diyabetin önlenmesinde en önemli risk faktörleridir” diye konuştu.

Toplantıya ev sahipliği yapan Giresun Üniversitesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı’ndan Doç. Dr. Kubilay İşsever, “Organizasyonun amacının akademik gelişmeleri paylaşarak güncel bilgilerin yaygınlaşmasını sağlamak olduğunu ifade etti. 7 oturumda 23 konu başlığının ele alındığı toplantıya Türkiye’nin çeşitli illerinden 23 konuşmacı ve yaklaşık 150 dahiliye uzmanı katıldı. Dahiliye uzmanlarının aile hekimliği ve acil tıp branşlarından sonra en geniş doktor grubunu oluşturmaktadır ve bölgesel toplantılarla bu alandaki bilgi alışverişini artırması hedeflenmektedir” şeklinde konuştu.

Nöbetçi Eczaneler

Gülşen Eczanesi
Gülşen Eczanesi
Adres

Candaroğlu Mahallesi, Hastane Caddesi, No:7 Karabük-Eflani

Telefon

(370) 461-2331

Mutlu Eczanesi
Mutlu Eczanesi
Adres

Orta Sokak No:7/B Eskipazar / Karabük

Telefon

(370) 818-1124

Asuman Eczanesi
Asuman Eczanesi
Adres

Fevzi Fırat Caddesi, No:51/A Merkez / Karabük

Telefon

(370) 413-1373

Beşbinevler Eczanesi
Beşbinevler Eczanesi
Adres

Beşbinevler 75. Yıl Mahallesi, 70. Sokak No:39 Merkez / Karabük

Telefon

(370) 433-1527

Dilek Eczanesi
Dilek Eczanesi
Adres

Esentepe Mahallesi, İncekaya Caddesi, Sultan Çayırı Evleri No:78/B Safranbolu / Karabük

Telefon

(370) 712-5434

Gökçe Eczanesi
Gökçe Eczanesi
Adres

İnönü Caddesi No:2 Yenice / Karabük

Telefon

(370) 766-4455