karabuk
İmsak 05:56
Güneş 07:21
Öğle 13:07
İkindi 16:12
Akşam 18:44
Yatsı 20:03
İmsaka kalan son --:--
Namaz Vakitleri
bakanlar abdulkadir uraloglu ve askin osman bak ayder yaylasi yolunda incelemelerde bulundu XZcZy71Q
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
22 Eylül, 2025 16:00 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Bakanlar Abdulkadir Uraloğlu ve Aşkın Osman Bak Ayder Yaylası yolunda incelemelerde bulundu

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ile Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Rize’de hafta sonu yaşanan şiddetli yağışlar sonrası heyelan nedeniyle ulaşıma kapanan Ayder Yaylası yolunda devam eden çalışmaları inceledi.
Rize’nin Çamlıhemşin ilçesinde geçtiğimiz günlerde tesirli olan sağanak yağış sonrası meydana gelen heyelan, dünyaca ünlü turizm merkezi Ayder Yaylası’na giden yolu ulaşıma kapattı. Yolun dereye karışmasıyla yaylaya ulaşım büsbütün kesilirken, otellerde konaklayan yaklaşık 800 turistin yanı sıra çalışanlar ve vatandaşlar bölgede mahsur kaldı.
Ekipler, kapanan yolu açmak için ağır uğraş sarf ederken, yapımı süren Rize Şehir Hastanesi inşaatında kullanılan c blok ve antifer bloklar dere yatağına yerleştirilerek dolgu materyali olarak değerlendirilmeye başlandı. Devlet Su İşleri (DSİ) öncülüğünde yürütülen çalışmaların kısa müddette sonuç vermesi ve yaylada mahsur kalan vatandaşların tahliye edilmesi hedefleniyor. Sabah saatlerinde bölgeye giden Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ile Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak da bölgede incelemelerde bulunarak alternatif yol oluşturulması için çalışmaların devam ettiğini bildirdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
boluda 1 ilcede okullar tatil edildi IhhCxjSY
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
27 Şubat, 2026 00:22 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Bolu’da 1 ilçede okullar tatil edildi

Bolu’nun Gerede ilçesinde etkisini sürdüren yoğun kar yağışı ve buzlanma riski nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi.
Gerede Kaymakamlığı, ilçe genelinde devam eden yoğun kar yağışı üzerine yazılı bir açıklama yaptı. Kaymakamlıktan yapılan duyuruda, yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle tedbir alındığı belirtildi. Açıklamada, "İlçemiz genelinde etkisini sürdüren yoğun kar yağışı, buzlanma ve olumsuz hava koşulları nedeniyle; 27 Şubat Cuma günü, resmî ve özel tüm eğitim kurumlarımızda (rehabilitasyon merkezleri, motorlu taşıt sürücü kursları ve Kur’an kursları dahil) eğitim-öğretime 1 (bir) gün ara verilmiştir. Kamu kurumlarımızda görevli hamile ve engelli personel ile çocuğu kreş, anaokulu ve özel eğitim kurumlarına devam eden kadın personel aynı gün idari izinli sayılacaktır. Ancak sağlık ve güvenlik birimleri başta olmak üzere 24 saat esasına göre hizmet veren birimlerde çalışan personelin durumu, hizmetin gereği olarak ilgili birim amirleri tarafından değerlendirilecektir." ifadelerine yer verildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin